21 Σεπ 2011

Ένας θησαυρός μας ήλθε απο το παρελθόν ...


Άλλο πάλι τούτο ... και πάνω που λέγαμε πως ξέμειναν απο φαντασία οι λαοπλάνοι δημοσιογράφοι, να σου και το μπιλετάκι απο το παρελθόν, ο χαμένος θησαυρός που θα σώσει την Ελλάδα, η σωτήρια μετοχή του Αρτέμη Σώρρα, η οποία έχει αντίκρυσμα σε χρυσό, και αξίζει κάτι τρισεκατομμύρια ευρώ !!!!

Κανονικά μια τέτοια συνομωσιολογική είδηση, θα την πετάγαμε στα σκουπίδια και ούτε που θα της δίναμε σημασία. Αλλά δυστυχώς μας αναγκάζουν οι συνθήκες να απαντήσουμε και σε αυτήν την άκρως παραπλανητική είδηση η οποία κυκλοφορεί το τελευταίο 24ωρο στο διαδίκτυο, πιθανώς και στα ΜΜΕ τις επόμενες ώρες ... και οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας, έχουν ήδη κατασκευαστεί ... Λίγο θέλει νομίζετε, όταν υπάρχει τόση άγνοια τριγύρω μας για την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα ?

Δυστυχώς απέναντι σε τετοιου είδους ειδήσεων, οι έχοντες μια αντίληψη για το πως λειτουργεί η κοινωνία μας σήμερα, έχουν συνήθως μια στάση που περισσότερο χλευάζει ανθρώπους που τις πιστεύουν, παρά εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η είδηση αυτή είναι μια ανοησία και μισή. Το τι πιστεύει ο καθένας, το τι λέει και τι τον εκφράζει, είναι αποτέλεσμα ξεκάθαρα του είδους των πληροφοριών που έχει λάβει στην ζωή του ! Και μέσα σε αυτήν την κοινωνία - όπου παράλληλα με τις ανεπτυγμένες τεχνικές γνώσεις (ώστε οι εταιρείες να έχουν άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό), καλλιεργείται συστηματικά η άγνοια σε πολιτικά, κοινωνικά, ιστορικά και οικονομικά ζητήματα, όπως επίσης η βλακεία, η υποκουλτούρα και η παραπληροφόρηση - μάλλον θα έπρεπε να αγωνιζόμαστε στο να αλλάξουμε το είδος της πληροφόρησης (και πιο σημαντικό, στο ποιός την παρέχει), παρά να γελάμε με το αποτέλεσμα της υπάρχουσας !

Πάμε λοιπόν πολύ σύντομα στο γιατί δεν θα έπρεπε να μας απασχολήσει πάνω απο 10 δευτερόλεπτα η είδηση αυτή. Δεν χρειάζεται να μπει κάποιος στο νομικό σκέλος του ζητήματος, ώστε να δει γιατί η ιστορία αυτή είναι ένας παραπλανητικός κομήτης, η εντυπωσιακή ουρά του οποίου προσπαθεί να αποτραβήξει τα βλέμματα των Ελλήνων απο το ζητούμενο των ημερών, δηλαδή τους νέους φόρους της κυβέρνησης και την άρνηση της πληρωμής των.

Οι Τράπεζες αποτελούν σήμερα έναν απο του κύριους Πυλώνες αυτού που ονομάζουμε Καπιταλισμό και μάλιστα έναν Καπιταλισμό στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Η νομοθεσία, είναι ένας θεσμός που καθορίζει την λειτουργία αυτού του συστήματος, και καθορίζεται πλήρως απο την τάξη που βρίσκεται στην εξουσία, δηλαδή τους κεφαλαιοκράτες. Οι μονοπωλιακοί τραπεζικοί όμιλοι λοιπόν, και πιο σωστά οι κεφαλαιοκράτες ιδιοκτήτες τους, είναι μέρος της τάξης που βρίσκεται στην εξουσία, άρα με την σειρά τους καθορίζουν και αυτοί, την ισχύουσα αστική νομοθεσία.

Εαν θεωρήσουμε για μια στιγμή, πως νομότυπα ο Αρτέμης Σώρρας έχει δίκιο, και όντως οι αστικές νομοθεσίες παρείχαν στον ίδιο ένα νομικό κενό, βάση του οποίου σήμερα ισχυρίζεται πως οι μετοχές του έχουν μια αξία κάποιων δεκάδων τρισεκατομμυρίων ευρώ, τότε στην περίπτωση που γινόταν η αιτίαση αυτή δεκτή απο την Τράπεζα της Ελλάδος (η οποία είναι υποκατάστημα πλέον της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας), τότε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα όχι απλά θα συγκλονιζόταν, αλλά θα εξαϋλωνόταν, καθώς μιλάμε για ποσά που είναι συγκρίσιμα με το Παγκόσμιο ΑΕΠ !!!

Άρα, χωρίς να μπούμε σε μια συζήτηση, "εαν έχει βάση ή όχι η απαίτηση του Αρτέμη Σώρρα", τι θεωρείτε ... ? Υπάρχει ποτέ περίπτωση, ακόμα και εαν η υπόθεση αυτή δεν προέρχεται απο τον πλανήτη "Φαντασία", να εφαρμοζόταν η αστική νομοθεσία, και να τιναζόταν αυτόματα ολόκληρο το οικονομικό μας σύστημα στον αέρα ? Θεωρείτε δηλαδή πως οι αστοί κυριαρχούνται απο τάσεις αυτοκτονίας ?

Όχι φυσικά ... Εξάλλου ρυθμίζουν και ελέγχουν την νομοθεσία, για να εξυπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα, και όχι τα συμφέροντα των λαών ...

3 σχόλια:

  1. Αυτό που κάνουν οι αστοί.... μας κάνουν και πλάκα από πάνω...
    Λες και σεβάστηκαν ποτέ τους νόμους(τους δικούς του έστω...)
    Ας θυμηθούμε λίγο την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...
    ...και μετά θα καταλάβουμε τι γίνεται όταν το παιχνίδι χοντραίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει ρε παιδιά ... Χρόνια τώρα υπάρχουν οι "περιπτώσεις" όπως το "νερό του Καματερού" ...

    Στο κάτω κάτω ... εμπνευστής της όλης ιστορίας είναι ο γνωστός ... νανογιλέκος Τριανταφυλλόπουλος, γνωστός πασόκος, γνωστός γλοιώδης αντικομμουνιστής και ... παραγωγός "σκανδάλων" !!!

    Τι να περιμένει κανείς ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι θαυματουργές μετοχές που απαλείφουν το χρέος προσφέρθηκαν με ένα (1) ευρώ η μία. Η αποστολή τους στοιχίζει 4.90, τα πενταπλάσια περίπου:

    http://www.ebay.com/itm/BANQUE-DORIENT-ATHENES-1906-GOLD-GREECE-/350475272277

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...