26 Σεπ 2011

Τόση Δημοκρατία, δεν...αντέχεται!


Διαβασα για τα οσα διαδραματιστηκαν χθες και στο  Συνταγμα, αλλα και στο δελτιο ειδησεων της ΕΡΤ, που αν και ξεκινησε ως συνηθως στις 9 το βραδυ, περασε τα...40 κυμματα για να μεταδοθει, αφου μετα απο διακοπες, διαφημίσεις, μεχρι και ενα επεισοδιο του “Ταξιδεύοντας” με τη Μάγια Τσόκλη, (!) εκτακτως προβληθηκε, μεχρι τελικα να  βγει το δελτιο και παλι στον «αέρα», στις 2 (!) το ...πρωι! 

O λογος; 

Μια ομαδα απο 60-80 φοιτητές που μπηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, στις 9 το βράδυ, απαιτησαν να "βγουν στον αέρα" εκεινη την ωρα και να μεταδώσουν ενα video, μήνυμα αλληλεγγύης στον αγώνα των φοιτητών που βρίσκονται σε καταλήψεις στα Πανεπιστήμια.

Σε μια αλλη χωρα, οπου υπαρχει δημοκρατια, (δε μπορει, καποια θα υπαρχει!) δεν θα χρειαζοταν παρεμβαση απο υψηλα στελεχη και...κυβερνητικoυς εκπροσωπους για να μπορεσει μια ομαδα ....φοιτητων να στειλει ενα ειρηνικο μηνυμα αλληλεγγυης μεσα απο video
Δεν ηταν δα και ...τρομοκρατες για να χρειαστει τετοια ...παρεμβαση, ή μηπως οσοι σημερα αντιδρουν στα μετρα τους θεωρουνται de facto.....τρομοκρατες και δεν τους δινεται ο λογος;....






Το video, τελικα, παρα τις διαβεβαιωσεις οτι θα προβαλλοταν αργοτερα, δεν προβληθηκε ποτέ...

Μετα απο ενα παρασκηνιο που τελικα μας προ(σ)βαλλει ως πολιτες της χωρας, (τηλεφωνικες συνεννοησεις, δηλωσεις π.χ «Σε μια τέτοια περίοδο, εμπρηστικά μηνύματα μόνο κακό κάνουν. Άσε που θα μας κατηγορούσαν γιατην κρατική τηλεόραση που είναι ξέφραγο αμπέλι», απειλες για παραιτησεις και «εντολες ανωθεν» που τελικα απαγορευσαν τη προβολη του), ο παρουσιαστης ειπε δυο λόγια για την κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Ετσι εληξε το επεισοδιο, συνεχισαν αυτοι να ζουν καλά και εμείς οι αλλοι, (ακομα και οι ...  φύλακες τους), ολο και .....χειρότερα!!!



6 σχόλια:

  1. Μετα τη μη προβολή των δηλώσεων των φοιτητών η ΕΡΤ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Σχετικά με τη χθεσινοβραδινή κατάληψη στο στούντιο της ΝΕΤ και τη βίαιη διακοπή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων των 21:00 από ομάδα φοιτητών και άλλων προσώπων, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. ανακοινώνει τα παρακάτω:

    Μετά τη διακοπή του δελτίου ειδήσεων και ύστερα από διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση, συμφωνήθηκε να μαγνητοσκοπηθεί δήλωση των καταληψιών και να προβληθεί στο δελτίο των 24:00, υπό την προϋπόθεση ότι άπαντες θα αποχωρούσαν από τους χώρους του κτιρίου.

    Αυτό δεν συνέβη και κατά συνέπεια η δήλωση δεν μεταδόθηκε. Το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων καθυστέρησε να βγει στον αέρα, επειδή δεν ήταν δυνατό να γίνει αυτό με ανθρώπους ξένους προς την ΕΡΤ να περιφέρονται στους διαδρόμους, στο χώρο της ροής του προγράμματος και έξω από το στούντιο.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ δηλώνει πως δεν λειτουργεί υπό το βάρος εκβιασμών, πιέσεων και καταλήψεων από οποιονδήποτε απαιτεί βιαίως να προβληθούν τα δίκαια ή άδικα αιτήματά του.

    Η διοίκηση της ΕΡΤ προστατεύει το ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών, φιλοξενεί όλες τις απόψεις, αλλά δηλώνει κατηγορηματικά ότι ουδεμία άποψη θα προβάλλεται ως αποτέλεσμα εκβιαστικών ενεργειών».


    http://www.inews.gr/117/ert-giati-den-metadothike-i-dilosi-ton-foititon.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ;
    Βγήκε η παραπάνω ανακοίνωση ;

    Που μιλάει η ... ΕΡΤ (φτου κακά), για ... "ιερό δικαίωμα στην ενημέρωση" ;;;;;;;;;;;

    Πλάκα μας κάνουν ;
    Προφανώς ...

    Οι ξεφτίλες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. faro

    ''Iερο το δικαιωμα στην (μη) ενημερωση μαλλον εννoουσαν...'' και δεν το καταλαβαμε καλα ;(

    Η ..''πλακα'' ειναι οτι ακομα ολοι αυτοι παραμενουν στις θεσεις τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ... Ίσως ... Ποιος ξέρει ...

    Αυτό (το τελευταίο) κι αν ΔΕΝ είναι πλάκα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πάντως, όσο πάει, ακόμα και παραδοσιακές αστικές αξίες όπως η "δημοκρατία", η "ελεύθερη έκφραση της διαφορετικής άποψης" κλπ αρχίζουν και συρρικνώνονται. Η αστική δημοκρατία παίρνει όλο και πιο χουντικά χαρακτηριστικά. Λογικότατο (απ την πλευρά του συστήματος που θέλει την μακροημέρευσή του) ενδεικτικό για την άνοδο γενικά του κινήματος.
    Μια τέτοια κίνηση, της κατάληψης studio απ' το ΠΑΜΕ παλιότερα στον ΣΚΑΙ και στην ΕΤ3, προκάλεσαν τη θυελλώδη αντίδραση των κυβερνήσεων και των δημοσιογραφικών τους εκπροσώπων, είχαν πέσει όλοι σαν τα σκυλιά πάνω στο ΠΑΜΕ. Σήμερα κάνουν λίγο παραπάνω τουμπέκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑλεξΔ

    Τελευταια υπαρχει μια μεθοδευμενη αντιδραση και προσπαθουν ολοι μαζι, πιστοι στις εντολες τους, να κανουν ο τι μπορουν ωστε να βαλουν το ΚΚΕ στη γωνια. Το βλεπει κανεις ξεκαθαρα..Παντως, με αυτα που λενε και κανουν, θα μεινουν με την ορεξη... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...