8 Σεπ 2011

Τυποεκδοτική & 902 ... RELOADED

Γυρίζοντας απο τις διακοπές, προσγειώνεται κανείς απότομα στην πραγματικότητα. Απο εκεί που βρίσκεσαι σε μια σχετική γαλήνη και ηρεμία, χρειάζεσαι ένα μεσοδιάστημα να συνηθίσεις ξανά, την παράνοια, την ανυπαρξία λογικής, τα αντεπιστημονικά λογίδρια και τους τόνους ψεύδους που μερικοί διακινούν ως τάχα μου, πληροφορίες και ενημέρωση ...

Διαβάζοντας τον τύπο των τελευταίων ημερών και βλέποντας τα δελτία ειδήσεων των συστημικών τηλεοπτικών μέσων, βλέπει κανείς πως εκτός απο την αμείωτης έντασης, αντιλαϊκή επίθεση της αστικής εξουσίας, έχει ξεκινήσει και ένας νέος γύρος συκοφάντησης του Κομμουνιστικού Κόμματος η απήχηση του οποίου ανεβαίνει αργά αλλά σταθερά. Φορείς αυτής της νέας επίθεσης εκτός από τον ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου και διάφορα άλλα αστικά δίκτυα "ενημέρωσης", είναι και οι γνωστοί μας αριστεροί της ιντελεκτουέλ υποκουλτούρας, οι οποίοι έχουν πάρει οριστικά διαζύγιο με την γνώση και την επιστήμη, και έχουν αφοσιωθεί στην ακούσια υποστήριξη του συστήματος.

Αναγκαστικά λοιπόν το πρώτο θέμα του Φθινοπώρου, θα ασχοληθεί με ακριβώς αυτό το θέμα, τις περσινές απολύσεις του 902 (οι οποίες οδήγησαν σε κινητοποίησεις μιας ομάδας ανθρώπων, φέτος τον Σεπτέμβριο), αλλά και φυσικά για αυτές που θα έρλουν νομοτελειακά πιο μετά, στον 902 ή στην Τυποεκδοτική, καθώς όπως φαίνεται αυτές θα χρησιμοποιούνται συστηματικά ως δόρυ ενάντια στο ΚΚΕ, στους κομμουνιστές και στο εργατικό κίνημα συνολικά.

Το πρώτο ζήτημα, που απασχολεί τους επικριτές του Κόμματος, είναι το εάν είναι, ή δεν είναι η "Σύγχρονη Εποχή - Εκδοτική ΑΕΒΕ", η "Τυποεκδοτική ΑΕ" και η "Ραδιοτηλεοπτική 902 Αριστερά στα FM", καπιταλιστικές επιχειρήσεις ! Φυσικά οι επιχειρήσεις αυτές, δημιουργήθηκαν βάση της αστικής νομοθεσίας περι εταιρειών, έχουν διοικητικό συμβούλιο, έχουν εργαζόμενους (κυρίως μέλη του Κόμματος, αλλά και μη μέλη), παραδίδουν ισολογισμούς οι οποίοι δημοσιεύονται σε ΦΕΚ κάθε χρόνο, έχουν έσοδα, έχουν έξοδα, παίρνουν δάνεια, έχουν πάγια περιουσία και συνδιαλέγονται με ένα καπιταλιστικό περιβάλλον ώστε να πραγματοποιήσουν την παραγωγή τους. Φυσικά και παράγεται ένα προϊόν, όπως επίσης παράγεται ένα υπερπροϊόν. Αυτό όμως που δεν έχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, είναι μερίσματα για τους μετόχους της, δηλαδή Κέρδη ! Με λίγα λόγια το υπερπροϊόν δεν καρπώνεται απο κάποιον, αλλά διαμοιράζεται ξανά ως γνώση, ως ιδέα, ως ενημέρωση, στους φίλους και τα μέλη του Κόμματος.

Σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των τριών αυτών επιχειρήσεων (παρακάτω βλέπετε τα τελευταία 7 χρόνια), δεν έχει υπάρξει ούτε μια χρονιά στην οποία υπήρξαν κερδοφόρες επιχειρήσεις, και αυτό διότι ο σκοπός τους δεν είναι η αναπαραγωγή του κεφαλαίου, δεν πρόκειται δηλαδή για επιχειρήσεις - επενδύσεις, ώστε ο ιδιοκτήτης τους να αναπτύξει τα κεφάλαιά του. Ο σκοπός των επιχειρήσεων αυτών είναι η αναπαραγωγή των ιδεών και των θέσεών του Κομμουνιστικού Κόμματος, η πρόωθηση των δράσεων και του προγράμματός του, όπως άλλωστε και η θεωρητική θωράκιση των φίλων και μελών του.

Κύκλος εργασιών και κέρδη (μετα φόρων) των επιχειρήσεων του ΚΚΕ.

Απο τον παραπάνω πίνακα, βλέπουμε πως μόνο το 2010, συσσωρεύτηκαν απο τις 3 αυτές επιχειρήσεις περίπου 13,6 εκατ. € ζημίες, οι οποίες καλύφθηκαν εν μέρει απο την κρατική χρηματοδότηση (περίπου 6,5 εκατ €), απο την εισφορά φίλων και μελών του κόμματος και δυστυχώς απο νέα δάνεια. Το 2011 όμως και χωρίς κρατική επιχορήγηση, και εφόσον το Κόμμα δεν έχει την δυνατότητα να τυπώνει χρήμα απο το πουθενά, θα αναγκαστούν τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος να υποκαταστήσουν και το κράτος, όσον αναφορά την χρηματοδότηση. Και μην ξεχνάμε πως το Κόμμα δεν έχει μόνο αυτά τα έξοδα !

Είναι εμφανές για όποιον θέλει καλοπροαίρετα να κατανοήσει τις συνθήκες, πως εαν οι επιχειρήσεις αυτές ήταν καπιταλιστικές με την στενή έννοια του όρου, δηλαδή εαν είχαν ως στόχο την αναπαραγωγή του Κεφαλαίου, τότε είτε : (Α) θα είχαν κλείσει εδώ και πολλά χρόνια, υπαγόμενες σε κάποιο άρθρο χρεωκοπημένων εταιρειών (και οι εργαζόμενοι δεν θα έπαιρναν στην κυριολεξία, φράγκο), καθώς κανένας νοήμων επιχειρηματίας, δεν πληρώνει μια επιχείρηση χωρίς να έχει προοπτικές, όχι απλά κερδοφορίας, αλλά υψηλών και ανταγωνιστικών αποδόσεων, (B) θα είχαν ακολουθήσει επεκτατική και ανταγωνιστική πολιτική, το οποίο σημαίνει πως και οι εργαζόμενοι θα ήταν καταρχάς λιγότεροι με μεγαλύτερο φόρτο εργασίας, με αρκετούς απο αυτούς να μην λαμβάνουν καν τους μισθούς που καθορίζονται απο την συλλογική σύμβαση, όπως εξάλλου και πλήρη ασφάλιση κλπ, με τα διαγράμματα εργασίας και παραγωγικότητας να καθορίζουν, ποιός μένει και ποιός φεύγει ... !


Άρα στην ερώτηση, εαν είναι οι επιχειρήσεις αυτές είναι καπιταλιστικές, η απάντηση είναι πως ναι μεν υπακούν στους νόμους της καπιταλιστικής αγοράς και δρουν εντός αυτής (δεν γίνεται εξάλλου διαφορετικά), αλλά στην ουσία δεν πραγματοποιείται αναπαραγωγή κεφαλαίου αλλά μονάχα αναπαραγωγή ιδεών και ενημέρωσης.


Το δεύτερο ζήτημα που απασχολεί τους επικριτές του Κόμματος, είναι οι απολύσεις που είναι αναγκασμένο να πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες. Πραγματικά καταλαβαίνω την αγωνία του κάθε εργαζόμενου που χάνει την εργασία του, η οποία αποτελεί στον Καπιταλισμό και την μοναδική πηγή εσόδων ώστε να καλύψει τις ανάγκες του. Και φυσικά ο καθένας είναι ελεύθερος να διαμαρτυρηθεί για το δικαίωμά του στην εργασία και ενάντια στα αίτια που τον οδήγησαν στην ανεργία. Αλλά πραγματικά, έχει αναρωτηθεί έστω και ένας απο τους διαμαρτυρόμενους απολυμένους ή ένας απο τους "αριστερούς μαχητές της δικαιοσύνης", ποιά είναι πραγματικά τα αίτια που τους οδήγησαν στην ανεργία ? Δηλαδή κατ' αυτούς το αίτιο συγκεντρώνεται σύσσωμο, γύρω απο μια απόφαση του Κόμματος για την περιστολή των δαπανών στις επιχειρήσεις του ?

Ας μας πει λοιπόν ένας απο τους παραπάνω, ποιά θα ήταν η δικιά του απόφαση, εάν είχε να αντιμετωπίσει, περισσότερο από 13,6 εκατ € ζημίες, κομμένη την κρατική χρηματοδότηση, μείωση του δραστηριοτήτων λόγω διαδικτύου και αθέμιτου ανταγωνισμού, με τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος ως κύριοι χρηματοδότες πλέον, να ζουν και αυτοί με ολοένα και μειούμενο (ή καθόλου) εισόδημα.


Τα αίτια των απολύσεων και της αυξανόμενης ανεργίας, όπως εξάλλου και της συρρίκνωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων εν γένει, είναι συνυφασμένα με τον κεφαλαιοκρατικό τρόπο παραγωγής και τις κρίσεις στις οποίες οδηγεί. Δεν εξαρτώνται τόσο απο τις επιλογές του διοικητικού συμβουλίου μιας επιχείρησης, όσο απο τους ίδιους τους κανόνες του συστήματος, ακόμα κι αν πρόκειται για επιχείρηση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας.


Είτε πρόκειται για μια μονοπωλιακή επιχείρηση η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει το διαρκώς μειούμενο ποσοστό της κερδοφορίας της, είτε πρόκειται για μια μικρή ή μικρομεσαία επιχείρηση η οποία προσπαθεί να παραμείνει στην κερδοφορία, είτε πρόκειται για τις επιχειρήσεις ενός Κομμουνιστικού Κόμματος που στραγγαλίζεται οικονομικά απο την αστική εξουσία, ο στόχος είναι ο ίδιος ... η επιβίωση ! Και όταν μιλάμε για το ΚΚΕ, εννοούμε επιβίωση του Ριζοσπάστη, επιβίωση των εκδόσεων της Σύγχρονης Εποχής, επιβίωση ενός ραδιοφώνου ενημέρωσης και μερικών ιστοσελίδων ...

Θα μπορούσε κάποιος να διαφωνήσει με πολλά, από τον αριθμό των εργαζομένων, τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων, έως το γιατί δεν πρόβλεψε τις εξελίξεις ώστε να δράσει νωρίτερα, αλλά ουσιαστικά όλα τα παραπάνω δεν βοηθούν τους απολυμένους. Το αποτέλεσμα θα ήταν ίδιο και χειρότερο για αυτούς. Όχι φυσικά επειδή το ΚΚΕ συμπεριφέρεται ως εργοδότης όπως λένε μέσα στην άγνοια ή απόγνωσή τους οι απολυμένοι, αλλά διότι έτσι λειτουργούν οι νόμοι του Καπιταλισμού. Και για την ανατροπή ακριβώς αυτών των νόμων, καλεί τους εργαζόμενους το ΚΚΕ. Για να εξαφανιστούν τα πραγματικά αίτια για τα οποία κάποιος μένει άνεργος.


Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε συντόμως όπως προβλέπουμε, καθώς δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος για το σύστημα και τους παρατρεχάμενούς τους, να χτυπήσουν τις ολοκάθαρες θέσεις του ΚΚΕ. Υπενθυμίζω ως προς πάσα κατεύθυνση, πως το παραπάνω κείμενο αποτελεί την προσωπική άποψη του μπλόγκερ Redfly και μόνο, και δεν πρόκειται για κάποια επίσημη απάντηση του ΚΚΕ. Τα στοιχεία για τους ισολογισμούς των επιχειρήσεων του ΚΚΕ, μπορεί κάποιος να τα αναζητήσει εύκολα στην ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου

21 σχόλια:

  1. Γεια χαρά ΓΚΛΟΜΠΕΡΣ το ΚΚΕ για μένα μπορεί να αναγκάζεται να κάνει απολύσεις αλλά απο την άλλη η ρητορική του περί Αφεντικών και των αδικών απολύσεων έρχεται σε σύγκρουση, δεν μπορει να μου λές δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη και λαική συσπείρωση ενάντια στον Καπιταλισμό και απο την άλλη να επικαλείσαι την Καπιταλιστική κρίση και να απολύεις κόσμο χωρίς να τους πληρώνεις αποζημίωση;
    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1330560
    Διάβαστε τι γράφουν οι ίδιοι οι απολυόμενοι...

    ΥΓ
    Ο δήθεν κομμουνιστής είναι χειρότερος και απο τον Φασίστα Καπιταλιστή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνω με τον προγραψαντα
    οπως ειπε και η Αλεκα "να κοψετε το σβερκο σας να κανετε κατι για τους ανεργους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ούτε τα αστικά ΜΜΕ επιβίωνουν από τον κανονικό κύκλο εργασιών τους, ούτε τα αστικά ΜΜΕ δεν έχουν στην πραγματικότητα κέρδη.

    μιλάμε για τεράστιες επιχειρήσεις εκατομμυρίων οι οποίες δεν θα κάλυπταν τις ανάγκες τους ούτε στο ελάχιστο από τις παραγωγές και τις διαφημίσεις. πόσο μάλλον να έβγαζαν και κέρδος!

    τα αστικά ΜΜΕ είναι σ΄ολους μας γνωστο πως αποτελούν τη "νόμιμη" δίοδο ξεπλύματος μαύρου χρήματος! αυτά είναι τα περίφημα κέρδη! ανάλογα, οι απολύσεις δεν αφορούν δυσχέρεια των επιχειρήσεων να πληρώσουν. αποτελούν άρνηση ρίσκου επί των κερδών.

    αυτοί λοιπόν που μιλούν για εργοδότες εξομοιώνοντας τους με 'εργοδότες" θα ήταν καλά αν ξεδιάλυναν δυο πράγματα στο κεφάλι τους πριν καταλήξουν στο κλισέ περί εργοδοσίας βέρσους εργατικής τάξης.

    από εκεί και πέρα,για το τρόπο χειρισμού του όλου θέματος, δεν γνωρίζω και δεν μπορώ να τοποθετηθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικό άρθρο αγαπητέ και καλώς γύρισες!
    johndoctor, το "απολύεις κόσμο χωρίς αποζημίωση" δεν βλέπω από που προκύπτει. Το χωρίς αποζημίωση δηλαδή, εκτός αν κάνω εγώ λάθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο 902 ΔΕΝ είναι καπιταλιστική επιχείρηση. Δεν υπάρχει εργοδότης που συσσωρεύει πλούτη από την εκμετάλλευση των εργατών και με την πρώτη ευκαιρία ή μείωση των κερδών του τους απολύει. Ο 902 ΔΕΝ είναι ούτε υπήρξε ποτέ κερδοφόρα επιχείρηση. Αποτελεί μέσο μαζικής ενημέρωσης του ΚΚΕ, το οποίο συντηρεί με μεγάλη χασούρα, από πόρους που αντλεί από τις συνδρομές των μελών του, την οικονομική ενίσχυση των φίλων και οπαδών του και την κρατική επιχορήγηση. Όλα αυτά έχουν μειωθεί δραστικά τα 2 τελευταία χρόνια με την κρίση. Το ΚΚΕ λοιπόν τι έπρεπε να κάνει; Να κινδυνεύσει να χάσει ένα από τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει για να ακούγεται η φωνή του; Πολλοί θα το θέλανε ορισμένοι. Να μη μπερδεύουμε λοιπόν τον ΣΚΑΙ του αλαφούζου με τον 902 του ΚΚΕ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. Όσοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν είναι τουλάχιστον κακοπροαίρετοι..

    όσο για το κείμενο στο ίντυμεντια: τπ "απολυμένοι του 902" δεν μου λέει τίποτε. Ποιοι είναι αυτοί και πόσοι; για να δούμε αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα οι καταγγελία τους.

    http://erodotos.wordpress.com/2011/09/07/skai-kke-902/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Johndoctor εχει καλυφθεί η επισήμανσή σου στο αρχικό θέμα. Εξάλλου δεν υπάρχει καμία αντίθεση στα λεγόμενα του ΚΚΕ τα οποία είναι ξάστερα σαν το γάργαρο νερό, αλλά μια παρανόηση εκ μέρους σας ...

    Σας συνιστώ να ρωτάτε όταν δεν κατανοείτε κάτι, και να μην γράφετε πράγματα που δεν υφίστανται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αλεξ καλως σας βρηκα,
    όπως βλέπεις ο καιρός είναι άστατος μπροστά και θα χρειαστούμε μερικά αδιάβροχα και μπόλικη υπομονή. Το καλοκαίρι μας τελειωσε, όπως επίσης και η υπομονή με τον κάθε "αριστερό" πολιτικάντη ηθικολόγο, που γίνεται το δεξί χέρι του Άδωνη με την ηλιθιότητά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Erodotos αγαπητέ, με σεβασμό για την παρουσία σου στο δίκτυο, δεν συμφωνώ με την διατύπωση "δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση". Προφανώς ο Ριζοσπάστης το αναφέρει έτσι για λόγους κατανόησης απ' το ευρύ αναγνωστικό κοινό.
    Τα μέσα παραγωγής της τυποεκδοτικής και του 902, δεν είναι κοινωνική ιδιοκτησία, δεν είναι ιδιοκτησία των εργαζομένων σε αυτά, δεν είναι "ατομική" ιδιοκτησία με τη νομική έννοια ότι ανήκουν σε ένα πρόσωπο. Είναι ιδιοκτησία της Κεντρικής Επιτροπής το οποίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ως "ατομο" βέβαια, αλλά ως ένας (1) φορέας ιδιοκτησίας εντός του καπιταλισμού. Παράγει εμπορεύματα, με την έννοια ότι ο Ριζοσπάστης προορίζεται για πώληση (δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά - ακόμα και οι δωρεάν εφημερίδες στην πραγματικότητα "αγοράζεται" το τιράζ απ' τους διαφημιστές που καλύπτουν τα έξοδα πώλησης).
    Το ότι είναι ζημιογόνες, είναι η απόδειξη της αντικειμενικής αντίφασης της λειτουργίας τους, επειδή δεν επιδιώκουν το κέρδος, δεν σημαίνει δηλαδή ότι δεν λειτουργούν καλά, σημαίνει ότι με τη μορφή της ΑΕ και με στόχο ΟΧΙ το κέρδος θα είναι αναγκαστικά ζημιογόνες. Αυτό είμαι σίγουρος ότι είναι 100% προς γνώσιν της Κ.Ε. Υπάρχει υπεραξία (που δεν ταυτίζεται με το κέρδος) η οποία πηγαίνει σε δραστηριότητες που θα ήταν αδιανόητες για κάποιον καπιταλιστή. Σαν να λέμε ένας εργοστασιάρχης να μην καρπώνεται την υπεραξία και να τη χαρίζει π.χ σε ένα κόμμα!
    Αυτά φυσικά δεν αναιρούν την - όποια - αξία και σημασία τόσο του Ριζοσπάστη όσο και του τηλεοπτικού προγράμματος.
    Με πλήρη σεβασμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ για το θεμα της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ!!


    1ο) Η Τυποεκδοτική είναι εκδοτική εταιρεία που ίδρυσε το ΚΚΕ για να εκδίδει τα έντυπά του κατά πρώτον και κατά δεύτερον για να εκδίδει και ανεξάρτητα άλλα έντυπα διαφόρων πελατών της όταν υπάρχουν!!(όπως ο Χατζηνικολάου κ.α.)



    2ο)Ο 902 αριστερά στα fm και η τηλεόραση 902 είναι όργανισμοί και ΜΜΕ που συστρατεύονται με το ΚΚΕ και διαδίδουν τις ιδέες και τα νέα του κόμματος και του ταξικού κινήματος και όχι μόνο( νέα απο πολιτισμό,παράδοση,ιστορία,υγεία, κ.ά.)!!



    3ο)Οτι έσοδα προκύπτουν στα πλαίσια της λειτουργίας των ανωτέρω οργανισμών πηγαίνουν για την κάλυψη των οικονομικών τους υποχρεώσεων (μισθοδοσία εργαζομένων,προμήθεια υλικών κ.α.) .



    4ο)Οι ανωτέρω οργανισμοί δεν επιδοτούνται από κανένα καθ΄ότι ειναι κομματικές επιχειρήσεις "μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα" και εφ΄όσον έχουν "κέρδη",που δεν έχουν(βλέπε ισολογισμούς) μπορούν να προσλάβουν προσωπικό το οποίο και συντηρούν μόνον εφ΄όσον οικονομικά μπορούν!!



    5ο)Το ΚΚΕ είναι μεν ο "υψηλός" ιδιοκτήτης αλλά το μόνο που ενδιαφέρει το κόμμα είναι η έκδοση των εντύπων του και η διάδοση των ιδεών του και οχι η επιχειρηματική "ευρωστία" της εταιρείας που αν έχει δουλιές θα είναι καλή αν όχι θα κάνει τα απαραίτητα μόνο για να εκδίδονται τα έντυπα του κόμματος!!



    6ο)΄Οταν λοιπόν υπήρχε δουλιά και ερχόντουσαν οι "διάφοροι" πελάτες (Χατζηνικολάου κλπ) και εκτύπωναν τα έντυπά τους στην Τυποεκδοτική τότε υπήρχε ανάγκη χεριών και έγιναν και προσλήψεις εργαζομένων!!



    7ο)Με την έλευση της κρίσης αποσύρθηκαν οι πελάτες όλως ξαφνικά (αυτοί ξέρουν τους λόγους) και μάλλον ύποπτα και έτσι άρχισε η εταιρεία να έχει ανυπέρβλητες ζημίες οι οποίες τα τελευταία 2 χρόνια έγιναν αβάσταχτες (βλέπε ισολογισμούς 2009 και 2010)!!



    8ο)Αυτοί που δουλεύουν ως κομματικά μέλη έχουν καθήκον να παραμείνουν άσχετα από το αν παίρνουν ή όχι αμοιβή. Οι εργαζόμενοι όμως που είχαν προσληφθεί για τις δραστηριότητες που έφερναν πρόσθετα έσοδα είναι προφανές ότι δεν μπορούσαν να συντηρηθούν μισθολογικά διότι η εταιρεία είχε ζημίες!!



    9ο)Επειδή λοιπόν κανείς δεν μένει σε μια δουλιά οταν είναι απλήρωτος από καλωσύνη ή από καθήκον εκτός βέβαια από τα κομματικά στελέχη (που έχουν κομματική δουλιά και καθήκοντα σαν μέλη του κόμματος) έπρεπε οι εργαζόμενοι ή να μείνουν απλήρωτοι ή να απολυθούν και να πάρουν τις αποζημιώσεις τους όσο ήταν καιρός !!



    Τώρα όλα τα υπόλοιπα που γράφονται και λέγονται είναι σπέκουλες και αρκετά "εκ του πονηρού" με προφανή στόχο να βλάψουν το ΚΚΕ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εξαιρετικό το άρθρο, δίνει πληροφορίες για να βγουν συμπεράσματα.
    Θέλω να επισημάνω ότι επειδή οι ιδιοχτήτες (δεν μπορεί να γίνει αλλιώς), των κομματικών επιχειρήσεων είναι φυσικά πρόσωπα,μπορεί να θεωρηθεί π.χ. ο 902 καπιταλιστική επιχείρηση.
    Τυπικά, γιατί ουσιαστικά από την στιγμή που δεν ιδιοποιούνται το κέρδος (ποιο κέρδος, πάντα ζημιές είχε, αλλά ...) οι φυσικοί ιδιοχτήτες, αλλά ούτε κι ο πραγματικός ιδιοκτήτης, το ΚΚΕ, δεν είναι καπιταλιστική επιχείρηση.
    Αντίφαση, θα πει κάποιος, και θα έχει δίκιο.
    Αλλά πως αλλιώς να πούμε την πραγματικότητα.

    Τώρα, δυο λέξεις για τη φωτό που δείχνει το πανό των απολυμένων - διαμαρτυρόμενων.
    Ώστε για κάποιους που δούλευαν στον 902 που κι εγώ και άλλοι κάναμε δεκάδες οικονομικές εξορμήσεις για να τον στηρίξουμε και μαζί μ΄αυτόν και τους εργαζόμενους σ΄αυτόν, "την κρίση την έφερε η ... Τυποεκδοτική¨!!!
    Και εγώ έδινα λεφτά για να πληρωθούν αυτοί οι απίθανοι τύποι ;;;

    Απλά με κάνουν να φωνάξω:
    Καλά σας κάναν ρε και σας απολύσαν και άργησαν πολύ να το κάνουν !
    Βρε ουστ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλησπερα
    Κατ'αρχήν κανένας δεν χαίρεται όταν απολύεται κόσμος και δή απο χώρους όπου δραστηριοποιείται το ΚΚΕ και μακάρι να μην απολύονταν .Βλλέποντας όμως τους ισολογισμούς μπορεί κάποιος να αναρωτηθει "καλά τόσα χρόνια αρνητικοί ισολογισμοί πώς και δεν απόλυσε κόσμο ?" Η αυταπάρνηση και επιμονή όμως των κομμουνιστών έιναι αυτή που κρατάει τόσα χρόνια όρθια και την ΤΕ και τον 902 γιατί πολύ απλά όλλα αυτα είναι όχημα για την εξυπηρέτηση του σκοπού της ενημέρωσης και διαφώτησης του λαού . Καί όπως πολύ σωστά λέει το άρθρο άλλες ζημιωγόνες επειχηρήσεις θα είχαν ενταχθεί προ πολλού στο νόμο περί πτωχεύσεως και νά βλεπα τότε τί θα λέγανε όχι μόνο οι τωρινά απολυμένοι αλλά όλος ο ντουνιάς Κάπως έτσι ίσως θα πρέπει να προβληματιστούν όλλοι αυτοι που βρήσκουν ευκαιρία για εκμηδενίσουν την προσφορά του ΚΚΕ και να πούν έλα μωρέ όλλοι ίδιοι έιναι.
    Με θυσίες κρατιέται ζωντανό το ΚΚΕ και η συστράτευση μαζί του είναι αναγκαία όσο ποτέ
    Υ.Γ. Τόσοι και τόσοι ήρωες του λαού δώσαν τη ζωή τους για το Κόμμα με το ΚΚΕ στα χείλη για τελευταια λέξη . Τι θα έπρεπε να κάναν δηλαδή οι απόγονοι τους να σύρουν το κόμμα σε δίκη για ηθικό αυτουργό σε δολοφωνία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μακράν το καλύτερο που γράφτηκε αυτές μέρες σχετικά με το θέμα!! Το μόνο προβλημα είναι η υποχώρηση στον ιδεαλισμό, με το η "υπεραξία μετατρέπεται σε ιδέες και ενημέρωση", το οποίο δεν είναι σωστό. Παράγεται υπεραξία κανονικότατα (αφού ακόμα και η ΣΣΕ είναι χαμηλώτερη από την παραγωγή αξίας του κάθε εργαζόμενου) αλλά κέρδος δεν υπάρχει, αυτό είναι η αλήθεια. Οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ, δεν λειτουργούν καπιταλιστικά ορθολογικά αλλά μπάιναν μέσα όπως δείχνεις με τους πίνακες σου πολύ καλά καια αυτό καλύβεται με άλλες πηγές χρηματοδότησης.

    Επίσης έχω την εντύπωση σχετικά με το θέμα της υπεραξίας ειδικά στην τηλεόραση/ραδιόφωνο δεν παράγεται καθόλου, απλά μεταφέρεται υπεραξία από άλλους τομείς της παραγωγής-(αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος, θα κοιτάξω αργότερα σχετικά στο Κεφάλαιο και στις GRUNDRISSE). Η υπεραξία παράγεται στην βιομηχανία, στις μεταφορές, στην ενέργεια,στην αγροτική οικονομία στους άλλους τομείς απλά μεταφέρεται εκεί γιατί χρειάζεται στον καπιταλισμό για τις λειτουργίες του, έτσι λειτουργεί το εμπόριο,τα ΜΜΕ (ειδικά σαν ιδιαίτερου ιδεολογικού μηχανισμού), οι διαφημήσεις, η τραπεζική πίστη, η ιδιωτική υγεία/παιδεία, οι ασφάλειες και γενικά οι υπηρεσίες... έτσι υπεραξάι μπορούμε να πούμε ότι παράγεται μόνο στο τυπογραφείο της Τυποεκδοτικής και πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Τυποεκδοτική τύπωνε και βιβλία του ΟΕΔΒ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. νομιζω οτι το αρθρο τα λεει ολα.απο εκει κ μετα οταν αυτοι οι τυποι μου βγαινουν μαυτο το καταπτυστο πανο,βρισκουν 'συμπαραστατες' τους αλαφουζους τα ερπετα του λαος και το καθε παρατρεχαμενο σκουπιδι πιστευω οτι τους χρειαζεται στεγνο καθαρισμα και μαπες.τελικα η μολυνση του ατομικισμου εχει φτασει και στις παρυφες του κομματος.και οταν εχεις να κανεις με μολυνση δεν συζητας για την υπεραξια και τους ισολογισμους.στεγνο καθαρισμα να ξεβρωμισει ο χωρος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Για Φαρος και red:ντροπη να μιλατε ετσι για απολυμενους.Ξεπερασατε και το Λοβερδο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Για Φαρο και red:ΝΤΡΟΠΗ να μιλατε ετσι για απολυμενους .Φαινεται οτι εχει περασει στο DNA του κομματος ο απανθρωπος τροπος αντιμετωπισεις καθε ειδους διαφωνουντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6428237

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χωρις να θελω να κατηγορησω κανεναν και χωρις να ειμαι οικονομολογος, διαβαζοντας ολη την συζητηση καταληγω στις παρακατω επισημανεις (διορθωστε με αν καπου κανω λαθος).
    1.Με βαση τον ισολογισμο που παρουσιαζεται οι παραπανω οργανισμοι-εταιριες θα επρεπε να ειχαν κλεισει απο καιρο εφ οσον το ισοζηγιο δεν ειναι μηδενικο ή τουλαχιστον δεν ειναι σε ενα αποδεκτο μετρο ζημιας.
    2. Οσο αναφορα τον μη κερδοσκοπικο χαρακτηρα δεν μπορω να καταλαβω γιατι μια τετοια οργανωση να επενδυει στην προσληψη νεου προσωπικου που ουσιαστικα 8α προοθησει τα κειμενα των καπιταλιστων απ τη στιγμη που ο ρολος της ειναι καθαρα κομματικος και οχι κερδοσκοπικος.
    3.Μια καπιταλιστηκη εταιρια λειτουργει με βαση το κερδος και απ τη στιγμη που δεν πετυχαινει τους στοχους της αρχιζει τις περικοπες και τις απολυσεις ακριβως για να διατηρησει σταθερο (αν οχι αυξανομενο ) το κερδος της.Εφοσον οι παραπανω εταιριες με βαση την αναλογια τζηρο ζημιας μπορεσαν και επιβιωσαν σε παρομοιες συνθηκες τι παραπανω ζημια μπορει να προκαλεσει η συνεχεια της εργασιας αυτον των ατομων?
    4.Με βαση τη φωτογραφια παρουσιαζονται 12 εργαζομενοι και αν υποθεσοθουμε κατα μεσο ορο 1000 για τον καθενα εχουμε 12000 το μηνα η 144000 το χρονο που . οσο αναφορα το τζιρο αυτο το ποσο ειναι περιπου το 0,33% του τζιρου δλδ μια αυξηση κατα 0,33% θα ηταν ανεπαισθητη απ τη μια και δεν θα εχανε κανεις τη δουλεια του.


    Γραφω τις παραπανω παρατηρησεις οχι γιατι εχω καποιο προβλημα με τις απολυσεις αυτες καθαυτες αλλα πιο πολυ για το χαρακτηρα της μη κερδοσκοπικης εταιριας που θελετε να παρουσιασετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 1, Την κραταμε με νύχια και με δόντια γιατί εξυπηρετει τα δίκαια της εργατικής τάξης
    2, Δεν κερδοσκοπουν άτομα, τα έσοδα πηγαίνουν στο κόμμα και υπο αυτήν την έννοια δεν είναι κερδοσκοπική, όχι ότι δεν θέλει κέρδη
    3, Το να μην πληρωθούν και οι υπόλοιποι και το να κλείσει ο σταθμος και η εφημερίδα. Εγω θα δεχθω οτι το ΚΚΕ εκανε λάθος χειρισμούς και φτάσαμε ως εδω, αλλά όχι, δεν θα τους την κάνουμε την χάρη να κλεισουμε τα προπαγανδιστικά μας μεσα
    4, ή όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κατά τη γνώμη μου ο πρωταρχικος σκοπος των κομματικων επιχειρήσεων κατω απο την στεγη των οποιων λειτουργει ο 902 και τυπωνεται ο ριζοσπάστης και τα υπολοιπα κομματικά έγγραφα θα έπρεπε να ήταν η έκδοση του κομματικου υλικού.

    Το ότι, για λογαριασμό του κόμματος και όχι ατόμων πάντα, που έχει πολλές οικονομικές ανάγκες, κυνήγησαν την μεγιστοποίηση του κύκλου εργασιών για να αυξηθει το κέρδος αρα και τα έσοδα του κόμματος, ήταν ρίσκο. Κατα τη γνώμη μου πάντα, συννέπειες του ρίσκου αυτού είναι τώρα αυτα που γίνονται στον 902 και στον Ρ που παλεύει να κρατηθει στην ζωη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αρες μαρες κουκουναρες.
    δεν μπορει να μην ζημιωνετε μια εφημεριδα και θελει να αναλαβει και ολη την χωρα.
    Τρομαρα της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...