4 Σεπ 2011

Η λαϊκή συμμαχία, απάντηση στη συναίνεση των αστών

Μπροστά στο βάθεμα και τα προφανή αδιέξοδα της καπιταλιστικής κρίσης, με δεδομένο την πλήρη αποτυχία της διαχείρισής της, η ολιγαρχία του πλούτου στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό, θέλει παραταγμένο σύσσωμο το πολιτικό υπηρετικό της προσωπικό και μάλιστα σε στάση προσοχής.
Σε ενιαίο μέτωπο, έτοιμο και αποφασισμένο (κυρίως αυτό) να προωθήσει ακόμα πιο αποτελεσματικά την πολιτική που διασφαλίζει τα συμφέροντά της.
Η πιο επιθετική συμπόρευση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΣΥ κ.ά., που τουλάχιστον για τους δύο πρώτους φτάνει μέχρι το επίπεδο της συγκυβέρνησης, είναι αυτή που οικοδομείται τώρα, αν κανείς δει τα κελεύσματα των εκπροσώπων της πλουτοκρατίας, τα "στοχευμένα" δημοσιεύματα, τις "κατευθυνόμενες" δημοσκοπήσεις.
Ο στόχος διπλός !

Από τη μία, να εμπεδώσει ο λαός την συναίνεση στα αντιλαϊκά μέτρα και να γίνει έτσι, συμμέτοχος στο ξεκλήρισμά του.
Από την άλλη κι αν το δει κανείς το πράγμα αντικειμενικά, αυτό είναι και το σπουδαιότερο για δαύτους, μέσω της συναίνεσης των αστικών κομμάτων, επιδιώκεται να καταλαγιάσουν οι όποιες αντιπαραθέσεις και διενέξεις ίσως και εχθρότητες στο εσωτερικό της πλουτοκρατίας, τις οποίες υποδαυλίζουν τα διαφορετικά συμφέροντα που έχει κάθε μερίδα της αστικής τάξης. Είναι γνωστό άλλωστε, ότι οι αντιθέσεις αυτές εκφράζονται οξυμένες σε περιόδους ή σε συνθήκες κρίσης και ο κίνδυνος να μπουν σε κίνδυνο τα γενικά συμφέροντα της αστικής τάξης, είναι παραπάνω από υπαρκτός.
Στα πλαίσια αυτά, πρέπει κανείς να δει την δραματική έκκληση του φερόμενου ως πρωθυπουργού της χώρας κ. Γ. Παπανδρέου για συστράτευση όλων των αστικών κομμάτων στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Την ίδια έκκληση απεύθυνε και προς κάθε κατεύθυνση, στην πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματός του.
Βλέπετε, πήραν θάρρος από την πρόσφατη εφαρμογή των εντολών της πλουτοκρατίας, με την ψήφιση από το σύνολο των αστικών κομμάτων του νόμου για τα ΑΕΙ - ΤΕΙ.
Ο λαός μας, καλείται σε αυξημένη επαγρύπνηση.
Απέναντι στην αντιλαϊκή συμμαχία των αστών, απέναντι στα μαύρα ταξικά μέτωπα, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να ισοπεδώσουν τις καταχτήσεις τους, απέναντι λοιπόν σ΄αυτή τη λαίλαπα, ο εργαζόμενος λαός πρέπει να αντιτάξει τη δική του Συμμαχία, τη Λαϊκή Συμμαχία, στους εργάτες με το ΠΑΜΕ, στους φτωχούς αγρότες με την ΠΑΣΥ, στους μικροεπαγγελματίες με την ΠΑΣΕΒΕ, στις προοδευτικές γυναίκες με την ΟΓΕ, στους αγωνιστές φοιτητές και σπουδαστές με το ΜΑΣ.
Όλες αυτές οι Συμμαχίες, να παλέψουν για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με ταξική Οργάνωση παντού, ενισχύοντας το ΚΚΕ, μπορούν και πρέπει να καθορίσουν τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα.
Δεν υπάρχουν περιθώρια να χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνος.
Ο αντίπαλος είναι και ισχυρός και έχει κάνει τα δικά του βήματα.
Σειρά μας, τώρα.

7 σχόλια:

  1. Ολα αυτα σωστα και ωραία, αντε να δούμε ποτε θα αρχίσει να τα καταλαβαίνει ο λαός...
    ...ώρες ώρες η απογοήτευση μου χτυπά κόκκινο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς τα κάνουμε όλα σωστά αλλά ο λαός είναι μαλάκας που δεν καταλαβαίνει. Φτου του.
    (στραβός είν' ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος: Πιστεύω ότι με την αποφυγή κάποιων λέξεων, αποδίδει κανείς καλύτερα τη σκέψη του ...

    Νομίζω ότι με το να χαϊδεύουμε αφτιά, δεν κάνουμε τίποτα.
    Όλοι έχουν τις ευθύνες τους.
    Έτσι θα πω εγώ.
    Και μεις αλλά κι ο λαός !

    Poe: Αυτή είναι ΚΑΙ η μεγάλη ευθύνη η δική μας. Να κάνουμε περισσότερα ...
    Και καλύτερα ...
    Πάντα όμως στην ίδια κατεύθυνση - δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας, ούτε σταγόνα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Kαλημερα faro

    Aν οι ανωνυμοι εξηγουσαν τι ειναι, κατ αυτους, το..''στραβο αρμενισμα'' του ΚΚΕ, ισως να υπηρχε δυνατοτητα για ενα διαλογο, εφ οσον κανενα κομμα που σεβεται τον εαυτο του δεν υπαρχει για να υπαρχει, αλλα για να εξυπηρετει τις αναγκες οσων το εκλεγουν.
    Με τη λογικη αυτη θα ηταν καλυτερα απο το να ..ριχνουν καρφια, καθε φορα, να μιλησουν ανοικτα και να κανουν μια κριτικη, καλοπροαιρετη, βεβαια και χωρις... κοσμητικα επιθετα, που δεν συμβαλλουν σε καμμια συζητηση!
    Αν ομως λενε αυτα που λενε για να κανουν.. ''πνευμα'', ας κρατησουν τη γνωμη τους για τον εαυτο τους , εφ οσον oι.. αοριστιες δεν συμβαλλουν πουθενα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Elva: ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ !

    Αλλά, φαίνεται, δυστυχώς, δεν τους νοιάζει ο διάλογος, αλλά "να την πουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ξεσπάσουν κάπου τα συσσωρευμένα τους προβλήματα για τα οποία δεν ξέρουν ποιος φταίει και ούτς θέλουν να καταλάβουν. Σου λένε "θα την πούμε σε εκεινους που μας το παιζουν ιδεολόγοι και νομίζουν ότι έχουν την λύση". Βέβαια συνήθως όλοι αυτοί είναι σαν ενα άτομο μιας και ανακυκλώνουν τις ίδιες βλακείες και δεν μπορεί το μυαλο τους καν να διανοηθεί τι σημαίνει "χειραφέτηση της κοινωνίας", αυτό δηλαδή που πρεσβεύει ο κομμουνισμός. Απλά αναμασούν την ακατάσχετη μπουρδολογία, χωρίς να την κρίνουν, που ακουν απο εδω και απο εκεί.

    Ας τους να εκφράζονται αμα αυτό τους βοηθάει να την παλαίψουν εμείς θα τους πάμε κόντρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Poe: Όχι δεν θα τους πάμε κόντρα, αλλά και δεν πρέπει να μένουν αναπάντητοι ...

    Στο κάτω κάτω, διαβάζει κι άλλος κόσμος ό,τι γράφουμε, που θέλουν ειλικρινή και καλοπροαίρετο διάλογο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...