7 Μαΐ 2012

HEIL!!

Δε θα πώ πολλά,και δε θα μακρυγορήσω γιατί οι σκέψεις αυτές τις μέρες είναι συγκεγχυμένες μέχρι αηδίας...


Όπως βλέπω επικεντρώνουν όλοι στην είσοδο της Χ.Α. στη Βουλή.
Μα,αγαπητά μου παιδιά,το ξέραμε ότι θα συνέβαινε αυτό! Ο καπιταλισμός είναι έξυπνος,δεν είναι χαζός!
Ξέρει από χειραγώγηση των μαζών,έχει όλα τα όπλα στα χέρια του! 'Οταν ένα μήνα πριν τις εκλογές ξεπετάγονται κόμματα με τις μαγικές λέξεις "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" και "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ" ,το ΔΗΜ.ΑΡ δηλαδή και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει,όταν μέσα από την προπαγάνδα που έχει φάει ο λαός ακούει ΚΚΕ και ανατσουτσουριάζει απ' το κακό του,όταν εμφανίζεται μια Χ.Α. και του τάζει ευκαιριακές αλλά "αποτελεσματικές" λύσεις (το αποτελεσματικές σε εισαγωγικά αναφερόμενη στις πρακτικές τους),όταν ο λαός δεν είναι συνειδητοποιημένος και πιστεύει πραγματικά ότι θα σωθούμε με νέα δάνεια,ε,συγγνώμη,μετά αναρωτιώμαστε για τα χθεσινά αποτελέσματα?


Όσο και να προσπαθήσουν να επιρρίψουν ευθύνη στο ΚΚΕ,δε θα το καταφέρουν. Το ΚΚΕ ποτέ δεν έταξε,ποτέ δεν υποσχέθηκε,και ποτέ δεν έσκυψε το κεφάλι για να κερδίσει εντυπώσεις,ούτε μίλησε ποτέ για "ανατροπή" μέσα από δανειακές συμβάσεις και συνθηκολόγηση με τους κυβερνώντες. Ήταν πάντα καθαρό και μιλάει για ΑΓΩΝΑ. Αγώνα εργατών,αγώνα ταξικό.Πάνω απ' όλα αγώνα ΔΥΣΚΟΛΟ. Είναι καθημερινά στο πλευρό των εργατών,των φοιτητών,των συνταξιούχων και των μαθητών. Όταν το ΚΚΕ στηνόταν μπροστά από τη ΔΕΗ για να εμποδίσει  τις διακοπές σύνδεσης σε οικογένειες,ο ΣΥΡ.ΙΖ.Α ηγρόν ηγόραζε.Όταν το ΚΚΕ είναι στον ΟΑΕΔ καθημερινά δίπλα στους νέους ανέργους,πού είναι ο ΣΥΡ.ΙΖ.Α (και ο κάθε ΣΥΡ.ΙΖ.Α)? Όταν στη Χαλυβουργία γίνεται επί τόσους μήνες αυτή η υπεράνθρωπη προσπάθεια,ο ΣΥΡ.ΙΖ.Α ήταν κατά,και χλεύαζε το ΚΚΕ με συνθήματα τύπου "ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ". Για όσους λοιπόν τα ξεχνούν αυτά, η "Ενότητα της Αριστεράς" ,δεν υφίσταται,ούτε πρόκειται. Αριστερά η οποία κάθεται σε τραπέζια εργοδοτών, η οποία σε κάθε απεργία είναι εναντίων των εργαζομένων,δεν είναι αριστερά. Αυτή η καραμελίτσα θα λιώσει κάποια στιγμή.

Ποτέ δεν άκουσες κύρια Σούλα το ΚΚΕ να σου χαιδεύει τα αυτιά,άκουσες μόνο πικρές αλήθειες.

Αλλά η αλήθεια πονάει,γι 'αυτό επέλεξες τον Καμμένο με τα κρυφο-εθνικιστικά του συνθήματα και τα παθιασμένα λογύδρια του. Γι 'αυτό επέλεξες κόμματα τύπου "Αγανακτισμένων", χωρίς κανένα πολιτκό περιεχόμενο, μόνο άδεια λόγια τύπου "ΕΞΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ" , "ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ" , "ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ". 




Ευτυχώς νομίζω ότι η φούσκα θα σκάσει,και αρκετά γρήγορα. Ελπίζω μόνο να μην είναι πια αργά...

Όσον αφορά τώρα τη Χ.Α., κλείνοντας,έχω να πώ μόνο ένα πράγμα: συνεχής επαγρύπνηση,σε ΟΛΑ.

Αναμείνατε..


Σ.σ. Προσωπικά δε θα κάτσω να σκάσω για τα ποσοστά του ΚΚΕ. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Ας πεισμώσουμε παραπάνω και πάνω απ' όλα ας είμαστε στο πλευρό του λαού. Κάποια στιγμή θα αλλάξουν οι καιροί...

19 σχόλια:

  1. Οι λεγόμενες διερευνητικές, δίνουν ήδη αφορμή για να καταλάβει ο λαός μας το παιγχνίδι που παίχτηκε σε βάρος του.

    Κι από αύριο αυτό θα γίνει ακόμα πιο φανερό.

    Έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με αυτα που λες φιλη Ελισαμπεθ
    Ετσι ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σ.σ. Προσωπικά δε θα κάτσω να σκάσω για τα ποσοστά του ΚΚΕ. Έχουμε περάσει και χειρότερα. Ας πεισμώσουμε παραπάνω και πάνω απ' όλα ας είμαστε στο πλευρό του λαού. Κάποια στιγμή θα αλλάξουν οι καιροί..."

    ΔΙΑΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ.

    ΝΑΙ δεν θα σκάσουμε για τα ποσοστά.
    ΝΑΙ έχουμε περάσει χειρότερα.
    ΝΑΙ θα πεισμώσουμε.
    ΝΑΙ θα αλλάξουν οι καιροί.

    Αυτά φορώντας τα γυαλιά πιστού οπαδού του Κ.Κ.Ε (που είναι καταπληκτικά και λειτουργικά)

    Αν τα βγάλω όμως...Και φορέσω αυτά του ψηφοφόρου που ψήφισε πρώτη ή δεύτερη φορά το Κ.Κ.Ε.

    ΝΑΙ θα σκάσω με το ποσοστό γιατί περίμενα 11-12 ακόμα και 16,8 που πήρε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Γιατί ήταν μεγάλη ευκαιρία για το Κ.Κ.Ε 2,5 χρόνια τώρα να μεταλαμπαδεύσει την αλήθεια για το Μάαστριχτ στον απλό λαό καλύτερα.

    ΝΑΙ έχουμε περάσει χειρότερα σε συνθήκες δύσκολες για το κίνημα και όχι ευνοϊκές όπως τώρα.

    ΟΧΙ δεν θα πεισμώσω περισσότερο γιατί δεν βλέπω να πεισμώνει η ηγεσία του Κ.Κ.Ε.

    ΝΑΙ οι καιροί θα αλλάξουν ,αλλά με τους ρυθμούς αυτούς,τα επικοινωνιακά λάθη της ηγεσίας και την ηλιθιότητα του λαού θα περάσουν χιλιάδες χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδη η αληθεια για το Μααστριχτ σε καποιον που πραγματικα θελει να την καταλαβει ειναι τοσο δυσκολη;
      Ο ελληνικος λαος λοιπον δεν τον βολευει να σκεφτεται με σοβαρους πολιτικους ορους, του κανουν κακο στην "ζαχαρενια", προτιμαει τις ελπιδες και ας υποψιαζεται οτι ειναι ψεματα.

      Ο ελληνικος λαος παει στο γιατρο και οταν του βρει κατι που δεν του αρεσει ζηταει και μια δευτερη γνωμη, και αμα δεν βρει γιατρο να του πει οτι ειναι καλα, το γυρναει στην ομοιοπαθητικη και στις χαρτοριχτρες, αυτη ειναι η αληθεια και για αυτο ειναι δυσκολο να δεχθει αυτα που του λεμε.

      Διαγραφή
  4. Φίλε Θοδωρή,

    Κοίτα να δείς,καταρχάς αν έχεις παρακολουθήσει καθόλου δηλώσεις της Αλέκας,ή της Κανέλλη κλπ, θα δείς ένα πράγμα σε όλους: ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν κάνουν ψηφοθηρία. Ίσα ίσα που λένε ότι "πρέπει ο λαός να συνειδητοποιηθεί". Αυτό πρακτικά τι σημαίνει? Ότι κάποιος ο οποίος ψήφισε για πρώτη ή δεύτερη φορά μπορεί και να μην έχει καταλάβει στην ουσία το τι σημαίνει κομμουνισμός. Κακά τα ψέμματα,ο κομμουνισμός βασίζεται σε μια τεράστια θεωρία,υπάρχουν χιλιάδες βιβλία,έγκειται στην οργανωμένη ταξική πάλη κλπ. Αν λοιπόν εγώ που απλά βλέπω στην T.V. συνεντεύξεις αλλά δεν έχω φτάσει στο ζουμί της ιστορίας (βλέπε χώρους δουλειάς κλπ) , λογικό είναι να απογοητεύομαι. Εγώ αυτό που είπα είναι προσωπική μου άποψη.

    Τώρα όσο για ηγεσία,θα ήθελα να μου εξηγήσεις λιγάκι τι εννοείς.

    Όσο για τα επικοινωνιακά λάθη,πάλι θέλω εξήγηση,αλλά θα σου πώ εκ των προτέρων,ότι η επικοινωνία στο ΚΚΕ γίνεται άνθρωπο τον άνθρωπο,όχι μέσα από ΜΜΕ. Πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης να προσθέσω ότι αν έχεις ακούσει πραγματικά συνεντεύξεις,θα άκουγες ότι δε μας ενδιαφέρουν τόσο τα ποσοστά,είναι καθαρά ενδεικτικά,όσο η δουλειά που γίνεται με τον κόσμο.
      Το ΚΚΕ δε θέλει να βγεί κυβέρνηση,μιλάει για μια κοινωνία αταξική,και κομμουνιστική,χωρίς δηλαδή κυβερνήσεις,κράτη και σύνορα. Οι εκλογές είναι κάτι δευτερεύον.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. Elisabeth το Κ.Κ.Ε δεν θέλει να βγει κυβέρνηση , θέλει όμως την εξουσία ;)

      Αν είδατε τη Λιάνα Κανέλλη στο enikos.gr σήμερα , την πίεσαν ασφυκτικά οι πολίτες, αλλά έδωσε καθαρές απαντήσεις. Το Κ.Κ.Ε ανέβηκε λίγο σε ποσοστά και ψήφους και σε ένα μήνα μπορεί να ανέβει περισσότερο αν κινητοποιήσει τον κόσμο του. Οι εκλογές είναι το μέσο για να προπαγανδίσει τις θέσεις του και να αυξήσει την απήχηση του.

      Διαγραφή
    4. Λαίκή εξουσία όμως από τα κάτω,όχι κυβερνητική! Αυτό λέω εγώ.

      Διαγραφή
    5. Λαϊκή εξουσία, με το Κομμουνιστικό Κόμμα να κυβερνά, δεν γίνεται αλλιώς ! Αλλιώς πάμε σε αναρχικές αντιλήψεις.

      Διαγραφή
  5. θοδωρή αν βιάζεσαι πήγαινε στον Τσίπρα όπως πολλοί!Το κείμενο είναι πολύ σωστό γιατί είναι αληθινό,ο αγώνας θα είναι δύσκολος και μακροχρόνιος έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν περιμέναμε τα πράγματα να αλλάξουν απ την κάλπη.To δίπολο καλά κρατεί και μετατοπίζεται στο πιο δεξιό κομμάτι του η μόνη πραγματικά ριζοσπαστική αριστερή πρόταση θα είναι η δική μας και εμείς θα σηκώσουμε όλο το βάρος.Τα παιχνιδάκια τελειώνουν τα πράγματα θα σοβαρέψουν και θα αγριέψουν γι αυτό θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stelth για πιο πράγμα να είμαστε προετοιμασμένοι ;

      Διαγραφή
    2. γι αυτά που θα αντιμετωπίσουμε στο δρόμο,στους χώρους δουλειάς και όπου αλλού χρειαστεί

      Διαγραφή
  6. Ένα από τα πιο ανησυχητικά της εισόδου της Χ.Α θα είναι η εξίσωση της που θα κάνουν όλοι οι αστικοί μηχανισμοί με το ΚΚΕ... κατα καιρούς και στο παρελθόν είχαν γίνει τέτοιου είδους συμψηφισμοί όμως φοβάμαι πως τώρα θα πληθύνουν... ο Τζήμερος ήδη δεν άφησε την ευκαιρία...

    Όσο για το αποτέλεσμα του ΚΚΕ. Κι εγώ πικράθηκα αλλά για 24 ώρες. Οι καταστάσεις νομίζω ότι δεν επιτρέπουν για παραπάνω. Αν κι έχω πολλά στο μυαλό μου δε θα κάνω κριτική διότι σαν απλός φίλος δεν έχω γνώσεις για το Κόμμα και τη λειτουργία του. Γαλουχημένος όπως όλοι μας με αστικές "εικόνες" θα κάνω ακούσια το λάθος να εξετάσω αρκετά πράματα με αστική ματιά και θα είμαι τουλάχιστον άκυρος.
    Όμως να θυμίσω σε πολλούς απογοητευμένους ότι αντίστοιχα Κομμουνιστικά Κόμματα εξαφανίστηκαν μέσα σε κρίσεις... Φίλοι μου κατανοητή η βιασύνη και η ανυπομονησία να δούμε θετικές εξελίξεις αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να δυσανασχετούμε γιατί δεν θερίσαμε τους σπόρους που σπείραμε... ο σπόρος ήδη υπάρχει και θα φυτρώσει βγάζοντας τα πιο όμορφα άνθη... και όπως έχει πει και η Αλέκα "αυτοί που τώρα ζουν με αυταπάτες όταν θα βγουν από αυτές θα γίνουν πιο μαχητικοί και από εμάς τους κομμουνιστές"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα δυο μεγαλα κομματα καταποντιστηκαν, σχεδον το μισο εκλογικο σωμα στραφηκε σε αντιμνημονιακες παραταξεις. Φανταζομαι οτι στην επομενη απεργια θα συναντηθουμε στο δρομο με αυτους, ε?!
    Και τωρα παω να ξυπνησω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ΑνώνυμοςMay 7, 2012 04:56 PM
      η άλλη ανάγνωση είναι πως το 90% του εκλογικού σώματος σ στράφηκε σε φίλο ΕΕ παρατάξεις (άρα και demek "αντιμνημονιακες"). Η αλήθεια είναι κάπως πιο περιπλοκη...

      Διαγραφή
    2. Προβοκατόρικη ερώτηση : Στο 10 % βάζεις ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ και εκλογική συνεργασία των Μ-Λ ; :D Φαντάζομαι ναι ...

      Πάντως θα ήταν άδικο να πούμε πως όλοι πολίτες που παρασύρθηκαν και ψήφισαν τους οπορτουνιστές ή χιλιάδες που απείχαν ή έριξαν λευκό και άκυρο είναι υπέρ της Ε.Ε.

      Έδειξαν ανωριμότητα αλλά πιστεύω είναι και άλλοι που δεν πείστηκαν τελικά για τη ψήφο στο Κ.Κ.Ε. στις 6 Μάη αλλά έχουμε χρόνο μέχρι τις 17 Ιούνη να τους πείσουμε...

      Διαγραφή
  8. "Τι σκατά λοιπόν είναι οι παρεμβάσεις της ΧΑ στις γειτονιές; Απάντηση: Είναι η πρακτική της Ιταλικής μαφίας. Κάνει τεράστιο λάθος όποιος πιστεύει ότι η Μαφία είναι μόνο Δον Κορλεόνε, εκτελέσεις με πρωτότυπους τρόπους και ομερτά. Η Μαφία, είναι πρώτα και κύρια Κράτος σε περιοχές της Ιταλίας όπου το (κανονικό) Κράτος έχει αποσυρθεί."

    http://seisaxthia.wordpress.com/2012/05/08/%CF%84%CE%AF-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AC/

    Το κακό ειναι πως αυτόν τον ρόλο (βοήθεια,συσίτια κλπ) που δήθεν παίζει η ΧΑ θα έπρεπε να τον παιξει το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, όπου υπάρχουν τα γκέτο η δυστυχία είναι διπλή.Μία των ήδη οικονομικά εξαθλιωμένων κατοίκων που αντιμετωπίζουν αυξημένη εγκληματικότητα και μία των μεταναστών που σε άθλιες συνθήκες προσπαθούν να επιβιώσουν.Την αιτία του κακού την γνωρίζουμε όλοι.Αλλά δεν αρκεί αυτό.Απέναντι στην ισοπεδωτική αριστερίστικη λογική υπέρ των μεταναστών που έχουν κάποιοι και τον ρατσισμό της Χ.Α. υπάρχει και η μέση οδός.Ναι η λύση θα έρθει με αυτά που προτείνει το Κ.Κ.Ε. ,αλλά όσο στην εξουσία δεν είναι το Κ.Κ.Ε. πρέπει να συμπαρασταθεί και στις 2 πλευρές με όλες του τις δυνάμεις.

      ΣΥΜΦΩΝΩ με τον Ανώνυμο, να υπάρξουν πρωτοβουλίες προσωρινής αντιμετώπισης από το Κ.Κ.Ε (με την στήριξη των μελών του Κ.Κ.Ε-ΚΝΕ-ΠΑΜΕ και όσων πολιτών μπορούν να βοηθήσουν).Έστω και συμβολικές πρωτοβουλίες παρουσίας μας εκεί.

      Η Χρυσή Αυγή στο κέντρο παίζει το ρόλο της μαφίας όπως λέει ο Ανώνυμος Τρι Μαϊ 08, 01:23:00 μμ EEST.

      Πρόσφατο παράδειγμα από γνωστή μου μεσήλικη κάτοικο του κέντρου της Αθήνας και ιδιοκτήτρια μικρού δυαριού. Στο μεσοδιάστημα που προσπαθούσε να το νοικιάσει 15 αλλοδαποί είχαν εισβάλλει και ζούσαν εκεί !Πήγε ένα ωραίο πρωί για να βάψει το διαμέρισμα και ανοίγοντας με το κλειδί διαπίστωσε την εισβολή και έπαθε σοκ.Φοβήθηκε και απευθύνθηκε στην αστυνομία που της είπαν πως πρέπει να κινηθεί νομικά και δεν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω! Κάποιος από το τμήμα εμπιστευτικά της έδωσε ένα τηλέφωνο "ειδικού".Ανυποψίαστη η καλή κυρία με ποιον θα μιλούσε (νόμιζε πως ήταν κάποιος νομικός σύμβουλος κλπ) τηλεφώνησε και εξήγησε την κατάσταση.Χωρίς να της πει το άτομο ότι εκπροσωπεί την Χ.Α κλπ ζήτησε διεύθυνση και της είπε να περιμένει 1,2 μέρες. Χρυσαυγίτες "καθάρισαν" το σπίτι αφού έσπασαν στο ξύλο τους αλλοδαπούς (αυτό το έμαθε εκ των υστέρων η κυρία από την πολυκατοικία) και της το έβαψαν και καθάρισαν κυριολεκτικά.Ήταν Χρυσαυγίτες που της είπαν όποτε τους χρειαστεί να τους καλέσει ! Φαντάζομαι πως όλοι έχουμε ακούσει και άλλα τέτοια παραδείγματα υποκριτικής βοήθειας από την Χ.Α...

      Διαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...