15 Σεπ 2011

Η απάντηση της Αλέκας για τον 902

(αναδημοσιεύεται από σημερινό ριζοσπάστη http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6437212 σε ερώτηση σχετικά με το θέμα, υπογραμμίσεις δικές μας)

"Ο περιορισμός δραστηριοτήτων του «902» οδηγεί σε περιορισμό των δραστηριοτήτων των συνεργείων του «902». Οταν έγινε ο «902», δεν υπήρχαν μέλη του Κόμματος να πάρεις, πήρες εξωκομματικούς. Συνέπεσε, λοιπόν, ο τομέας αυτός να έχει και μέλη και μη μέλη του Κόμματος. Εγώ θα βάλω το εξής ζήτημα, γιατί δε θέλω να μπω στις λεπτομέρειες, έχω πολλά να πω, αλλά δε θέλω να μπω στις λεπτομέρειες. Γιατί αυτοί που απολύθηκαν τα θυμήθηκαν αυτά ύστερα από 6 - 7 μήνες και δεν βγήκαν την άλλη μέρα να πουν απολύθηκα κάτω από αυτές τις συνθήκες, μου συμπεριφέρθηκε ο χ, ψ έτσι, γιατί; Και το θυμήθηκαν ύστερα από 6, 7, 8 μήνες, ότι υπήρχε κακή συμπεριφορά.

Και να σας πω και κάτι άλλο. Οταν απολύεται ένας που είναι εξωκομματικός και μάλιστα ανήκει σε άλλα πολιτικά κόμματα, γιατί δεν είναι απλώς εξωκομματικοί, τους πήραμε χωρίς να μας ενδιαφέρει αυτό, εκεί είσαι πολύ προσεκτικός γιατί ξέρεις. Δεν είναι το μέλος του Κόμματος, που λες «κοίταξε σύντροφε, βλέπεις την κατάσταση, τόσος κόσμος απολύεται, θα είσαι κι εσύ ένας απ' τους πολλούς απολυμένους και έλα να παλέψουμε για αλλαγή, για το σοσιαλισμό» κ.λπ. Στους εξωκομματικούς είσαι πάρα πολύ προσεκτικός, γιατί, στο κάτω - κάτω, δεν υπάρχει το συναίσθημα σ' αυτόν, γιατί μπορεί να υπάρχει προκατάληψη ότι ακριβώς επειδή είναι εξωκομματικός τον απολύεις. Αυτό ήταν εν γνώσει.
Συνέπεσε, όμως, το τεχνικό προσωπικό να είναι εξωκομματικοί. Γιατί, κοιτάξτε στους δημοσιογράφους, κακά τα ψέματα, που κάνουν το πολιτικό ρεπορτάζ, θα πάρεις μέλη του Κόμματος που να μπορούν, δεν μπορείς να επιβάλεις σε έναν έξω από το Κόμμα να εκλαϊκεύει την πολιτική του Κόμματος. Ετυχε λοιπόν στα συνεργεία, σε ειδικευμένα συνεργεία, τι να κάνουμε; Δεν είμαστε κόμμα εξουσίας να παίρναμε απ' την κρατική τηλεόραση και να τους πηγαίναμε στην κομματική. Εγώ μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ιδιαίτερα στα μη μέλη του Κόμματος επειδή μπορεί να υπάρχει προκατάληψη, να μην υπάρχει ας πούμε η δυνατότητα να πάνε στην Κομματική τους Οργάνωση και να καταγγείλουν τη στάση του, είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Αλλά και λίγο εκ των υστέρων...
Εμείς καταλαβαίνουμε το πρόβλημά τους, αλλά πρέπει να σας πω ότι ας μην πιστεύουν ότι θα βρουν δουλειά δίνοντας διαπιστευτήρια με κινητοποιήσεις δέκα ατόμων έξω από τον Περισσό και με τη συμπαράσταση της κ. Μπακογιάννη, γιατί απολύουν όλοι οι σταθμοί. Ας μην το πιστεύουν, ας μην έχουν αυτήν την ελπίδα. Οι άνθρωποι είναι χωρίς δουλειά, βεβαίως, δεν απαιτούμε να μας πουν και συγχαρητήρια."


(βλ επίσης http://www2.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6438271)

23 σχόλια:

  1. H Aλεκα τα λεει, αλλα δυστυχως πολυ λιγοι τα διαβαζουν.
    Καποιοι προτιμουν να εμπιστευονται τα ΜΜΕ που..ξερουν καλυτερα να πετουν λασπη! (Τελικα ειναι το μονο που κανουν ...καλα!)

    Σημ.
    Δεν ειναι ομως κριμα να υπαρχουν σχεδον 100 ατομα μεχρι στιγμης, που να εχουν διαβασει το κειμενο, οπως βλεπω, αλλα χωρις να αφηνουν σχολια;
    Εστω και ενα μικρο σχολιο αρκει, για να γινει ενας διαλογος και αυτος ειναι ο σκοπος του blogging, σωστα;
    (Συγγνωμη, ΑλεξΔ, αλλα ηθελα να το θιξω καποια στιγμη!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω σχολιασα στο ρεντφλαι που ειχε και μεγαλυτερο κομματι:)
    εμεις εδω κανουμε μισες δουλειες
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν μας μιλάνε φαίνεται εδώ :) πλάκα κάνω. Το κείμενο στο redfly είναι το λίνκ κάτω κάτω σε τούτο δω.
    Αντέστε λοιπόν φίλοι αναγνώσται! μιλήστε χωρίς φόβο και πάθος (αρκεί να μη μας σκυλοβρίσετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά και λογικά τα λέει η Αλέκα, αλλά ... άιντε να κάνω το offtopic μου:

    http://aethraf.blogspot.com/2011/09/blog-post_15.html
    (μου τσίγκλισε το θυμικό μου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με περισσή ευκολία βγήκε χτες η είδηση στα σκουπιδο-"δημοσιογραφικά" μπλογκ-portal ότι η Παπαρήγα "έχει επιφυλάξεις, καθώς μπορεί να είναι μέλη άλλων κομμάτων". Πουθενά δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο στην απάντηση βέβαια. Αλλά η ευκολία με την οποία το χάβουν όλοι ως αληθές, διότι "δεν γίνονται να γράφουν ψέματα". Ο γκαιμπελισμός είναι ο πιο επικίνδυνος τρόπος συκοφάντησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τους εξωκομματικούς, η Αλέκα, ήταν ξεκάθαρη.

    "Και να σας πω και κάτι άλλο. Οταν απολύεται ένας που είναι εξωκομματικός και μάλιστα ανήκει σε άλλα πολιτικά κόμματα, γιατί δεν είναι απλώς εξωκομματικοί, τους πήραμε χωρίς να μας ενδιαφέρει αυτό, εκεί είσαι πολύ προσεκτικός γιατί ξέρεις. Δεν είναι το μέλος του Κόμματος, που λες «κοίταξε σύντροφε, βλέπεις την κατάσταση, τόσος κόσμος απολύεται, θα είσαι κι εσύ ένας απ' τους πολλούς απολυμένους και έλα να παλέψουμε για αλλαγή, για το σοσιαλισμό» κ.λπ. Στους εξωκομματικούς είσαι πάρα πολύ προσεκτικός, γιατί, στο κάτω - κάτω, δεν υπάρχει το συναίσθημα σ' αυτόν, γιατί μπορεί να υπάρχει προκατάληψη ότι ακριβώς επειδή είναι εξωκομματικός τον απολύεις. Αυτό ήταν εν γνώσει".

    Τουλάχιστον, ας μας αναγνωριστεί αυτό!
    Ότι είμαστε (κυρίως η Αλέκα) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΟΙ.

    Εκείνο που δείχνει όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες είναι το εξής.

    - Ο ταξικός αντίπαλος, χρησιμοποιεί όλους τους τρόπους, όλους τους "πρόθυμους", ώστε να χτυπήσει τον μοναδικό του αντίπαλο, δηλαδή το ΚΚΕ.
    Κι αυτό, γιατί ξέρει (ο ταξικός αντίπαλος) ότι για να λυγίσει τον λαό, πρέπει πρώτα να λυγίσει το στήριγμά του, το ΚΚΕ !
    Δεν θα το καταφέρει !
    Ήδη, σε όλη την Ελλάδα, ξεκινούν οργανωμένες συνάξεις, συναντήσεις, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που είσαι ρε μακγιώργη, αρχηγέ μουζικάντη και αντμινιστρέιτορ; χάθηκες! Πέστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Αλέκα το είπε, αλλά δεν ισχύει. Μπορούσε ο κάθε ένας όχι απλά να μπαινοβγαίνει (σαν "εργαζόμενος", -αφού δεν μπήκε και καμμία μπόμπα πάλι καλά- στον Περισσό, αλλά να αρθρογραφεί κιόλας στον "Ριζοσπάστη". Υπάρχει πρόβλημα και ας το αντιμετωπίσει το Κόμμα κατάματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Trash: Κοίτα, η Αλέκα, δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες ...
    Μερικά πράγματα καλύτερα είναι να μην βγαίνουν δημόσια - τουλάχιστον όχι άμεσα !
    Αλλά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Mαλακίες στο πάτερο σύντροφοι. Η κλασσική γραμμή ΚΚΕ, ότι πρόβλημα να το κρύβει κάτω απο το χαλί. Τα ίδια με τον "υπαρκτό"- δεν πήγε τίποτα στραβά, φταίνε οι αμερικάνοι πράκτωρες. Απλά εγώ θυμάμαι και πολλούς απο εδώ μέσα να λένε οτι καταλαβαίνουν και τους απολυμένους, και καλά κάναν που διεκδικήσαν κτλ. Τώρα ξαφνικά γίναν εγκάθετοι άλλων κομμάτων. Καλά κρασά...

    metalminer

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ρε μεταλμινερ πού και πότε είδες εσύ να λέει το ΚΚΕ ότι οι απολυμένοι είναι εγκάθετοι;
    Εγκάθετοι είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι στα κλάσικά ΜΜΕ που κάνουν τις απολύσεις του 902 θεματΆΡΑ για σχολιασμό κι αύριο μεθαύριο τις εκατοντάδες απολύσεις που θα κάνει η Άλφα και η Γιούρομπανκ θα τις περάσει στα ψιλά γράμματα! Και που κακώς θα γίνει η σύγκριση έτσι κι αλλιώς γιατί οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ δεν έχουν στόχο το κέρδος όπως οι τράπεζες και όλες οι άλλες.

    Και δεν έχει καμία σχέση το παπαγάλισμα του θέματος των απολύσεων με τον "υπαρκτό" που λες εσύ.
    Είναι κρίμα που χάσαν οι άνθρωποι τη δουλειά τους και αν ήξερα κι απο μέσα τι γίνεται μπορεί και να σου λεγα ότι υπήρχαν κι εναλλακτικές. Αλλά δεν είμαι και δεν ξέρω.

    Αυτό που ξέρω όμως είναι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ η κάθε Μπακογιάννη να κόπτεται για τους απολυμένους του 902 και ο κάθε άλλος πικραμένος να το κάνουνε θέμα και από την άλλη να σιγοντάρουν εκατοντάδες ληστρικά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, απολύσεις, φόρους και τα τοιάυτα. Είναι υποκρισία και αθλιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πότε είπε το ΚΚΕ ότι για τις ανατροπές φταίγαν οι αμερικάνοι ... πράκτωρες (άκου με ωμέγα, αλλά ...);;;;;;;;;;;

    Ε ;;;

    (για τους δήθεν εγκάθετους, απαντήθηκε)

    Μερικοί, τελικά, ό,τι φανταστούν το "κολλάνε" στο κόμμα !!!

    Μερικοί, αφήστε στην άκρη το κρασί, σας πειράζει ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάντα κακοπροαίρετος metalminer. Εμείς απ' την αρχή δεν υιοθετήσαμε το αν είναι καθοδηγούμενοι κλπ γιατι ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ.
    Η Αλέκα όμως όταν το λέει ξέρει τι λέει, δεν λέει παπαριές. Μην ξεχνάς ότι οι αστοί δημοσιογράφοι θεωρούν πολύ αξιόπιστη την Αλέκα σε τέτοια πράματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εκτός από ανώνυμοι είστε και ανορθόγραφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. "εκτός από ανώνυμοι είστε και ανορθόγραφοi"

    ούτε ψύλος στον κόρφο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανωνυμε, σε παρακαλω δινε ενα nickname εστω και στο τελος αυτων που γράφεις, βοηθάει την λειτουργία του blog και της κουβεντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. προς ανώνυμο: βρες ένα ονοματάκι και βάλε αν θες να συνεχιστεί η κουβέντα. new rules, sorry!

    υγ: ο ψύλος είναι λάθος, με δύο λάμδα "ψύλλος" :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ''Aναγκαίο κακό'' λοιπόν οι απολύσεις στον 902,μάλιστα.
    Όπως κ να'χει μαλακία κ λάθος να κάνεις ότι κάνουν οι καπιταλιστές,αποφάση λάθος...πόσο αναγκαία δεν το ξέρουν παρά οι λογιστές του ΚΚΕ.
    Αλλά ρε γμτ σε τέτοια περίοδο βρες λεφτά μην δίνεις πατήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Ανώνυμος16 Σεπτεμβρίου 2011 7:27 μ.μ. :
    Το ενδεχόμενο να γίνονται τώρα οι απολύσεις γιατί αργότερα μπορεί να μην υπάρχουν χρήματα ούτε για τις αποζημιώσεις, σου έχει περάσει καθόλου από το μυαλό;
    Και ναι ο 90,2 είναι μία μη καπιταλιστική (δεν ανήκει σε καπιταλιστή δηλαδή) επιχείρηση, που λειτουργεί (αναγκαστικά) με καπιταλιστικούς όρους βιωσιμότητας. Γιατί δεν μπορούμε να την ταυτίσουμε με τις άλλες;
    Αντιγράφω από σχόλιο που έχω κάνει αλλού:
    "...είναι κάπως διαφορετικό πράγμα μία επιχείρηση που τα κέρδη της πηγαίνουν υπέρ της προπαγάνδας των συμφερόντων της εργατικής τάξης, και άλλο οι απολύσεις που κοστίζουν όσο ένα κοτεράτο πάρτυ με μοντέλες και κοκαΐνες ενός καπιταλιστή; Γιατί οι καπιταλιστές όταν λένε πως μία επειχήρηση «δεν βγαίνει», εκείνο που εννούν είναι πως δεν παράγει αρκετά κέρδη και άρα τους συμφέρει να την κλείσουν και να βάλουν τα λεφτά τους αλλού. Συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον 90,2;..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ξέρεις, αν ο κάθε ένας που (καλά κάνει) κατηγορεί τον 902 για τις απολύσεις, έλεγε τα ίδια και για τις εκατοντάδες χιλιάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, θα είχε ένα κάποιο δίκιο, που το χάνει επικεντρώνοντας την προσοχή του αποκλειστικά στον 902 - ούτε καν στον 902 αλλά στο ΚΚΕ !

    Δεν καταλαβαίνουν άραγε, ότι χτυπώντας το ΚΚΕ - τον μόνο διαχρονικά συμπαραστάτη εργαζομένων και ανέργων - ρίχουν νερό στο μύλο της αντίδρασης;
    Ή το καταλαβαίνουν και μάλιστα πολύ καλά, και αυτό ακριβώς επιδιώκουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ερώτημα είναι ένα. Τι ρόλο παίζει στον εκπολιτισμό και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας ή έστω στα έσοδα του κόμματος ο 902;

    Θα έπρεπε να επεκταθεί σε τέτοιες επιχειρήσεις το κόμμα; Κι αν ναι πως θα έπρεπε να είναι το πρόγραμμα ενός σταθμού οργάνου του κόμματος; Είμαστε ευχαριστημένοι από το πρόγραμμα του σταθμού;

    Υπάρχει χόρος για βελτίωση; Υπάρχει τρόπος οικονομικής βιωσιμότητας με κεφάλαια του κόμματος;

    Αξίζει για να παραμένει ανοιχτός να γεμίζει τις ώρες του με telemarketing; Η έτσι απαξιώνεται όχι μόνο ο σταθμός ο ίδιος αλλά και το κόμμα;

    Αυτές για μένα είναι οι ερωτήσεις και σε αυτά τα θέματα πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...