1 Σεπ 2011

''Ειμαι 28 χρονών και ζώ στην Θεσσαλονίκη!''




''Ειμαι 28 χρονων και ζω στη Καμαρα της Θεσσαλονίκης. Πριν λιγες μερες με πλησίασαν πεντε άτομα, φοβηθηκα, κρατουσαν μαχαιρι και παρολο που αντισταθηκα καταφεραν να μου αρπαξουν ένα τσαντάκι με χρηματα. Οι δράστες ξεφυγαν, oμως...''



9 σχόλια:

  1. Κρίμα, έτσι όπως κατάντησαν την Ελλαδίτσα μας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @faro
    @poe

    Kριμα, οπως την αφησαμε σαν πολιτες να καταντησει και φυσικα ευθυνη εχουν οσοι χρονια τωρα κανουν οτι δεν ...βλεπουν που μας πανε οι πολιτικες αυτες που επικεντρο εχουν το κερδος και οχι τον ανθρωπο!
    Επισης ενα ακομη θεμα ειναι πως εφτασε ενα.. 28χρονο παιδι να βρεθει στο δρομο σε μια χωρα σαν την Ελλαδα που η οικογενεια και οι συγγενεις υποτιθεται οτι ενδιαφερονται περισσοτερο απ ο τι σε αλλες χωρες...
    Αλλαξαμε τοσο πολυ λοιπον που δεν ενδιαφερομαστε για τιποτα και κανενα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν νομίζω να ειναι ο μόνος, άλλωστε ο κοινωνικός ιστός έχει και αυτός τρύπες πως να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Poe

    Ναι, βεβαια, αλλο το τι λενε στα φυλλαδια τους περι..φιλοξενιας και ανθρωπιας στην Ελλαδα! Αυτα ισχυαν παλια, τωρα ολα αυτα πηγαν...περιπατο, οταν η ανεργια και ο φοβος δικαιολογημενος η αδικαιολογητος εχει παρει τη θεση του ενδιαφεροντος προς τον αλλο και το μονο που ακουμε ειναι πως θα σωθουν οι.. τραπεζες, για τους ανθρωπους ποιος ενδιαφερεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του απάνθρωπου συστήματός τους.
    Οι κοινωνικές σχέσεις δεν είναι παρά η αντανάκλαση των εκμεταλλευτικών σχέσεων παραγωγής.
    Ατομικισμός, αποξένωση, απομόνωση, ουδετερότητα, ανοχή και εν τέλη, ο εξευτελισμός μας να γίνει τέλειος.
    Χρέος μας να αντισταθούμε οργανωμένα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά .

    Δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ο χρόνος πιέζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άστεγοι-Άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια του Καπιταλισμού

    Στην Ελλάδα του 2011 υπολογίζεται ότι υπάρχουν 200,000 διαμερίσματα απούλητα. Την ίδια στιγμή οι άστεγοι ξεπερνούν στην Ελλάδα τις 20,000. Μέσα στον τελευταίο χρόνο οι άστεγοι αυξήθηκαν κατά 25%. Τα νούμερα αυτά είναι εκτιμήσεις και όχι μετρήσεις. Η πραγματικότητα, εικάζω, θα είναι πολύ χειρότερη από ότι καταδεικνύουν οι επίσημες στατιστικές.

    Οι νεοάστεγοι του τελευταίου έτους στην πλειοψηφία τους είναι άνθρωποι μεσαίου και ανώτερου μορφωτικού επιπέδου, που λόγο τις καπιταλιστικής κρίσης, των συνακόλουθων βάρβαρων / απάνθρωπων μέτρων, είτε έχουν χάσει την εργασία τους, είτε δεν δύναται να συντηρήσουν σπίτι με μισθούς της τάξεως των 500 ευρώ/μήνα. Συγκρίνοντας το μορφωτικό επίπεδο των νεοαστέγων του σήμερα με τα δεδομένα του 2002 του Δήμου Αθηναίων μπορούμε να μιλάμε για ένα νέο ποιοτικό στοιχείο μιας και τότε το 57% των αστέγων είχε τελειώσει το δημοτικό, το 14% το Γυμνάσιο, το 17% το Λύκειο, το 5% μέση τεχνική/ επαγγελματική εκπαίδευση, και το 2% ανώτερη τεχνική και ανώτατη εκπαίδευση.

    Μια μικρή λεπτομέρεια: Το Σύνταγμα της Ελλάδας προβλέπει το δικαίωμα στην κατοικία ως αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους. Αυτό όμως μόνο στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα μέσα στα πλαίσια του αστικού κράτους, οι άστεγοι, όπως και κάθε άλλη "ευπαθής" (sic) κοινωνική ομάδα έχει αφεθεί στο έλεος της τύχης της. Οι προνοιακές, επιδοματικές πολιτικές στις μέρες μας δεν επαρκούν ούτε για να χρυσώσουν το χάπι της εξαθλίωσης και της κοινωνικής απομόνωσης.

    Στην λαίλαπα της εποχής μας ενορίες, δήμοι, ΜΚΟ κλπ. στην πλειοψηφία τους προσπαθούν με συσσίτια, ξενώνες βραχυχρόνιας παραμονής αστέγων κλπ. να αμβλύνουν το πρόβλημα. Όλες αυτές οι προσπάθειες παρότι ανακουφίζουν βασικές ανθρώπινες ανάγκες (διατροφικές, προσωρινής κατοικίας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ.), δεν μπορούν να καλύψουν τους πάντες, ούτε φυσικά δύναται να λύσουν το πρόβλημα αυτό κάθε αυτό. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει συμπεριλάβει στις διεκδικήσεις του το πρόβλημα των αστέγων. Να διεκδικήσει η διαχείριση του ζητήματος των αστέγων να πραγματοποιείται με ευθύνη και πόρους της κεντρικής κυβέρνησης και όχι να επιρρίπτεται στις Δημοτικές αρχές, ή να αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία για «μπίζνες» μέσα από την αδρή χρηματοδότηση ΜΚΟ, και διαφόρων προγραμμάτων εταιρικής ευθύνης.

    Το πρόβλημα είναι κοινωνικό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Το ταξικό εργατικό κίνημα ως απώτερο στόχο του πρέπει να έχει την κατάργηση του φαινομένου των πεινασμένων, των ανέργων και των αστέγων. Ένα τέτοια κίνημα, είναι εκ των πραγμάτων, υποχρεωμένο να συγκρουστεί αποφασιστικά με τις πολιτικές επιλογές της άρχουσας τάξης. Είναι υποχρεωμένο να αντισταθεί στις πολιτικές που προωθεί στην πατρίδα μας το λεγόμενο «συνταγματικό τόξο» (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΥΣΗ) των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων επιλογών με τις ευλογίες της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ), που ως στρατηγικό του στόχο έχει να κάνει πάμφθηνη την αξία της εργατικής δύναμης για το κεφάλαιο.

    Η οριστική λύση της ανεργίας, της ανέχειας και των αστέγων μπορεί να επέλθει μόνο στο σοσιαλισμό, όπου η ορθολογική διαχείριση του ζητήματος της στέγασης μαζί με την από-εμπορευματοποίηση του κλάδου και τον κεντρικό σχεδιασμό της ανέγερσης σύγχρονων κατοικιών, δεν θα ανέχεται να υπάρχουν άστεγοι, πεινασμένοι και απόκληροι σε μια κοινωνία υλικής αφθονίας όπως γίνεται σήμερα . Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο απάνθρωπο, μα συνάμα παράλογο, να υπάρχουν 200,000 διαμερίσματα απούλητα (διάβαζε άδεια), και να έχουμε περισσότερους από 20,000 αστέγους στην πατρίδα μας. Η ίδια όμως κινητήρια δύναμη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, δηλ. το κέρδος, είναι η πηγή του απάνθρωπου, του μη ορθολογικού που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Άλλωστε, μόνο στον Καπιταλισμό, η φτώχεια και η ανέχεια των πολλών συνυπάρχει δίπλα δίπλα με την χλιδή και την σπατάλη των λίγων.

    1η Σεπτεμβρίου του 2011
    Partizanos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το άσχημο είναι ότι, μαζί με τον κοινωνικό έχει διαρραγεί και ο οικογενειακός ιστός.

    Όλοι οι ανέστιοι δεν έχουν οικογένεια? Δεν ψάχνει ο ένας τον άλλον, οι γονείς τα παιδιά τους και τα (ανέστια) παιδιά, τους γονείς τους?
    Τι διάολο, Μεσόγειοι και Βαλκάνιοι είμαστε!
    (ακόμα ...)

    Άλλη μια παράπλευρη απώλεια του καπιταλισμού:
    ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...