24 Σεπ 2011

Αναγγελία της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων (Αθήνα 9-11 Δεκ. 2011)


Στις 9-11 Δεκέμβρη θα γίνει στην Αθήνα η 13η Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών κι Εργατικών κομμάτων, η πρώτη αναγγελία έγινε στην ιστοσελίδα www.solidnet.org
Το ΚΚΕ απ' το 1998 ξεκίνησε τον διεθνή θεσμό των Διεθνών Συναντήσεων Κομμουνιστικών & Εργατικών κομμάτων σαν μια πρώτη, τολμηρή προσπάθεια να συντονιστούν στοιχειωδώς τα μαρξιστικά-λενινιστικά κόμματα σε διεθνές επίπεδο μετά την αντεπανάσταση, να μπουν οι βάσεις να ανασυγκροτηθεί το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα.
Η σκληρή πραγματικότητα, την οποία πολλές φορές τόνισε το ΚΚΕ στα ντοκουμέντα και τις αποφάσεις των συνεδρίων του, είναι ότι, το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα είναι ακόμα σε βαριά κρίση, είναι κατακερματισμένο, δεν ξεπέρασε τις επιπτώσεις απ' την αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ και τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες.

Από συνεδρίαση της Κομιντέρν το 1920
Πολλά κόμματα πέρασαν σε ρεφορμιστικές, σοσιαλδημοκρατικές θέσεις, ορισμένα μάλιστα συμμάχησαν με το "διάολο", με την αστική τάξη, έχασαν εντελώς τα επαναστατικά τους χαρακτηριστικά... Μεγάλη ζημιά έκανε και ο συντονισμός πολλών "αριστερών" πρώην κομμουνιστικών κομμάτων στο περίφημο ΚΕΑ (κόμμα της ευρωπαϊκής αριστεράς) με πρωτοβουλία πρώην οπορτουνιστών/ευρωκομμουνιστών, που συσπείρωσε αυτά τα κόμματα και τα μάντρωσε στη λογική της ευρωένωσης, τα μετέτρεψε σε δεξί χέρι των συμφερόντων των μονοπωλίων, σε αριστερό άλλοθι του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.
Δεν το συζητάμε φυσικά για το τι γίνεται σε άλλα κόμματα, γύρισαν διακόσα χρόνια πίσω, τόσο σε οργανωτική, πολιτική πείρα και γνώση, όσο και σε επιρροή στον κόσμο.
Το ΚΚΕ με νύχια και με δόντια, με χίλιες δυο δυσκολίες πήρε αυτή την πρωτοβουλία και έβαλε τις βάσεις για παραπάνω άλματα, εφαρμόζοντας μια απ' τις δυο βασικές αρχές ύπαρξής του, τον προλεταριακό διεθνισμό (η άλλη αρχή είναι φυσικά ο μαρξισμός-λενινισμός).
Παρόλο που ο πόθος πολλών κομμουνιστών στην Ελλάδα και τον κόσμο είναι η ανασύσταση μιας καινούριας Κομμουνιστικής Διεθνούς, να λέμε του στραβού το δίκιο τα πράματα διεθνώς είναι ανώριμα ακόμα για κάτι τέτοιο, τουλάχιστον κάτι τέτοιο φαίνεται απ' αυτά που λεν οι δικοί μας.
Ο Λένιν στο προεδρείο της Κομιντέρν
Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι θα τα παρατήσουμε, ή ότι δεν θα κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας για να υλοποιήσουμε τους σκοπούς του κόμματος στη χώρα μας. Όσο θα ανεβαίνει το κίνημα και η επιρροή του ΚΚΕ στην ελληνική κοινωνία αυτό θα επηρεάζει και τα κομμουνιστικά κόμματα και των άλλων χωρών.
Πάντως, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, ακόμα είμαστε πολύ πολύ πίσω στο θέμα του διεθνούς συντονισμού.
Εμείς στο γλόμπινγκ και το redfly planet, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το διαφημίσουμε, και να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με κομμουνιστές (κι όχι μόνο) και σε άλλες χώρες να υποστηριχτεί αυτή η προσπάθεια, να απλώσουμε την κοσμοθεωρία ξανά και φτού απ' την αρχή (με μεγαλύτερη πείρα όμως) σε όσο το δυνατόν περισσότερες γωνιές του πλανήτη.
Οι λαοί θα ξανανικήσουν, η κομμουνιστική προοπτική θα ξαναστοιχιώσει τους ιμπεριαλιστές που βλέπουν το σύστημά τους να καταρρέει.
Στο τέλος θα νικήσουμε!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...