29 Σεπ 2011

Μερικά συμπεράσματα από το χτεσινό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Σαλονίκη 28/9


Αυτό που λέγαμε φιλολογικά κάποτε “νέες δυνάμεις θα μπουν στη μάχη” από χτες είναι μια πραγματικότητα. Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ χτες στη Σαλονίκη, πολύ μεγάλο μέρος του συγκεντρωμένου πλήθους ήταν άνθρωποι που πρώτη φορά κατέβηκαν με το ΠΑΜΕ. Υπήρχε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, οί άνθρωποι αυτοί ξέραν με ποιους είναι και γιατί κατέβηκαν.
Η συγκέντρωση ήταν πυκνή και μεγαλύτερη σε όγκο απ' ότι συνήθως. Πολλές φορές μας λέγαν – ίσως και δικαίως – ότι οι συγκεντρώσεις μας είναι κυρίως τα κομματικά μέλη και στελέχη και φίλοι (κάποιες φορές αναγκαστικά οι κομμουνιστές βγαίνουν πρώτοι όταν ο περισσότερος κόσμος είναι αναποφάσιστος και διστακτικός), χτες αυτό το πράγμα δεν ίσχυε, ήμασταν σίγουρα μισοί-μισοί.
Μετά το “πείραμα” των πλατειών που έδειξε τον απολίτικο, ανοργάνωτο και χύμα-στο-κύμα χαρακτήρα του, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, υπό την πίεση του τελευταίου φορολογικού αμόκ, που λέει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, αρχίζουν κι αντιλαμβάνονται την αξία της οργάνωσης, της οργανωμένης πάλης κάτω από ένα σχέδιο συνολικής αμφισβήτησης του καπιταλισμού.

Πολύ εύστοχη και η κεντρική ομιλία του Γιάννη Δελή απ' το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών η οποία ήταν καθαρή, κατανοητή και η καταλληλότερη για ανθρώπους χωρίς αγωνιστική πείρα. 
Πολλοί συγκεντρωμένοι ξεπέρασαν σε διάθεση και μαχητικότητα πολλούς από μας που “τα έχουμε φάει με το κουτάλι” που λένε, φώναζαν συνθήματα και παρέσερναν τους “συνήθεις υπόπτους”.
Ιδιαίτερα καλό το κλίμα που έρχεται κι απ' τις λαϊκές επιτροπές στις διάφορες περιοχές της Σαλονίκης, Εύοσμος, Πολίχνη, Καλαμαριά και Τούμπα – λιγότερο η τελευταία σύμφωνα με πληροφορίες – που κάνουν τα πρώτα βήματά τους στην λαϊκή οργάνωση στο επίπεδο της γειτονιάς όπου πλέον το έδαφος είναι πολύ πρόσφορο λόγω της μεγάλης ανεργίας και της εργασιακής ελαστικότητας. Πολύ πιο εύκολα βρίσκεις ανθρώπους σε σταθερή βάση στη γειτονιά παρά σε χώρους δουλειάς πια. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι πρώτες βάσεις που μπήκαν στις λαϊκές επιτροπές τροφοδότησαν σημαντικά τα χτεσινά συλλαλητήρια μια κι έγιναν και μαζικές προσυγκεντρώσεις στις διάφορες περιοχές.
Βλέποντας την θετική αυτή εξέλιξη με ψυχραιμία και επαναστατική αισιοδοξία, πρέπει να δούμε τα εξής: ο κόσμος ξεπέρασε το αρχικό “αυθόρμητο” των πλατειών σε κάποιο βαθμό, και τώρα αρχίζει και στρέφεται προς πιο οργανωμένες μορφές πάλης. Μ' αυτή την έννοια, το συλλαλητήριο είναι περισσότερο ποιοτικό παρά ποσοτικό στοιχείο. Ακόμα περισσότερο ποιοτικό θα γίνει όταν όλος αυτός ο κόσμος απ' τα συλλαλητήρια και τις λαϊκές επιτροπές πάει και γραφτεί στο σωματείο και αναζωογονήσει το ταξικό συνδικαλιστικό ρεύμα στα συνδικάτα, τα σωματεία που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.
Πολλοί απ' αυτούς τους καινούργιους έχουν φάτσα “πρωτοπόρου”, φαίνονται ότι είναι άλλης πάστας άνθρωποι, πραγματικοί προλετάριοι. Εδώ θέλει εμπιστοσύνη στο ένστικτο και τη γνώση του νέου αγωνιστή, αλλά και το στοιχείο της ευελιξίας.
Το μυαλό αυτουνού του νέου εργαζόμενου δεν πάει μακρυά, αντικειμενικά. Πρέπει να ζυμωθεί με την ιδέα του Σοσιαλισμού, της ανατροπής του καπιταλισμού. Λαϊκή εξουσία θα το πούμε, σοσιαλισμό θα το πούμε, φούφουτο θα το πούμε δεν έχει σημασία.
Με κάθε ευκαιρία και χωρίς περιστροφές να την πηγαίνουμε την κουβέντα στο σοσιαλισμό “που γνωρίσαμε” που λέμε, να τονίζουμε τα επιτεύγματά του, καθαρά και τίμια να αναγνωρίζουμε τα λάθη (αλλά όχι και να υιοθετούμε τα ψέμματα και τις διαστρεβλώσεις, να τα μυριζόμαστε αυτά και με ωραίο τρόπο να καταρρίπτουμε). Ακόμα κι αν κάτι δεν ξέρουμε να λέμε “δεν ξέρω” και να μην το παίζουμε ξερόλες και εξυπνάκηδες. Να δώσουμε στον άλλο να καταλάβει τις διαφορές ανάμεσα στον καπιταλισμό και το σοσιαλισμό ψυχρά, αντικειμενικά, να φαίνεται ότι ΟΝΤΩΣ είναι ανώτερο σύστημα το ένα απ' τ' άλλο, όχι επειδή εμείς το γουστάρουμε απλώς.
Παρά τη μεγάλη αγωνιστική διάθεση για αγώνα απ' τον κόσμο, η αλλαγή της συνείδησης είναι ακόμα μεγάλο χαντάκι για τον καθένα, κι εδώ πρέπει να συνδυαστεί η δουλειά μυρμηγκιού με τις νέες συνθήκες. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά.

22 σχόλια:

  1. Aπο το στομα σου και στου ...αγωνιστη τ αυτι! :)

    Πολυ καλα εκανες και μας εδωσες μια εικονα του συλλαλητηριου, γιατι προσωπικα εχω βαρεθει να ακουω ατομα ειτε να κατηγορουν τα συλλαλητηρια του ΚΚΕ/ΠΑΜΕ, ειτε απο την αλλη πλευρα να.. ευλογουν τα γενια τους!
    Ετσι εκτιμω, οντας και μακρια, μια πιο αντικειμενικη ματια πανω στο ζητημα συλλαλητηρια και συμμετοχη και ελπιζω να βλεπουμε ολο και πιο πολυ κοσμο στη συνεχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντως κρίμα που δεν βρίσκεσαι εδώ, φαντάσου τι θα γινόταν Αθήνα, που και λόγω ότι είναι πρωτεύουσα έχει άλλον αέρα.
    Χτες πάντως η ατμόσφαιρα ήταν ωραιότατη, αγωνιστικότατη και χαιρόσουν να βλέπεις ξένο κόσμο να ακουμπάει με εμπιστοσύνη στο ΠΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι για να τσιγκλίσω τον σύντροφο ΆλεξΔ τον Σαλονικιό... Γράφεις "Πολλοί απ' αυτούς τους καινούργιους έχουν φάτσα “πρωτοπόρου”, φαίνονται ότι είναι άλλης πάστας άνθρωποι, πραγματικοί προλετάριοι". Δεν μας το κανεις πιο χειροπιαστό, έτσι για να μάθουμε να τους ξεχωρίζουμε? Π.χ., έχουν αετήσιο βλέμα, καρδία λιονταριού, έτοιμοι να καλπάσουν σαν 18χρονα ελάφια στους 7 ουρανούς, εν δυνάμοι αητοί ΚΚΕδες κλπ. κλπ... (εσύ τα γράφεις καλύτερα απο μένα αυτα. Προτείνω να γράψεις ενα αρθρο πανω σε αυτο :)))))

    Στην Τούμπα τέρμα τα δίφραγκα για εισητήριο, σουβλάκι και μαλαματίνα. Στην 4 έχουμε ρεύμα σε λεω, οπότε μην αγχωνεσαι...η επόμενη στάση θα ειναι η επιτροπη αγώνα της γειτονιας. Οπότε το βλέπω το σκηνικό ως εξής: γυμνόστηθοι Ινδιανοι με τα χρώματα του ΠΑΜΕ θα κανουν αμπαλαεα στο αγαλμα Βενιζελου βαροντας τα τυμπανα και φωναζοντας συνθηματα για τους ταξικους αγωνες που ερχονται...

    Σε αυτα τα παιδια ποιος θα μιλησει αν οχι εμεις?

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα! Παρτιζάνε, δεν είναι δα και κάτι δύσκολο αν είσαι ήδη υποψιασμένος. Βλέπεις ποιος δεν έχει ανασηκωμένα τα φρύδια από απορία, βλέπεις πιο κοιτάει πιο διερευνητικά, ποιος μιλάει πιο προσγειωμένα, ποιος έρχεται δίπλα σου, χωρίς να σε ξέρει και να σε πιάνει κουβέντα γιατί προφανώς δεν έχει που αλλού να τα πει. Ποιος μπορεί να γίνει τελικά "μπολσεβίκος, αητός, πραγματικός κουκουές!
    Αυτή είναι η πάστα ανθρώπου που λέω. Και να σου πω και το άλλο, περισσότερες γυναίκες βλέπω με τέτοια χαρακτηριστικά.
    Εσύ τα ξες καλύτερα, λες να μετεξελιχτεί η 4 σε εμπροσθοφυλακή του κινήματος; :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί λιγότερο στην Τούμπα?? Εξήγησε λίγο πως το εννοείς. Υπάρχουν και άλλοι εδώ στην Τούμπα που έχουν άλλους σχεδιασμούς πάντως. Που έχουν γεμίσει τη γειτονιά με αφίσες και πανό αναπαράγοντας όμως την ανοργάνωτη "αυθόρμητη" (ανούσια και χωρίς στόχο) πάλη... Πρέπει να έχουμε και αυτό στο μυαλό μας. Μακάρι να δυναμώσουν οι Λαϊκές Επιτροπές, και πολύ περισσότερο οι επιτροπές αγώνα και τα Σωματεία στους τόπους δουλειάς...

    Τουμπιώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑλεξΔ :))

    Αν το τελευταίο πρότυπο μοντέλο του "μπολσεβίκου, αητού,κουκουέ" έχει τα χαρακτηριστικά του 3 σε 1, δηλαδής ειναι Εξυπνο-Ευγλωτο-και Ομορφο, όπως η Χιλιανή συντρόφισσα Camila Vallejo, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοιτητών Χιλής (FECh), ηγετική φυσιογνωμία του εκεί φοιτητικού κινήματος τότε: 1) Ορθώς βλέπεις περισσότερες γυναίκες με τέτοια χαρακτηριστικά, 2) Το μέλλον απόλυτα, οριζόντια, κάθετα, διαγώνια και εγκάρσια είναι δικό μας, 3) Στην 4 μόνο κομάντα δηλ. εμπροσθοφυλακή και μάχιμους έχουμε, αλλά το θέμα είναι να μπούμε στην διαδικασία του AWAKENING (κάτι σαν την περίπτωση του Dancan McClaud στο Ηighlander, episode number one, το αντιλαμβάνομαι)

    Χαρακτηριστικό σύγχρονου πρωτότυπου αητού, μπολσεβίκου, Κομμουνιστή, επί το έργο της διαφώτισης, συσπείρωσης λαϊκών μαζών στα λινκ που ακλουθούν... Είναι βέβαιο πως στα αμέσως επόμενα χρόνια της Καπιταλιστικής βαρβαρότητας η γραμμή παραγωγής του μπολσεβίκικου κινήματος των νέων Λενινιστών θα αναδείξει πληθώρα ανάλογων υποκειμένων φορέων της επανάστασης! ΑΝΑΜΕΝΩ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΖΩΝΤΑΝΩΝ λοιπόν, για τους νεκρούς, ως άθεος που είμαι, έχω χάσει κάθε ελπίδα...


    http://www.flickr.com/photos/pzonthrapialsk8project/5722197457/

    http://www.flickr.com/photos/diegokman/5821234216/in/faves-desolationrow/



    Συνέχεια από 1η παράγραφο: 4) Πάλι σε λάθος Ήπειρο σέρνω το κουφάρι μου όπως φαίνεται!

    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το ποιοτικό στοιχείο που δείχνουν τα μαζικά συλλαλητήρια νομίζω ότι πρέπει φανεί το ίδιο έντονο και στις απεργίες που έχουν κηρυχθεί για τον επόμενο μήνα. Ειδικά το αποκορύφωμα, η πανεργατική της 19/10/2011, είναι κατά τη γνώμη μου μια από τις κρισιμότερες απεργίες. Έχουμε μπροστά μας χρόνο για να προετοιμαστούμε. Θα είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο να απεργήσουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι, όχι μόνο να τολμήσουν να απεργήσουν πολλοί και για πρώτη φορά, όχι μόνο να νεκρώσουν οι χώροι δουλειάς σε όλη τη χώρα, αλλά και πολύ περισσότεροι να συμμετέχουν από τα ξημερώματα στις απεργιακές περιφρουρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τουμπιώτη "σύμφωνα με πληροφορίες" αυτό περι Τούμπας. Αν έχεις διαφορετική εικόνα, ευχαρίστως ν' ακούσουμε.
    A.d. πολύ-πολύ-πολύ σωστός!
    Παρτιζάνε, όχι μόνο αετίσιο μπολσεβίκικο μάτι η νεαρά, αλλά και επόμενο επαναστατικό σεξ σύμπολ. Δηλαδή ο τέλειος συνδυασμός (έχω τρεις τέσσερεις συντρόφισσες εδώ που ξέρω με τέτοια χαρακτηριστικά αλλά δεν θα πω που να με σταυρώνετε:)))
    Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα λόγια που είχε πει ο κουκουλοφόρος κομαντάντε Μάρκος απ' τους Ζαπατίστας:
    - Γιατί κομαντάντε φοράς κουκούλα και δεν δείχνεις το πρόσωπό σου;
    - Γιατί είμαι πολύ όμορφος κι αν με δούνε, οι γυναίκες θα τα χάσουν, οι άντρες θα ζηλεύουν και θα χάσουμε την επανάσταση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν θα σε σταυρώσουμε... Άμα όμως δεν μαρτυρήσεις, θα σε πάμε στο 2520 (Γράμμος) στους -20 C. Το πρωί θα σπας τον πάγο με γκασμά, και το βράδυ θα ποτίζει με λάστιχο εκεί που έσπασες πρωτύτερα! Το πρωί ξανά σπάσιμο εκεί που πότισες το βράδυ κοκ. Σπάσιμο - πότισμα - σπάσιμο - πότισμα, ένας αέναος κύκλος, δίχως αρχή και δίχως τέλος. Κάτι σαν τον μοντέρνο Συσσιφο το βλέπω...

    Γαμ$%!& πάω να βάλω την κουκούλα μου!
    Partizanos

    ΥΓ Η απεργία πρέπει να πετύχει, οπότε δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κόκκινοςδρόμοςΠέμ Σεπ 29, 06:35:00 μ.μ. EEST

    "λες να μετεξελιχτεί η 4 σε εμπροσθοφυλακή του κινήματος; :Ρ"

    με όλη την συμπάθεια που τρέφω στη συμπαθή τάξη των συντρόφων παοκτσίδων, ελπίζω πως όχι.

    "έχω τρεις τέσσερεις συντρόφισσες εδώ που ξέρω με τέτοια χαρακτηριστικά αλλά δεν θα πω που να με σταυρώνετε:)))"

    είμαι σίγουρος πως ξέρω (τουλάχιστον) την μία. Ίσως να είναι η ίδια που σε πληροφορεί για την Τούμπα :Ρ

    Στα σοβαρά τώρα αλεξ-δ συμφωνώ με την αισιοδοξία σου, καθώς και στα δικά μας μέρη εδώ στην επαρχία, η διαδήλωση χτες ήταν σαφως μεγαλύτερη από τα συνηθησμένα. Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω νομίζω πως αυτό κάτι θα σηματοδοτήσει.

    Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού, όπου επίσης θα κριθούν πολλά, είναι την παρασκευή (αύριο δηλαδή) στη συγκέντρωση ενάντια στα χαράτσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. To παρων εδωσε και η επιτροπη αγωνα ΤΑΞΙ που προπωρευονταν της πορειας με τα ταξι και ακολουθουσαν τα μελη της επιτροπης με το πανο τους.
    Το σωματιο μας ο ΕΡΜΗΣ χθες μοιραζε φιλλαδια που καλουσαν την κοινωνια και τους συναδελφους σε σταση πληρωμων των ασφαλιστικων εισφορωνκαι των χαρατσιων.Σε προταση της επιτροπης αγωνα να αναλαβει σαν σωματιο να τα συγκεντρωσει και να τα καψουμε την απεριψαν λεγοντας πως δε μπορουν να αναλαβουν την ευθυνη.σιγα την καλτοδετα του απαντησα.Τι περιμενεις απο τετοιες ηγεσιες,και τι ειδους αγωνες να καθοδηγησουν,και με τι καταληξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σχετική εμπειρία και από Πάτρα:
    Ενώ εξελισόταν η συγκέντρωση στην ΠΛ. Γεωργίου,
    ακούμε κάτι φωνές από το βάθος.Βγαίνουμε στο κάτω μέρος της πλατείας να δούμε τι γίνεται, και βλέπουμε καμιά 100αριά άτομα να έρχονται προς τα εμάς, με ένα πανώ, που από μακριά βλέπαμε να γράφει: "Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ"!
    Χριστός και Παναγία και όλοι οι απόστολοι,
    λέμε, δεν μπορεί, έφτασε η επιροή του ΠΑΜΕ ως εκεί; Τσιμπηθήκαμε και μερικοί από εμάς σταυροκοπήθηκαν, μέχρι που πλησίασαν και διαβάσαμε στο πανώ:"Σωματείο ΤΑΞΙ Πάτρας
    Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ", οι οποίοι και συμμετείχαν κανονικά, για πρώτη φορά σαν Σωματείο, στην πορεία του ΠΑΜΕ που ακολούθησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοιτα εμεις ειμαστε επιτροπη αγωνα στα ταξι και ειμασταν με την πασεβε και το ΠΑΜΕ κι οχι σαν σωματιο.Ο ΕΡΜΗΣ ΤΟ επισημο σωματιο βγαζει σπειρια.
    Παντος εαν το σωματειο της Πατρας ηταν με το ΠΑΜΕ ειναι πολυ καλη εξελιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πολύ μεγάλη χαρά μου δώσατε. Χαιρετισμούς από τον Έβρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κι εδώ, αγαπητέ Mitsaras, στην Αλεξανδρούπολη τουλάχιστον και το πρωί στην Εφορία και το βράδυ στο Συλλαλητήριο - Πορεία είχαμε νέες παρουσίες ...
    Όχι τόσο όσο στη Θεσσαλονίκη, αλλά, εντάξει κάτι κάναμε και μεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλησπερα θεματογραφε...

    δεν ξερω εαν εχεις συμφεροντα οικονομικα η' μη απο το ΚΚΕ... αλλα για πες μου εαν εσυ αυριο δεν πληρωσεις το ρευμα και στο κοψουν το ΚΚΕ θα στο πληρωσει???
    εαν χασεις την δουλεια σου θα σου βρουν αλλη??
    θα στο πω στα Κρητικα... στο γεροντο διαολο να πανε ολοι τους, το καταλαβες???
    ενα καλασνικοφ στο χερι χρειαζετε ο καθε πραγματικος πατριωτης και να αρχισουμε να θεριζουμε πρωτα απο το ΚΚΕ και να αναιβενουμε στα ποιο μεγαλα κοματα...
    τι εκανε τοσα χρονια το ΚΚΕ??? που ηταν ??? ετρωγε μαζι με τους ''αλλους'',αυτο εκανε...
    Πρεπει να ξυπνησει ο μαλακας ο Ελληνικος λαος και να τους πεταξει απο την βουλη με κλοτσιες...και οχι να καθετε να κλεγετε σαν ''μυξοπαρθενα που τις πηραν την παρθενια''....
    αντε γιατι πολλα μαζευονται και το ''σπιρτο'' δεν θελει πολυ να παρει φωτια... τοτε θα δεις το αιμα να χυνετε στους δρομους και το καθε ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝΑΣΠ να την κοπανανε στο εξωτερικο....
    αυτοι ειναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ και πρεπει ολοι τους να καταδικαστουν σε θανατο για εσχατη προδοσια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. κοκκινοςδρόμοςΣάβ Οκτ 01, 12:24:00 π.μ. EEST

    Kαταγγέλω το ανάλγητο κράτος που στερεί από τους ψυχικά αρρώστους την γιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ως πότε οι άρρωστοι συνάνθρωποί μας θα κυκλοφορούν αβοήθητοι στα μπλογκ και θα γράφουν ασυναρτησίες-απόρροια της διαταραγμένης ψυχικής τους υγείας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φιλε κοκκινε δρομε κι ομως τετοιες αντιληψεις εχουν εξαπλωθει πολυ στην κοινωνια(βοηθησε πολυ και το ψευτοκινημα των αγανακτισμενων)εχουμε πολυ δουλεια να κανουμε για να πολιτικοποιηθει η οργη του λαου με ταξικα χαρακτηριστικα και να ξεριζωθουν τετοιες ωφελιμες για τον καπιταλισμο αντιληψεις!Εχουμε αγωνες να κανουμε καλη δυναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2011 8:03 μ.μ.
    (αν και δεν είμαι ο θεματογράφος)

    "Τρία πουλάκια κάθονταν στου Διάκου το ταμπούρι,
    το 'να τηράει τη Λειβαδιά και τ' άλλο το Ζητούνι..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. κοκκινοςδρόμοςΣάβ Οκτ 01, 10:14:00 π.μ. EEST

    red faith έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά από το ύφος του παραπάνω συμπεραίνεις και εσύ ότι πρόκειται περί γραφικού που θα πετάξει την κοτσάνα του και θα την κάνει. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχολθείς. Ούτε καν με τον τρόπο που το κάνω εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Προς τον Κρητικό που σχολιάζει ανώνυμα 8:03
    1) Αν θέλεις να σχολιάσεις την άλλη φορά με κάποιο όνομα για να μην γίνεται μπέρδεμα
    2)Απάντηση: ΟΧΙ, δεν έχω κανένα οικονομικό συμφέρον απ' το ΚΚΕ. ΟΧΙ, αν θα μου κόψουν το ρεύμα, ΔΕΝ θα μου το πλερώσει το ΚΚΕ, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Αυτό που μπορεί να γίνει, κι έχει γίνει πολλές φορές, κι όχι μόνο για μένα αλλά και για όποιονδήποτε, είναι να γίνει παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ της περιοχής και να απαιτήσει επανασύνδεση, με την παρέμβαση του κινήματος δηλαδή.
    Εσύ μεγάλε, που τόσο ευκολο το έχεις το καλάζνικοφ, με βάση ποιο σχέδιο λες "να πάρουμε τα όπλα"; Που θα τα βρούμε; Αν έχεις να μας τα μοιράσεις ευχαρίστως, αν όχι, δέκα σαν κι εσένα να κάνουν έτσι όπως λες θα τους μπουζουριάσει η αστυνομία σε χρόνο μηδέν και θα τους πουν και τρομοκράτες.
    Οπότε, αυτή η λογική "μπάτε σκύλοι αλέστε" είναι βλακώδης κι επικίνδυνη. Πρέπει να ωριμάσει πρώτα στον περισσότερο κόσμο, πρέπει ο κόσμος να αποκτήσει αγωνιστική πείρα και μετά το συζητάμε. Εσύ που τα λες αυτά αγαπητέ, είσαι εργάτης; είσαι γραμμένος στο σωματείο σου; Έχεις πρόβλημα επιβίωσης; Γι' αυτό μη τα βλέπεις όλα τόσο εύκολα, και μην βρίζεις τον κόσμο που μπορεί να έχει τις αυταπάτες και τις ευθύνες του, αλλά έχει και πολύ φόβο.
    Να σαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κι επειδή έβαλες στο ίδιο τσουβάλι και το ΚΚΕ, άμα δεν είναι ένα ΚΚΕ να σας καθοδηγήσει με τα καλάζνικοφ (όταν έρθει εκείνη η ώρα) όλοι θα βαράτε στο γάμο του καραγκιόζη, χωρίς να έχετε στο μυαλό σας που θέλετε να καταλήξετε.
    Αν έχεις στο μυαλό σου να πάρουμε τα όπλα, να σκοτώσουμε τους πολιτικούς για να το παίζουν εξουσία μετά τίποτα μαφιόζοι απ' τα Ζωνιανά όχι δεν θα πάρουμε μεγάλε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...