16 Μαΐ 2012

ΚΚΕ: Αλλάξτε την ψήφο σας

Γιατί το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου»;

-- Το ΚΚΕ λέει «άλλαξε την ψήφο σου».  Γιατί ;
 
Ο λαός έχει σήμερα περισσότερα δεδομένα για να κρίνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε στις 6 του Μάη. 
 
Το ΚΚΕ είπε από την πρώτη ώρα ότι η τρομοκρατία με την οποία προσπαθούν να εκβιάσουν την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, είναι εξίσου επικίνδυνη με τις αυταπάτες τις οποίες σπέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για μια δήθεν καλύτερη διαχείριση και φιλολαϊκή διέξοδο στο πλαίσιο της ΕΕ. 
 
Το αποτέλεσμα της 6ης Μάη, η αποδυνάμωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, επιβεβαίωσε τη θετική δυναμική για τον απεγκλωβισμό λαϊκών συνειδήσεων από την πολιτική του δικομματισμού. Ταυτόχρονα, όμως, το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε ώθηση στην προσπάθεια αναμόρφωσης του αστικού συστήματος, με στόχο τον εγκλωβισμό του λαού σε νέα ψευτοδιλήμματα και διαχειριστικές αυταπάτες, για να μη βρει ριζοσπαστική διέξοδο η δίκαιη αγανάκτηση και οργή του.
Το ΚΚΕ λέει στο λαό: Σκέψου!
Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δοκιμαστεί στη διακυβέρνηση για δεκαετίες. Φόρτωσαν τα λαϊκά στρώματα με βάσανα, καταδίκασαν τους εργαζόμενους να δουλεύουν σαν δούλοι, έδεσαν πιο σφιχτά την Ελλάδα στο άρμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες, καθώς στην περιοχή μας μυρίζει μπαρούτι. Τώρα, κάτω από την πίεση του εκλογικού αποτελέσματος και σε συνεννόηση με τους εταίρους τους στην ΕΕ, μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, ξέροντας ότι αυτή τίποτα ουσιαστικό δεν έχει να προσφέρει στο λαό, παρά μόνο να τον ξεγελάσει, ότι χαλαρώνει δήθεν το μνημόνιο, ότι αλλάζει τάχα η πολιτική της ΕΕ. Λένε σε όλους τους τόνους ότι θέλουν σταθερές κυβερνήσεις για να μαντρώσουν το κίνημα, να μην υπάρχει αντίδραση στους χώρους δουλειάς, να περνάνε χωρίς αγώνες τα μέτρα που συμφέρουν τους επιχειρηματίες. Η καταδίκη τους στις εκλογές της 6ης Μάη πρέπει να μεγαλώσει στις κάλπες του Ιούνη. Να χάσουν χιλιάδες ακόμα ψήφους από τα λαϊκά στρώματα. Να καταστούν αδύναμα να εκβιάζουν και να επιτίθενται στο λαό, το καθένα μόνο του ή σε συνεργασία.
 
Την περίοδο μετά τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε από τη μια ότι είναι αφερέγγυος και τυχοδιώκτης, και από την άλλη ότι έχει ισχυρές δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, που αναπόφευκτα καθορίζουν και το πρόγραμμά του. Επιβεβαιώθηκε ότι η δική του πρόταση παραπέμπει στη δευτέρα παρουσία, αφού είναι αδύνατο να ευημερεί ο λαός και ταυτόχρονα η χώρα να παραμένει παγιδευμένη στις συνθήκες της ΕΕ, τα μονοπώλια να γιγαντώνονται στην παραγωγή. Εδειξε ότι η βασική προεκλογική του δέσμευση, η καταγγελία και ακύρωση του μνημονίου, είναι κάλπικη, αφού δεν άργησε και αυτός να μιλήσει για «αναδιαπραγμάτευση» και την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας, όπως και τα άλλα κόμματα. Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στο δρόμο προς την κάλπη του Ιούνη, δεν πρέπει να κρίνουν τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ μόνο από όσα τους έκρυψε πριν τις εκλογές του Μάη. Να τον κρίνουν με βάση και αυτά που τους είπε μετά τις εκλογές, όταν διαβεβαίωνε ότι η πρότασή του δεν απειλεί την παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ, δε θίγει τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, για τους οποίους φτιάχτηκε το μνημόνιο. Καμιά εμπιστοσύνη στο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ γρήγορα θα επαληθευτεί στην κριτική που του ασκεί, ακόμα και αν σήμερα, στην αγωνία τους να βρουν διέξοδο εδώ και τώρα από τα βάσανα που τους πνίγουν, πολλοί εργαζόμενοι και άνθρωποι του μόχθου δυσκολεύονται να δουν την πραγματικότητα πίσω από τις κάλπικες υποσχέσεις και τις αυταπάτες που καλλιεργεί συνειδητά ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Η ΔΗΜΑΡ έδειξε ότι είναι διατεθειμένη να παίξει πιο ενεργό ρόλο στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ στον υπό διαμόρφωση πόλο της κεντροαριστεράς, δίνοντας διαπιστευτήρια συνεπούς δύναμης απέναντι στο σύστημα. Ο Καμμένος εκτέθηκε μετεκλογικά, συμμετείχε στα παζάρια για σχηματισμό κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ενάντια στα όσα έλεγε προεκλογικά. Η «Χρυσή Αυγή» είναι κόμμα αντιδραστικό και επικίνδυνο πρώτα και κύρια ενάντια στους εργάτες και το ταξικό κίνημα. 
Εδώ χρειάζεται πραγματικά διόρθωση της ψήφου για όσους ψήφισαν «Χρυσή Αυγή» στις εκλογές του Μάη. 
 

Το ΚΚΕ είναι ελπίδα και δύναμη για το λαό. 

Δεν κορόιδεψε, δεν είπε ψέματα, δεν έκρυψε τη στρατηγική του, δεν κολάκεψε το λαό για να του κλέψει την ψήφο. Βρίσκεται εκεί που χτυπάει η καρδιά του κινήματος, στην αναμέτρηση με την εργοδοσία και το κράτος της. 

Δεν παραπέμπει την ανακούφιση του λαού και τη διέξοδο προς όφελός του στις διαβουλεύσεις με τον θύτη. 

Με τα σημερινά δεδομένα, όπως έχουν διαμορφωθεί, η μόνη ευκαιρία και ανάγκη που έχει ο λαός, πριν να είναι αργά, για να μη σβήσει η ελπίδα, είναι να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ, το Κόμμα που δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, που δεν μπορούν να το υποτάξουν, να το βάλουν στο μαντρί.

46 σχόλια:

  1. Οτι και να λένε, εγώ την ψήφο μου δεν την αλλάζω!
    Πάλι ΚΚΕ θα ψηφίσω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πολύ καλά θα κάνεις ...

      ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ !

      Διαγραφή
    2. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 16, 06:55:00 μ.μ. EEST

      http://troktiko.eu/2012/05/kinhsh-mat-apo-to-kke-pou-tarazei-oloklhro-to-politiko-susthma/
      μαγκες ισχυει αυτο?

      Διαγραφή
    3. Κωστας ΠαπαδοπουλοςΤετ Μαΐ 16, 06:57:00 μ.μ. EEST

      θα κατατεθει στη βουλη που θα προκυψει μετα τις εκλογες η σε αυτην που ορκιζεται αυριο?

      Διαγραφή
    4. Κωστας Παπαδοπουλος: Φυσικά και ισχύει !

      http://faros.wordpress.com/2012/05/14/o-kathe-katergaris-ston-pago-tou/

      Τώρα για το πότε θα δούμε, γιατί ετοιμάζονται να την κλείσουν άμεσα τη Βουλή, ακριβώς για να μην κατατεθεί τέτοια πρόταση.

      Βέβαια μπορεί να κατατεθεί άμεσα και να συζητηθεί μετά τις επόμενες εκλογές.
      Θα δούμε ... Θα μάθουμε ...

      Το ζήτημα είναι και το εξής: Ήδη η Πρόταση κατατέθηκε στο Λαό !
      Και πρέπει το κάθε κόμμα που ... αυτοπροσδιορίζεται και ως αντιμνημονιακό να πάρει θέση: Θα την ψηφίσει την Πρόταση Νόμου ή όχι ;
      Καθαρά πράγματα !

      Διαγραφή
  2. Και εγώ δεν βάζω μυαλό. Πάλι ΚΚΕ θα ψηφίσω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ να δεις ...

      Που δεν σταμάτησα ΛΕΠΤΟ να παλεύω για το Κόμμα.

      Διαγραφή
  3. Και μόνο για να έρθει στην επόμενη βουλή το σχέδιο νόμο για την κατάργηση του μνημονίου και μετά να παρακολουθήσω το ξεβράκωμα του αιώνα... ΚΚΕ Δαγκωτό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά !

      Έχουμε να δούμε πράγματα και ... θάματα !

      Ήδη κάποιοι άρχισαν να τραυλίζουν ...

      Διαγραφή
  4. και γω εκτός γραμμής,,,
    δεν την αλλάζω την ψήφο μου,,,
    ΚΚΕ και πάλι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. sonap: Δύο είναι οι γραμμές ...

    1. Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ έχουν ΚΑΘΕ λόγο να ΜΗΝ αλλάξουν την ψήφο τους

    2. Όσοι άλλοι μπερδεύτηκαν, ξεγελάστηκαν, απατήθηκαν, το πήραν στραβά κλπ. κλπ., ήρθε η ώρα να διορθώσουν την ψήφο τους και αυτή τη φορά να την δώσουν στο κόμμα ΤΟΥΣ, στο τιμημένο ΚΚΕ.

    υ.γ.: Οπότε, εσύ σύντροφε, είσαι ήδη στην σωστή γραμμή.
    Όπως κι εγώ και πολλοί, πάρα πολλοί άλλοι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Eγώ θα αλλάξω την ψήφο μου!
    Θα ψηφίσω Καρατζαφέρη.
    Καλά τα λέει! Μόνο που δεν ξέρω αν ο "σταλινισμός" είναι κολλητικός ...
    Ασε που που λείπει το πηγαίο (μπρρρ!) χιούμορ του Αϊβαλιώτη!

    Μπορεί και να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. spiral architect: Που πας και τα βρίσκεις αυτά ...

      Είναι γεγονός ότι πολύς κόσμος παρασύρεται είτε από τις φτηνές δημαγωγίες τύπου Καρατζαφέρη (και άλλων φυσικά), είτε από το ... χρήμα - και δυστυχώς τέτοιες περιπτώσεις είναι πολλές !

      Διαγραφή
  7. Και εγώ λέω να διορθώσω την ψήφο μου, από ΚΚΕ που είχα ψηφίσει τα τελευταία 20 χρόνια λέω να ψηφίσω ξάνα ΚΚΕ και για την υπόλοιπη ζωή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος: Αυτή δεν είναι απλή διόρθωση, είναι ΔΙ-Ο-ΡΘΩ-ΣΗ !

      Έτσι σκέφτομαι κι εγώ !

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕ ΡΕ ΜΙΝΑ.ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΛΟ ΣΑΣ Η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΥΠΟΘΕΤΩ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΟΣΧΟΛΟΥΝ.ΤΟ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ.ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.ΕΣΕΙΣ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΥΧΟΔΙΟΚΤΗΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗ LE MONDE ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ.ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΑΓΝΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΜΑΣ

      Διαγραφή
  8. Αυτή τη στιγμή στην χώρα διεξάγεται η μεγαλύτερη μάχη αριστεράς - δεξιάς μετά τον εμφύλιο και το ΚΚΕ επιλέγει να κάτσει στην άκρη και να παρακολουθεί. συγχαρητήρια καλύτερη βοήθεια στη δεξιά δεν μπορούσατε να προσφέρετε. ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ για να συνεχίσει το μνημόνιο που εξοντώνει το λαό. ψήφο στο ΚΚΕ για να έχουμε κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ψήφο στο ΚΚΕ για να διευκολύνουμε το σύστημα. αλήθεια πως αισθάνεστε που είστε τόσο ακίνδυνοι ώστε ο Άδωνης και ο Βορίδης να σας δίνουν εύσημα; θα τρίζουν τα κόκκαλα των νεκρών του ΕΑΜ και του εμφυλίου. σας αξίζουν τα ποσοστά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι θα ξαναψηφίσω ΚΚΕ για να ΜΗΝ τρίζουν τα κόκκαλα του παππού μου με νέες, σοσιαλδημοκρατικά ποδηγετούμενες Βάρκιζες, γιατί τρίζουν άσχημα και κάνουν θόρυβο.

      Διαγραφή
    2. Mina: Λανθασμένη εχτίμηση κάνεις.

      Η μάχη είναι μεταξύ αυτών που θέλουν τον καπιταλισμό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, Α.Ε.) και αυτών που θέλουν να τον ανατρέψουν (ΚΚΕ) !

      Το παραμύθι για δεξιά, αριστερά, κυρίως μετά το Μάαστριχτ έχει ξοφλήσει, κρίμα που δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι.

      Αυτός ακριβώς ήταν και ο εφύλιος !

      Το ΚΚΕ δεν κάθεται στην άκρη, ίσα - ίσα, που παλεύει (όχι φυσικά στα ... κανάλια και τους καναπέδες όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ) στους χώρους δουλειά, στα εργοστάσια, στις γειτονιές !
      Δεν εξαρτά την δράση του από τις αστικές εκλογές ή τις ... δημοσκοπήσεις ή από τις εκπομπές των καναλιών που κοροϊδεύουν τον κόσμο.

      Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιους σας πειράζει που το ΚΚΕ είναι τόσο ξεκάθαρα ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, φοβάστε ότι θα χάσετε την ... αμοιβή !!!
      Και μην πιάνεις στο στόμα σου τους αγωνιστές του ΕΑΜ και του ΔΣΕ, όσο κι αν προσπαθείς (και προσπαθείτε) να λερώσετε τους Αγώνες τους, δεν θα μπορέσετε !

      Άϊντε με το σύστημα που σας χαϊδεύει, που είστε σε όλα τα κανάλια πρωί μεσημέρι βράδυ και αφήστε εμάς να παλεύουμε για την Άλλη Κοινωνία που αργά ή γρήγορα θα γίνει και εσείς θα είστε στην απ΄έξω !

      Διαγραφή
    3. Αντώνης: Προφανώς τρίζουν τόσο δυνατά, που στο άκουσμά τους, έχουν πάθει τέτοιο ταράκουλο οι οπορτουνιστές, που δεν λέγεται !

      Διαγραφή
    4. @Mina:
      καμμία μάχη "αριστεράς-δεξιάς" δεν γίνεται. Μάχη μεταξύ αστικής και εργατικής τάξης γίνεται. Και είναι θράσος αυτοί που έχουν πουλήσει ή καταγγείλει όλους τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες των τελευταίων χρόνων, να εγκαλούν και το ...ΚΚΕ για μη συμμετοχή στην μάχη αυτή.
      Φιλική συμβουλή, μια και έχεις υιοθετήσει όλο τα "αντιδεξιά" ιδεολογήματα του Αντρέα από το '81, ρίξε μια ματιά και στο βιβλίο του Μαρξ "η 18η Μπυμπαίρ του Λουδοβίκου Βοναπάρτη". Θα ανακαλύψεις πως η ιστορία επαναλαμβάνεται ΜΟΝΟ σαν φάρσα.
      Και αν είχες και κουκούτσι μυαλό, θα μπορούσες να δεις πως σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση εν μέσω οξύτατης καπιταλιστικής κρίσης, δεν είναι δυνατή ούτε στην ...δευτέρα παρουσία, που σας αρέσει και να επικαλείστε. Κατά τα λοιπά η πολιτική σας τύφλωση είναι τόσο μεγάλη που δεν βλέπετε πως αν τελικά καταφέρετε (που δεν το βλέπω) να απαξιώσετε εντελώς το ΚΚΕ, θα αφήσετε σαν μόνη αντιπολευόμενη και ανερχόμενη δύναμη τους φασίστες.
      Καλά μυαλά!

      Διαγραφή
  9. Και τι να ψηφίσουμε ρε Μινάρα,σύριζα για να κάνουμε πρωθυπουργό τον Αρσένη;
    Ηλίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλίας: Πολύ σωστό το ερώτημά σου ...

      Τον Αρσένη (τον γνωστό από το "Κάτσε καλά Γεράσιμε") ή τον ... τρισκατάρατο Παπαδήμο !

      Λες να σου απαντήσει ο (η) Μίνα ;
      Για να δούμε ...

      Διαγραφή
    2. Kαι ν'απαντήσει καμμιά κοτσάνα θα πει πάλι.
      Ηλίας

      Διαγραφή
    3. Ηλίας: Δεν βρήκε την πραμικρή απάντηση μέχρις στιγμής ...

      Διαγραφή
  10. Mινα αν τελικα εχουμε εμεις δικιο και μετεκλογικα ο Αλεξης αποδειχθει νεο ΠΑΣΟΚ οπως δυστηχως προβλεπουμε θα συνταχθεις με το ΚΚΕ για την πραγματικη μαχη της αριστερας της ανατροπης;Αυτο εχει σημασια ξερουμε πως πολλοι εχετε παρει αποφαση να δωσετε στην αριστερα του Αλεξη την ευκαιρια να μας απαλλαξει απο το μνημονιο ενταξει δωστε την.Το θεμα ειναι μετα που δεν θα μας απαλλαξει απο τιποτα να μην απογοητευτειτε να μην χαθει χρονος και να αρχισουμε την πραγματικη μαχη για ανατροπη του σαπιου καπιταλισμου.Τα ευσημα παντως μεχρι τωρα ο ΣΕΒ και οι εφοπληστες δεν τα δινουν στο ΚΚΕ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να δούμε τι θα κάνει ο Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το ΚΚΕ καταθέσει τον σχετικό Νόμο για την κατάργηση ΟΛΩΝ των μνημονίων ...

      Εκεί θα φανεί ποιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα !

      Διαγραφή
  11. H στιγμη που θα μπω στο παραβαν ειναι παντα η ιδια. Το συναισθηματικο φορτιο (απο νεκρους ,εξοριστους ,κυνηγημενους στην οικογενεια) βαραινει την κριση της ψηφου αλλα χαιρομαι που το ιδιο επιτασει και η ορθολογιστικη προσεγγιση και η λογικη
    ΚΚΕ και παλι και ξανα και παντα

    Θελει απεριοριστη υπομονη και αυτοπειθαρχια να εισαι μελος του ΚΚΕ, την οποια δεν διαθετω και συνειδητα επιλεγω να το βοηθαω(ελπιζω δηλαδη :) οπως μπορω εκτος αλλα η ψηφος ειναι δεδομενη

    Το ιδιο και η αντιπαθεια μου πρωτιστως για οσους αμαυρωνουν και καπηλευονται τα ιδεωδη του Ελληνικου αριστερου κινηματος (που οσο και να ουρλιαζουν καποιοι ταυτιζεται αποκλειστικα με τους αγωνες του ΚΚΕ που ειναι και αγωνες του Ελληνικου λαου) και τα βρωμιζουν, οπως το εκανε το ΠΑΣΟΚ και κανει τωρα ξανα μαζι με ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. jorje7: Η πεποίθησή μου είναι, ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που ενώ δεν είναι μέλη του ΚΚΕ, εν τούτοις η προσφορά τους είναι μεγαλύτερη των μελών ...

    Σε κάθε περίπτωση, την ανατροπή θα την κάνει σύσσωμος ο λαός, ναι με μπροστάρη το ΚΚΕ (κυρίως τα μέλη του), αλλά ο λαός !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή ρε παιδιά από την τωρινή ηγεσία δεν γλιτώνουμε με τίποτα; Θα φάμε κι άλλη Αλέκα και άλλο Μαΐλη και άλλα επικοινωνιακά τραγικά λάθη και άλλα αυτογκόλ;

    Και μετά θα μας φταίει ο κόσμος που δεν αλλάζει την ψήφο του;

    Παιδιά με όλο τον σεβασμό, ψηφίζω ΚΚΕ εδώ και 10 χρόνια, και θεωρώ πως η γραμμή και η ανάλυσή του είναι ορθές ΑΛΛΑ αν δεν αλλάξουν πρόσωπα και πρακτικές δεν το βλεπω το πράμα να τραβάει καθόλου και με μεγάλη λύπη μου θα το αφήσω αν συνεχίσει να απογοητεύει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γράφε ένα παρατσούκλι για να συννενοούμαστε ...

      Το πρόβλημα με την Αλέκα Παπαρήγα ποιο είναι ;

      Η ... φάτσα της δεν σου αρέσει ;

      Δεν ακούς αυτά που λέει ;

      Μυστήριο μου φαίνεται !

      Διαγραφή
  14. Η φράση του TRASH "σοσιαλδημοκρατική διαχείρηση εν μέσω οξύτατης καπιταλιστικής κρίσης, δεν είναι δυνατή ούτε στην ...δευτέρα παρουσία", αν αναλυθεί, εκλαικευτεί επαρκώς, θα διαλύσει εντελώς την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή Ευρωπαικής πολιτικής.Είχα την υπομονή, και παρακολούθησα όλη σχεδόν την συνέντευξη στον Κούλογλου,όπου σαν βασικό ατού προβλήθηκε από τον Τσίπρα η "δυνατότητα αλλαγής της ευρωπαικής πολιτικής,με τον αέρα της αλλαγής σε Ελλάδα, Γαλλία κλπ.",και άμεση χαλάρωση των πολιτικής λιτότητας.Στο ίδιο πνεύμα κινείται και στις συνεντεύξεις του στα διεθνή μέσα.Βέβαια παρά την αυτάρεσκη υπερπροβολή του ως "αριστερού σωτήρα" του ελληνικού, και μαζί και των ευρωπαικών λαών, εισέπραξε τον χαρακτηρισμό του σχολιαστή του BBC:"Δεν πρόκειται για αριστερούς ριζοσπάστες, αλλά για αριστερούς λαικιστές"
    Alone

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Alone: Η ανάλυση και η ακλαίκευση που πολύ σωστά επισημαίνεις, γίνεται καθημερινά στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ και σήμερα ώρα 13.00 γίνεται επίσης με την συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα.

      Καλά, αυτή η αυταπάτη, ότι με την αλλαγή κάποιων προσώπων στην Ευρώπη ή γενικά στον κόσμο (ας θυμηθούμε τι έλεγε π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του ... αριστερού Ομπάμα) θα μπορούσε ο εργαζόμενος λαός (και οι άλλοι λαοί φυσικά) της Ελλάδας να δει άσπρη μέρα, έχει ήδη "φορεθεί" από τον Αντρέα Παπανδρέου !
      Και είδαμε τα αποτελέσματα ...

      Εκείνα (της δεκαετίας του 1980) τα επιχειρήματα του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να ... ξαναζωντανέψει ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας !
      Μάλιστα με πολύ κακή προσπάθεια αντιγραφής ...

      υ.γ.: χαράς στην υπομονή σου ...

      Διαγραφή
  15. καλημερα σ. θεωρώ όπως επεσήμανα και σε άλλα σχόλιά μου ότι το κόμμα είχε, αλλά και δυστυχώς εχει, λάθος τακτική. Τα αποτελέσματα το εδειξαν και είναι αμείλικτα. Για παράδειγμα ταυτίζεται εύκολα ο κάθε εκπρόσωπός του στη τηλεόραση με τα άλλα κόμματα. Η επανάληψη των ίδιων επιχειρημάτων που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ενάντια στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εχει καλά αποτελέσματα. Τους κατηγορούν για πολιτοφυλακές,για σφυροδρεπανο κ.αλ.και αντι να απαντησουμε ότι δεν εχουν σχεση αυτοί με μας το αφήνουμε αναπάντητο. Αντιλαμβάνομαι ότι λεμε τις θεσεις μας, αλλά δεν ξεχωρίζουν. Ο απλός ψηφοφόρος μας, μας λέει γιατί απέναντι στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ; Και καλά αυτοί που μας ρωτούν, οι άλλοι που δε μας ρωτούν;
    Καποια θέματα που μας βάζουν οι απλοι πολίτες στα περίπτερα και δε σημαίνει ότι τα υιοθετώ όλα:
    1. Γιατί να μην εχουμε μια καλύτερη πολιτική συνεργασιών; Τι κανουμε ακριβώς σ΄αυτό το μέτωπο.
    2. Γιατί να φαινόμαστε ότι καταγγέλουμε το ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αντί να αφήνουμε ανοιχτό το μέτωπο στους απλούς ψηφοφόρους του;
    3. Πως απαντάμε στις 150.000 απολύσεις στο δημόσιο; Οτι ο κόσμος πρέπει να οργανωυεί για να είναι ετοιμος για το σοσιαλισμό; Δεν του φτάνουν αυτά.
    4. Πως απαντάμε στις μειώσεις μισθών; με οργάνωση στα συνδικάτα;
    5. Πως απαντάμε ότι το κατεστημενο φαινεται ότι φοβάται γι αυτό και μαζευεται ν΄αντιμετωπίσει το κινδυνο του σφυροδρεπανου; Τικάνετε εσεις μας λένε.
    6. Το σύνθημα για αναγκαιότητα ενός ισχυρού ΚΚΕ,ικανοποιεί εμάς και όχι το κόσμο.
    7. Πως με τόσες κατηγορίες στο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ θα προσελκυσουμε αργότερα ανθρώπους όταν τους μπετονάρουμε;
    8. Με μικρές εξαιρέσεις η παρουσία των στελεχών μας στη τηλεόραση δεν ανταποκρίνεται στις συνθήκες.
    9. εχουμε θεσεις για το άμεσο διάστημα (δηλαδή Ιούνιο και μετά) ή θα μας στειλετε αδιάβαστους στο σοσιαλισμό;
    10.Γιατί να μη ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ σου λεει ο άλλος, αφού ναι μεν δε θα κανει όσα υπόσχεται το ΚΚΕ,αλλά τουλάχιστον 2-3 πράγματα θα τα κάνεικαλύτερα από τη ΝΔ;
    11.Τι να κάνω εγώ ο άνεργος; Να αναμένω τις συνθήκες να ωριμάσουν ή να βρω ελπίδες για ενα καλύτερο αυριο;

    Σκληρές ερωτήσεις, σκλήρη κριτική συντροφοι,αλλά κανενας μας δεν πρεπει να απαντα γενικόλογα και αποσπασματικά και πολύ περισσότερο καταγγελτικά. Πρέπει να απαντάμε για το αύριο.

    Μπάμπης Σ.
    (ελπίζω να μην εχω τη τυχη του σ.Βραχόκηπου στις απαντήσεις, επαναλαμβάνω δεν είμαι μελος του ΚΚΕ, αλλά αγωνίζομαι καθημερινάμαζί του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπάμπης Σ.: Έκανες πολλές φορές διάλογο μαζί μου και έχεις παράπονα ;
      Άσε φίλε μου τις εξυπναδούλες σε μένα. Δεν πιάνουν !

      Κοίτα, μπορείς να κάνεις την όποια κριτική θέλεις στο Κόμμα, να μην σου αρέσουν πράγματα, όμως κατά τον ίδιο τρόπο, θέλω να μας αφήνεις ελεύθερους και μας να έχουμε τις εκτιμήσεις μας.

      π.χ. εμείς θεωρούμε ότι η άνοδος του 1% δεν ήταν ήττα !
      Έτσι εκτιμούμε. Δεν συμφωνείς ; Εντάξει, τι να κάνουμε ...
      π.χ. η μικρή άνοδος του ΜΑΣ προχθές στα ΑΕΙ και η πολύ σημαντική άνοδος στα ΤΕΙ, μας κάνουν αισιόδοξους ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο.
      Δεν συμφωνείς. Έχεις το δικαίωμα αυτό, αλλά άφησε και σε μας το δικαίωμα να έχουμε την άποψη που έχουμε.

      Ξέρεις δεν έχω μάθει να μην απαντάω σε ερωτήσεις, όποιες κι αν είναι αυτές και να είσαι σίγουρος ότι δεν θεωρώ καμμία ερώτηση σκληρή !

      Πάμε λοιπόν:
      1. Το ζήτημα των συνεργασιών - το ΚΚΕ μιλάει για πολιτική συμμαχιών - δεν είναι κάτι το καινούργιο για μας. Είναι στην πρώτη γραμμή από το 1918 ! Η ΕΔΑ, το ΕΑΜ, η Συμμαχία του 1975, ο ενιαίος Συνασπισμός, ήταν αποτέλεσμα ακριβώς αυτής της στρατηγικής επιλογής του ΚΚΕ.
      Σήμερα, το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ κλπ., δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι οι συνεργασίες είναι ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ επιλογή για μας.

      2. Ξέρεις, δεν καταγγέλουμε τα πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ. Άκουσες π.χ. να καταφέρεται η Αλέκα Παπαρήγα εναντίον του κ. Τσίπρα ή άλλου στελέχους ;
      Μας ενδιαφέρει η πολιτική, οι στρατηγικές επιλογές, το Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Με μια επισήμανση. Θεωρούμαι τον χώρο ως χώρο οπορτουνιστικό, της εργατικής αριστοκρατίας, τον χώρο που στην ουσία του ορκίζεται στον καπιταλισμό.
      Όλα τα παραπάνω, αφορούν την ηγεσία του, τα στελέχη του, αλλά και όσους από τους οπαδούς και ψηφοφόρους του συμφωνούν με τις επιλογές του.
      Ένα κομμάτι από τους ψηφοφόρους του, θεωρούμε ότι έχει παραπλανηθεί, έχει μπερδευτεί, έχει κάνει λάθος και τον καλούμε σ΄αυτές τις εκλογές να διορθώσει την ψήφο του !
      Με την υπερψήφιση του ΚΚΕ !

      3. Σίγουρα, φίλε μου, στον Σοσιαλισμό ΔΕΝ θα υπάρχουν άνεργοι, ΔΕΝ θα υπάρχουν απολύσεις. Να μην το πούμε αυτό ; Θέλω να μου απαντήσεις.
      Τώρα για το σήμερα στην Ελλάδα.
      Εμείς λέμε το εξής: Όσο η Ελλάδα έχει καπιταλιστικό προσανατολισμό, όσο βρίσκεται στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ, όχι μόνο 150.000 απολύσεις θα γίνουν, αλλά και άλλα πολύ χειρότερα !
      Τι πρέπει να γίνει λοιπόν ;
      Οργάνωση, Ταξική Συσπείρωση, Αγωνιστική Ετοιμότητα για να βάλουμε όσο το δυνατό περισσότερα εμπόδια στην πλουτοκρατία και τα κόμματα - υπηρέτες της (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ. κλπ.)!
      Χωρίς καθημερινό Αγώνα ΔΕΝ θα γίνει τίποτα.
      Καμμία κυβέρνηση δεν θα λύσει προβλήματα, όσο ο ίδιος ο λαός δεν πάρει τις τύχες στα χέρια του.

      4. Η ίδια απάντηση όπως στο 3. Και οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, έχουν να κάνουν με τις επιλογές των μονοπωλίων για συγκράτηση των απωλειών τους λόγω της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίων που δεν έχουν την ίδια όπως πριν διέξοδο για κερδοφορία.

      5. Φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην ... μακακία του Σαμαρά ! Που προσπαθώντας να βάλει στην ατζέντα ντε και καλά το δήθεν δίλημμα "αριστερά ή δεξιά" της δεκαετίας του 1980, μίλησε για σφυροδρέπανο, αλλά εννοούσε τον ... ΣΥΡΙΖΑ !!!
      Εμείς απαντάμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι: Με τα μονοπώλια ή με το λαό. Με τον Σοσιαλισμό ή τον καπιταλισμό !
      Και, όλοι, ξέρουν πολύ καλά, που στοχεύει το Σφυροδρέπανο του ΚΚΕ !
      Γιατί, φίλε μου, Σφυροδρέπανο έχει ΜΟΝΟ το ΚΚΕ και το ΕΝΝΟΕΙ !

      Διαγραφή
    2. Μπάμπης Σ.:
      (συνέχεια)

      6. Φίλε μας, το σύνθημα το λες μισό !
      Ολόκληρο είναι : Ισχυρό ΚΚΕ, δυνατός Λαός !
      Και, από την δική μου εμπειρία που γυρνάω εδώ και πολλά χρόνια και όχι μόνο προεκλογικά σε χώρους δουλειάς και ζωής, λέει ότι αυτό το σύνθημα αγκαλιάζει πολύ κόσμο ...
      Κόσμο και έξω από μας ...

      7. Δεν έχουμε καμμία πρόθεση ... μπετοναρίσματος !
      Μας αποδίδεις προθέσεις που ΔΕΝ τις έχουμε !
      Και κτίζεις επιχειρήματα. Δεν είναι σωστό αυτό.
      Ούτε φυσικά κατηγορούμε τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα πει η λέξη "κατηγορούμε";
      Νομίζω ότι θα βοηθούσε αν λέγαμε τα πράγματα με το όνομά τους.
      π.χ. είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τον καπιταλισμό ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό μόρφωμα που δεν έχει καμμία σχέση με την αριστερά ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι ψήφισε το Μάαστριχτ ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι έτρεξε πρώτος πρώτος να υπογράψει στην αμερικάνικη πρεσβεία ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι θέλει να φορολογήσει τις καταθέσεις ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι θέλει να βάλει στο λαό νέα χαράτσια ;
      είναι αλήθεια ή όχι ότι είναι με την ΕΕ και το ευρώ ;
      Τα παραπάνω τα θεωρείς κατηγορίες ;

      8. Λες εσύ. Εγώ π.χ. όσες φορές είδα τον Χιώνη, τον Παφίλη, την Μπαλλού και άλλους είδα πολύ καλές και σωστές τοποθετήσεις. Φυσικά δεχτή η όποια κριτική, μόνο που θα σε παρακαλούσα να μίλαγες λίγο πιο συγκεκριμένα.

      9. Η έκφρασή σου "αδιάβαστους στο σοσιαλισμό" δεν δείχνει καλοπροαίρετο άνθρωπο ...
      Συγνώμη, αλλά εσύ πας να μας ... στείλεις αδιάβαστους !!!
      Κάνε τον κόπο να διαβάζεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για να δεις μερικά πράγματα.
      π.χ. ότι έχουμε καταθέσει πολλές προτάσεις νόμου στη βουλή, εμείς σηκώσαμε το θέμα της μη πληρωμής των χαρατσιών, εμείς ξεκινήσαμε να σηκώνουμε τις μπάρες στα διόδια, εμείς προωθούμε συλλογικές συμβάσεις ικανοποιητικές όπως προχθές στο Σωματείο των Ποτών, εμείς παλεύουε 5 και πάνω μήνες στη Χαλυβουργία.
      Αδιάβαστους στη ... δεύτερη παρουσία μας στέλνουν οι πολιτικές των δεξιών και οπορτουνιστικών κομμάτων.
      Για να τους δούμε όλους, όταν στην επόμενη βουλή θα καταθέσουμε Πρόταση Νομου για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ όλων των μνημονίων !
      Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος !

      10. Κατά τον ίδιο τρόπο, όπως το περιγράφεις πολύ παραστατικά, ψηφίζει ο κόσμος από το 1975 !
      - Να ψηφίσω τη ΝΔ για να μην ξαναέρθουν τα ... τάνκς !
      - Να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ για να έρθει η ... αλλαγή !
      - Να ξαναψηφίσω ΝΔ για να φύγουν οι ... κλέφτες !
      - Να ξαναψηφίσω ΠΑΣΟΚ για να φύγουν οι ... κουμπάροι !
      Δικαιολογίες ... δικαιολογίες ... δικαιολογίες ...
      Αυταπάτες ... αυταπάτες ... αυταπάτες ...
      Τι να σου πω φίλε μου !
      Αν κάποιος νομίζει ότι αρκεί λίγο ... τυρί (μια και έχει το ψωμί), ώστε να την βγάλει με ψωμοτύρι, εντάξει, ας ψηφίσει ΣΥΡΖΑ !
      Να του χαλάσω εγώ το ... χατήρι και την ... διατροφική προτίμηση ;

      11. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΣ ! ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΚΕ !
      Αν φυσικά θέλεις να βρεις δουλειά ...
      Αν δεν θέλεις και νομίζεις ότι επειδή σου πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες θα σου βρουν οι άλλοι δουλειά και όχι μόνος σου, μέσα από οργανωμένο αγώνα και πάλη, ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω τίποτα !

      Αυτά τα ολίγα !

      Διαγραφή
  16. κι αυτό το "ο λαός να διορθώσει τη ψήφο του" στο λαιμό μου κάθησε και δεν είμαι ο μόνος.

    Μπαμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπαμπης Σ: Όχι μόνο στο δικό σου λαιμό, αλλά στους λαιμούς ΟΛΩΝ των Συριζαίων !!!

      Τι να κάνουμε φίλε μου, έτσι όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε ...

      Διαγραφή
  17. Ευχαριστω για τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σ. Φαρε.
    Θα τις μεταφερω στο κόσμο μας και θα σου πω τι μου λενε. Επιμένω για το μπετονάρισμα,κατι που το αποδεικνυει και το σύνθημα πίσω από τη σ. Αλέκα στη σημερινή συνέντευξη. Δεν το είπα για κακό,αλλά δε φτάνει.
    Μια παρατήρηση. Σωστά αναφέρεις την πολιτική συμμαχιών του κόμματος στην Ιστορία του. Σήμερα; Υπάρχει δε μου απάντησες;Το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ κλπ., δυστυχώς δεν εχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. αν τα ειχαν θα υπήρχε ρεύμα στη κοινωνία. Δεν συγκεντρωνουν πολλούς εκτός κόμματος. Ή κανω λάθος; Μπορεί!
    Υπάρχει ενα κενό ανάμεσα σ'αυτό που ζούμε σημερα και στο σοσιαλισμό έτσι όπως τον περιγράφουμε και συμφωνώ.Τι γίνεται ενδιάμεσα;
    τελος δεν το απέφυγες. τι εννοείς;
    "έτσι όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε"; ποιοι;

    Μπάμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Μπάμπης Σ.:
      Λες:
      "Υπάρχει ενα κενό ανάμεσα σ'αυτό που ζούμε σημερα και στο σοσιαλισμό έτσι όπως τον περιγράφουμε και συμφωνώ.Τι γίνεται ενδιάμεσα;"
      Με δεδομένο πως ούτε από την ιστορία έχει ποτέ προκύψει κάποιο ενδιάμεσο στον καπιταλισμό και τον σοσιαλισμό κοινωνικό σύστημα, αλλά ούτε και από την θεωρία προκύπτει πως μπορεί να υπάρξει τέτοιο, αυτό που γίνεται ενδιάμεσα από τα δύο είναι ...επανάσταση!
      Από ότι φένεται ο λαός δεν είναι ακόμη έτοιμος για κάτι τέτοιο, οπότε προκρίνει λύσεις που φαντάζουν προσωρινά ανακουφιστικές, αλλά το μόνο που έχουν να του προσφέρουν είναι η χρονική επιμήκυνση των δεινων του. Ας είναι, οι κομμουνιστές θα είναι εδώ όταν διαωευστούν και αυτές οι ψεύτικες ελπίδες, αλλά και στους αγώνες σε όλο το ενδιάμεσο διάστημα μέχρι τότε...

      Διαγραφή
    2. Μπάμπης Σ.: Ευχαριστώ κι εγώ για το ... ευχαριστώ !
      Μην ξεχνάς, ότι εδώ είναι μπλόγκινγκ, είμαστε μέλη ή και φίλοι του Κόμματος, δεν τα ξέρουμε όλα, οπότε οι πιο καλά τεκμηριωμένες απαντήσεις, πιστεύω, ότι πρέπει να αναζητούνται στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.

      Καλά κάνεις και επιμένεις για το ... μπετονάρισμα, αλλά θα μου επιτρέψεις κι εμένα να μην θεωρώ ότι είναι έτσι !

      Κοίτα σε ένα σχόλιο, μερικές φορές ή και όλες, δεν μπορεί να τα συμπεριλάβεις όλα όσα θες να πεις.
      Έτσι, για το σήμερα, π.χ. δεν ανέφερα τις Λαϊκές Συσπειρώσεις στις εκλογές της αυτοδιοίκησης που φτάσαν το Κόμμα κοντά στο 12 % ή και παραπάνω,μ δεν ανέφερα τις Λαϊκές Επιτροπές που δημιούργησε το Κόμμα σχεδόν σε όλη τη χώρα !

      Να πω το εξής: Γίνονται πολλές προσπάθειες, μπορεί να μην έχουν το εύρος αποδοχής που θέλουμε, αλλά γίνονται !
      Πρέπει κι ο κόσμος να μας πλησιάσει. Περισσότερος κόσμος. Καλή η κριτική προς το Κόμμα, αλλά μήπως και μεις πρέπει να σταματήσουμε να χαϊδεύουμε τα αφτιά του κόσμου και να τον βάλουμε προ των ευθυνών του ;

      υ.γ.: δεν το απέφυγα ... Δεν εννοούσα κατ΄ανάγκη εσένα ! Εννοούσα τους συριζαίους ! Εσένα, αφού δηλώνεις σύντροφος, προφανώς και δεν σε αφορά !

      Διαγραφή
  18. ενταξει συντροφε.
    και βεβαίως δε με αφορά!
    Μπαμπης Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μην χάνεται τον καιρό σας με τα τρολλ, εδώ εδώ έχουμε αγώνα και το ποιός καθοδηγεί πιόν, ο λαός το κόμμά, η το κόμμα το λαό έχει λυθεί από τον Μανιφέστο του ΚΚ κι όλας....
    Λοιπόν εμείς καθοδηγούμε το λαϊκό κίνημα και εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του όλα τα άλλα είναι πέστροφες στα κάρβουνα....
    ΚΚΕ ΔΑΓΚΩΤΟ Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αρκετά με τον κυβερνητισμό και τα δύο στάδια, ενδιάμεσα, παράμεσα κλπ...
    Ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό δεν υπάρχουν δυο στάδια, υπάρχει μόνο ο καπιταλισμός που σαπίζει και ο σοσιαλισμός που νομοτελειακά επέρχεται.....
    ΠΑΣΟΚ, ΝΔ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Radio Collectiva (1988-2008): Όχι, κανείς μας δεν ασχολείται με τα τρολλς ...

    Μόνο με τους καλοπροαίρετους ανθρώπους, που έχουν την όρεξη και την διάθεση για εποικοδομητικό διάλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Radio Collectiva (1988-2008): Κοίτα, για μας είναι λυμένα αυτά, εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει όμως κόσμος (οπαδοί, φίλοι, ψηφοφόροι) που δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις, οπότε πρέπει να είμαστε στη διάθεσή τους για εξηγήσεις και διάλυση τυχόν παρεξηγήσεων ή λανθασμένων πληροφοριών !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...