29 Σεπ 2011

Μαντεμουαζέλ ντου γιου λαικ ντι γκρίς;

Έγραφα εχθές σχολιάζοντας το άρθρο της Elva “…good luck then, ότι σε λίγο καιρό η Ελλάδα θα αποτελεί προφορική αφήγηση. Πιθανόν βέβαια να συνεχίσει να υπάρχει στα χαρτιά σαν χώρα, έτσι για να ταΐζονται με συνθήματα και σημαίες τα φασιστοειδή και οι κατά φαντασία πατριώτες, αλλά η διείσδυση(και χωρίς βαζελίνη) του διεθνούς κεφαλαίου θα είναι τόσο εκτεταμένη που καλά θα κάνουμε να γραπώσουμε μια φούχτα ελληνικό χώμα και μισό μπουκάλι θαλασσινό νερό, και να το κρύψουμε κάπου για ενθύμιο του ενδόξου και παραδόξου παρελθόντος(μόνο κρύψτε τα καλά μην σας τα φορολογήσουν και αυτά για τεκμήριο).

Η La Tribune σε σχετικό της δημοσίευμα, αναλύει τον τρόπο που θα γίνει το ξεπούλημα αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με το σχετικό δημοσίευμα, την όλη διαδικασία θα την οργανώσει ένας φορέας με τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει η παράδοση της Ανατολικής Γερμανίας στην καπιταλιστική δύση. Όσο και να αμφισβητήσει κανείς το συγκεκριμένο άρθρο, δεν νομίζω να μπορεί να το αμφισβητήσει επί της διαδικασίας που περιγράφει. Τώρα αν επωφεληθούν από το ξεπούλημα μόνο τα γερμανικά συμφέροντα αυτό δεν το ξέρω, πάντως σίγουρα η χώρα θα γίνει πακέτο και θα πουληθεί σαν κομμάτια πίτσας σπέσιαλ, στα δυο τα τρία δώρο, μαζί με τα άψυχα και τα έμψυχα προς τέρψη των απανταχού καλο(μεγαλό)φαγάδων.



Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που έπεσε το τείχος του Βερολίνου, έπεσαν και τα σύνορα της Ευρώπης, όχι για να μπορεί να τα διασχίζει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς ο λαός, αλλά για να μπορεί το κεφάλαιο να μπαινοβγαίνει και να κάνει τις μπίζνες του ανενόχλητο. Έπεσαν λοιπόν τα σύνορα, και μαζί τους οι άμυνες των εθνών(των λαών αυτών των εθνών) απέναντι στις επιθέσεις του κεφαλαίου και όλο αυτό το διαφήμισαν ως νίκη της δημοκρατίας, της φιλίας των λαών, διεθνισμό, αδερφοσύνη των ευρωπαίων και άλλα τέτοια όμορφα. Τώρα λοιπόν, μαζί με τα σύνορα πέφτουν και οι μάσκες και δεν έχει κανείς πια δικαιολογία να πει ότι δεν έχει καταλάβει που αποσκοπούσαν όλες αυτές οι ευρωπαϊκές συνθήκες(Μάαστριχτ, Σένγκεν κλπ) που ψηφιζόταν με την ανοχή των περισσοτέρων από εμάς(όχι ότι μας ρώτησαν κιόλας, όμως τους ψηφίσατε), από όλα τα ευρωπαϊκά κόμματα που υπηρετούν και υπηρετούσαν πλουτοκρατία.

Αντίθετα με την κοινώς αποδεχτή άποψη που τους θέλει όλους να είναι ίδιοι, υπήρχαν από τότε εκείνοι που φώναζαν και αντιστεκόταν σε όλα αυτά, και την φωνή αυτή στην Ελλάδα την εκπροσωπούσε κατά κύριο λόγο το ΚΚΕ. Για την στάση του αυτή αντιμετωπιζόταν ως αναχρονιστικό απολίθωμα, τροχοπέδη στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, ανίκανο(ευτυχώς) να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και άλλα παρόμοια. Σήμερα λοιπόν, που έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι είχε δίκιο σε ότι έλεγε, δεν διστάζουν μερικοί μερικοί(καμπόσοι δηλαδή), να το βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τα υπόλοιπα κόμματα, «έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι». Καλά θα κάνουν αυτοί οι κάποιοι, για το δικό τους καλό, να αρχίσουν να σκέφτονται επιτέλους και να μην υιοθετούν την καραμέλα που διαδίδει το σύστημα για να τους φορέσει παρωπίδες.  Να καταλάβουν ότι η τσουβαλοποίηση, γίνεται επειδή δεν συμφέρει το σύστημα να ακούγεται η καθάρια φωνή του ΚΚΕ που καλεί τον λαό σε δράση, τέτοιου είδους δράση που είναι η μόνη ικανή να τους σταματήσει, είναι η μόνη που πραγματικά τους απειλεί!
Δεν μας παίρνει πια ούτε να είμαστε απαθείς, ούτε να κλαιγόμαστε, ούτε να ξεσπάμε στα μαξιλαράκια του συστήματος. Υπεύθυνη στάση και αγώνας για την πρωτοπορία, να σταματήσουμε το πισωγύρισμα όσο νωρίτερα μπορούμε, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο όλο!

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε…

…και με το κεφάλαιο συγκρουστείτε!

Είναι το καθήκον σας!


Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

17 σχόλια:

  1. Για ..''καλο ποδαρικο'' ;) αντιγραφω κι εδω το σχολιο μου:

    ”Με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που έπεσε το τείχος του Βερολίνου, έπεσαν και τα σύνορα της Ευρώπης, όχι για να μπορεί να τα διασχίζει ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς ο λαός, αλλά για να μπορεί το κεφάλαιο να μπαινοβγαίνει και να κάνει τις μπίζνες του ανενόχλητο”.

    Βusiness as usual,αλλα για τους λιγους και τους δυνατους να αντεξουν στον ανταγωνισμο!
    Ας μην εχουν ψευδαισθησεις οσοι ακομα ψηφιζουν …Πασοκ, ΝΔ και μη …χειροτερα! (Yπαρχoυν..χειροτερα, αραγε;) :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετο αλλα κατι μου ελεγε ο Θερσιτης οτι ποσοστιαια η Ελλαδα εχει ανεβει στην πρωτη θεση στις αυτοκτονιες στην ευρωπη...

    καλα παμε, μειωνεται και η ανεργια.

    Ζουμε στην ομορφοτερη χωρα του κοσμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να τα κι ο Θερσιτης..που διαβαζει ..επιστημονικες μελετες :-)

    Παντως το ακους και απο πολλους Σουηδους, να διερωτωνται πως γινεται να εχετε τοσο προβλημα στην οικονομια, οταν η χωρα σας τα εχει ολα;

    ''Διεφθαρμενοι πολιτικοι και ανωριμοι ψηφοφοροι'', τους απαντω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε και το απανταχου κεφαλαιο οτι μπορει κανει
    αλλωστε δεν ειναι κρητιριο μονο ο πλουτος και οι ικανοτητες μιας χωρας για να παει καλα ο λαος της, αλλα ποιος τον διαχειρίζεται, τοσες χωρες του τριτου κοσμου ειναι πολυ πλουσιες, αλλα ο λαος ειναι εξαθλιωμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέμαι αν θα σταθεί για δεύτερη φορά το "μοντέλο Treuhand" ...

    Η Treuhand είχε αναλάβει τη δεκαετία του '90 την ιδιωτικοποίηση της κρατικής περιουσίας της ex-DDR.

    Η Treuhand είχε αναλάβει τη διαχείριση συνολικά 8500 κρατικών φορέων, με περίπου 4000000 απασχολούμενους, μαζί με κάθε πιθανό και απίθανο περιουσιακό στοιχείο της DDR, από δημόσια γη, εργοστάσια, ναυπηγεία, σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής ως και την περιουσία του κόμματος. (SED)

    Ενώ λοιπόν σαν "προγραμματικό στόχο" έθεσε την αποκομιδή κερδών ύψους 600 εκατ. ευρώ (σε σημερινά μεγέθη), κατέληξε σε τέσσερα χρόνια με...χρέη 120 δις. ευρώ. Παράλληλα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, ο δε πρώτος διευθύνων σύμβουλος της Detlev Karsten Rohwedder έπεσε νεκρός από πυρά, (πιθανολογείται της RAF) τον Απρίλιο του 1991.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Treuhand
    http://en.wikipedia.org/wiki/Detlev_Karsten_Rohwedder

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...
    Να σημειώσω εδώ ότι, η αξία των προς πώληση ακινήτων και εταιρειών είχε τότε υπολογισθεί, αρχικά, σε κάτι μεταξύ 200 και 600 δισ. μάρκων.

    Εν τέλει, συγκεντρώθηκαν μόνο κάπου 45 δισ. μάρκα. Όταν διαλύθηκε η εν λόγω εταιρεία, άφησε πίσω περίπου 270 δισ. μάρκα (περίπου 135 δισ. ευρώ), ως παθητικό, τα οποία φυσικά κάλυψαν, στη συνέχεια, οι Γερμανοί φορολογούμενοι. Μάλιστα δε, και παρά το γεγονός ότι όλα αυτά συνέβησαν σε μια “οργανωμένη, πειθαρχική και προτεσταντική” Γερμανία, πάρα πολλές επιχειρήσεις, είτε πουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές, είτε πουλήθηκαν έναντι ενός (1) μάρκου!

    Υπήρξαν δε, εκατοντάδες υποθέσεις ή διαφορές, που κατέληξαν στις δικαστικές αίθουσες. Υπολογίζεται ότι εκκρεμούν μέχρι και σήμερα περί τις 500 ποινικές έρευνες, σχετικά με την Treuhand (πχ, απάτες, δωροδοκίες)

    Miracolo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραια τα στοιχεια που μας έδωσες σπιραλ!
    τα ιδια και χειροτερα θα γινουν και εδω οσο τους αφηνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλο το αρθρο αλλα και το σχολιο του spiral
    (μακαρι να το διαβαζαν ορισμενοι που λεν οτι μονο στην Ελλαδα υπαρχει διαφθορα, λες και ειναι θεμα γεωγραγικο ή θεμα μεσογειακης διατροφης και ρετσινας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eιδική αφιέρωση στον Poe:

    http://youtu.be/WC27bNvmeOU α΄μέρος
    http://youtu.be/CI_lo2Jjf9A β' μέρος
    http://youtu.be/gDjaJ79S75c γ' μέρος

    (To κάλεσμα του βουνού: Ταινία σε τρία μέρη)

    Και για να αφήσω τα τοπικιστικά μας στην άκρη, παρέα με το "μοντέλο Treuhand" φοριέται και το μοντελάκι των "Ειδικών Οικονομικών Ζωνών" (ΕΟΖ) που επίσης συζητιέται ευρέως:

    Διαβάστε αυτό το αρθράκι:

    http://topontiki.gr/article/21230

    Αλήθεια, ποιοι ιδιοκτήτες αγροτικής γης θα δεχθούν αναγκαστικές απαλλοτριώσεις σε παράκτια, ή μεσόγεια γη για να στήσουν φωτοβολταϊκά, ή αιολικά πάρκα, ή βιομηχανικές ζώνες, αν δεν τους έχουν βάλει το Luger στο κεφάλι?

    Έχω την αίσθηση ότι για όλα αυτά, ούτε ομάδα εργασίας στα “κεντρικά” της Ε.Ε. έχει γίνει για να συγκεκριμενοποιηθούν και να δημοσιευτούν. Είναι στο μυαλό διαφόρων τυχάρπαστων "αξιωματούχων" που κάθε βράδυ φυτρώνουν σαν τα ραπανάκια στα “δελτία τρόμου”, τρομοκρατώντας τον κοσμάκη για να είναι ετοιμος να δεχθεί τα χειρότερα.

    Μάλλον όμως δεν υπολογίζουν την "κρίσιμη μάζα" (που λέει η Χημεία) η οποία είναι αναγκαία για την έκρηξη.

    Αλλά περί οικονομολόγων πρόκειται, όχι επιστημόνων!
    (όσο απαξιώνουν τη σκέψη μου, θεωρώντας με “φυτό”, τόσο θα τους απαξιώνω και εγώ … όσο μπορώ και σκέφτομαι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστω Spiral!

    Μια ερώτηση, αμα η οικονομια δεν ειναι επιστήμη τότε το κεφαλαιο τι ειναι;

    Μήπως την εχουν μετατρεψει σε μη επιστήμη για να μπορουν να κάνουν τα παιχνίδια τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αρχιτεκτονα, ευχαριστώ και παλι, τωρα το βλέπω, κανω και εγω πολλές βόλτες στα βουνα, τα φαραγγια και τις παραλίες της Κρήτης, δεν εχω περιουσίες εκεί βέβαια και πηγαίνω απλα ως επισκέπτης και ως φωτογράφος.

    Τα συναισθήματα που σου γενώνται σε τέτοια μερη ειναι απίστευτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Poe, να τι θέλω να πω:

    Όταν στα οικονομικά (economics) - που κατά βάση είναι εφαρμοσμένα μαθηματικά με στοιχεία στατιστικής - υπεισέρχονται "φιλοσοφικές" και ταυτόχρονα μη αποδεικτέες θεωρίες και δοξασίες του στυλ "το αόρατο χέρι της αγοράς", θεωρίες τύπου F. Hayek κλπ, τα οικονομικά από ένα εργαλείο διευκόλυνσης των συναλλαγών (ανεξαρτήτως συστήματος, αν θες!) γίνονται εργαλείο έμμεσης καταδυνάστευσης.

    Π.χ. εγώ αν και δεν έχω σπουδάσει οικονομικά, έχω καταλάβει ότι τα "περιβόητα CDS" κλπ είναι ένας ωραίος τζόγος για λίγους, εύσχημα ντυμένος με ένα επιστημονικοφανές όνομα - Credit Default Swaps - aka "άρμεγε λαγούς και κούρευε χελώνες" για τους πολλούς.

    Έλα όμως που κάποιοι μ’ αυτό το “εργαλείο” κερδίζουν τρελλά λεφτά, χωρίς να εκμεταλλεύονται κανένα εργάτη κερδίζοντας από την υπεραξία του

    Φίλος και συμμαθητής μου με σπουδές στα οικονομικά και εργασιακή εμπειρία σε μεγάλες εταιρείες εδώ και στο εξωτερικό, ακόμα σπάει το κεφάλι του να μάθει πως δουλεύει αυτός ο "μηχανισμός". Του λέω (αφού έχω διαβάσει κάμποσα) ότι εδώ και μια δεκαετία περίπου είμαστε στην "μεταμαρξιστική εποχή της οικονομίας" (ας μου επιτραπεί ο όρος) όπου το κεφάλαιο δεν χρειάζεται πλέον να στήσει βιομηχανικές μονάδες καθετοποιημένου τύπου, εκμεταλλευόμενο την υπεραξία της εργατικής τάξης. Απλά βγάζει κάποιους “καμμένους nerds”, μαθηματικούς από το Harvard, για να του φτιάξουν ένα εργαλείο τύπου CDS, (έτσι έγινε!) το τρέχει σε υπολογιστές, βγάζοντας τρελλά λεφτά, ποντάροντας στην μελλοντική πτώχευση κρατών και ανθρώπων. Το κεφάλαιο πλέον γεννά κεφάλαιο χωρίς (άμεση) εκμετάλλευση της εργατικής τάξης!

    Έχω να πω πολλά αλλά δεν εχω πολύ χρόνο, γμτ …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Kαι για να σπάσει λίγο το χειλάκι μας μέχρι να γίνουμε ... ορκωτοί λογιστές στα σπίτια μας:
    (αλήθεια, τι μ@λ@κες που είναι οι άνθρωποι, αυτά τα νέα φορολογικά πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν - μίλα και συ ρε ELVA, που είσαι στην ξενιτιά!)

    http://tinyurl.com/6anak3v

    (πετυχημένες πολιτικές φωτοσοπιές σε υψηλή ανάλυση με εύστοχα κειμενάκια εδώ:
    http://antistachef.wordpress.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι να πω, βρε spiral; Εχεις δικιο, αυτα τα μετρα ειναι πρωτοφανη και αφου δε πληρωνει ο.. Παγκαλος, γιατι να πληρωσει ο απλος πολιτης;

    http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4660564

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Elva:

    Μα για να αποκτήσει η Ελλάδα πρω(κ)τογενές πλεόνασμα:

    http://kato-kefali.blogspot.com/2011/09/blog-post_143.html

    (κάποιος του σφύριξε του Μπένυ την έκφραση και τη λέει 100 φορές κάθε μέρα, ή "είπαν της γριάς, να χέσει ...")

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...