17 Σεπ 2011

Η άγνοια οδηγεί στην απόγνωση και την ΗΤΤΑ, η γνώση οδηγεί στην οργανωμένη πάλη και την επίθεση

Δεκάδες είναι πλεον οι αυτοκτονίες καθημερινά σε ολόκληρη την χώρα. Εργαζόμενοι που κάτω απο το βάρος των οικονομικών τους ελλειμάτων και της ατομικής τους χρεωκοπίας, λυγίζουν και παραδίνονται χωρίς να έχουν το κουράγιο να αγωνιστούν. Πέφτουν απο κτίρια, πέφτουν μπροστά απο αυτοκίνητα, απο τρένα, παίρνουν χάπια, αυτοπυροβολούνται ... τόσοι τρόποι υπάρχουν για να πεθάνει κανείς. Και μετά τίποτα ... έφυγες, ξεχάστηκες, δεν υπήρξες ποτέ. Σε νίκησαν αμαχητί !

Κι όμως για τέτοιου είδους ειδήσεων, που καταδεικνύουν το επίπεδο της κοινωνικής αποσύνθεσης, δεν δύναται να αφιερωθεί στα αστικά δελτία ειδήσεων, ούτε ένα λεπτό. Μόνο οι ιατροδικαστές και το προσωπικό των νοσοκομείων μας, γνωρίζουν τι πραγματικά συμβαίνει (Και εξάλλου τι να μας πουν τα αστικά κανάλια, αφού αυτά είναι που τρέφουν τον κόσμο με απογοήτευση).


Χθες όμως υπήρξε ένα νέο συμβάν για τα πρότυπα της Ελλάδας, ο αυτοπυρπολισμός. Ένας 55χρονος άνδρας λοιπόν στην Θεσσαλονίκη, έχοντας φτάσει στα επίπεδα της απόλυτης χρεωκοπίας πήγε και στάθηκε στην πρόσοψη ενός τραπεζικού υποκαταστήματος στην διασταύρωση των οδών Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, κρατώντας έναν τηλεβόα και ένα δοχείο με βενζίνη. Αφού φώναξε στους περαστικούς πως έχει οικονομικά καταστραφεί από τις πρακτικές της κυβέρνησης και των Τραπεζών και πως είναι πνιγμένος στα χρέη, λούστηκε με τη βενζίνη και έβαλε φωτιά στον εαυτό του.


Ένας άνδρας της Αστυνομίας που είχε ειδοποιηθεί απο περαστικούς πρόλαβε να σβήσει την φωτιά πριν συμβεί το μοιραίο.


Περνάμε σε καινούργια επίπεδα απογοήτευσης. Μια απογοήτευση που ταΐζεται και θρέφεται απο την έλλειψη της γνώσης για τα όσα διαδραματίζονται γύρω μας. Αντί να θεριεύει μέσα μας η οργή, επικρατεί το άγχος και η κατάθλιψη. Η γνώση όμως του τι συμβαίνει πραγματικά γύρω μας, δεν θα μας οδηγούσε στην αυτοχειρία και στην ΗΤΤΑ, αλλά σε μια ταξικά συνειδητή μάχη, για να ΠΑΡΟΥΜΕ αυτά που μας ανήκουν, απο αυτούς που μας τα στερούν. Και εκεί πρέπει να στοχεύσουμε όλοι μας, στην ενημέρωση των εργαζομένων ώστε να συνειδητοποίησουν και τα δικαιώματά τους, αλλά και την δυναμή τους !

6 σχόλια:

  1. Είναι πραγματικά να τρελλαίνεσαι: για να δούμε όμως, μπορεί να υπάρξει κοινωνία που να μην είναι ζούγκλα; να σε φέρνει στο αμήν; Μπορεί να υπάρξει ζωή να μην έχεις συνέχεια ένα σφίξιμο στο στομάχι; Να μην χάνεις τον ύπνο σου από τις σκέψεις και τις σκοτούρες;
    Υπάρχει κοινωνία που όλα αυτά θα τα έχει λυμένα, ώστε να μπορείς να αφοσιωθείς στα ενδιαφέροντά σου δημιουργικά; χωρίς να σε κατατρώει η στενοχώρια και η πίεση απο παντού για λεφτά, λεφτά, λεφτά;
    Επειδή υπάρχει αξιοπρέπεια, μπορεί να γίνει μαζική άρνηση πληρωμής χαρατσίων! Μη μασάτε, τολμήστε επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τραγικα τα πραματα... Εχει κ αλλα γεγονοτα:

    http://news247.gr/ellada/eidiseis/ekopsan_to_reuma_se_anaphro_polemoy.1373003.html

    Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν δεκάδες νοικοκυριά στην Κρήτη, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Πριν επιβληθεί το νέο χαράτσι στα ακίνητα, καθημερινά στο Ηράκλειο συνεργεία της ΔΕΗ, προχωρούν σε δεκάδες διακοπές ηλεκτροδότησης, λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.

    Όπως αναφέρει το Cretalive.gr, χωρίς ρεύμα έμεινε ακόμα και ένας ηλικιωμένος, ανάπηρος πολέμου, που έμενε σε ένα παλιό σπίτι στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.

    Το συνεργείο έκοψε το ρεύμα, όπως είχε εντολή. Πριν όμως αποχωρήσουν οι υπάλληλοι είδαν τον ένοικο του σπιτιού να βγαίνει και να τους φωνάζει.

    "Το ένα μου πόδι το έδωσα για την πατρίδα μου. Και τώρα έρχεται η Ελλάδα και μου κόβει το ρεύμα".

    Οι υπάλληλοι ντράπηκαν γι' αυτό που μόλις είχαν κάνει.

    "Αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω όσο ζω. Ειλικρινά ντράπηκα. Όμως δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς γιατί θα είχαμε κυρώσεις" είπε ένας από αυτούς.

    Σε άλλη περίπτωση, συνεργείο της ΔΕΗ αναγκάστηκε να κόψει το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια με μικρά παιδιά.

    Η μαρτυρία των υπαλλήλων συγκλονίζει.

    "Έκλαιγε η μάνα, έκλαιγαν και τα μικρά. Ο πατέρας άνεργος. Ούτε να μαγειρέψουν μπορούσαν, ούτε καν στο ψυγείο υπήρχε το γάλα των παιδιών. Τα μεγαλύτερα παιδιά διάβαζαν με το κεράκι. Τραγικές καταστάσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να τις περιγράψουν".

    Sartiv

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου ρε Sartiv.

    Πραγματικά συγκλονιστικές οι περιπτώσεις που περιγράφεις.

    Αλλά τελικά ξέρεις τι λέμε εδώ εμείς στα μέρη μας;

    "Σε ξένο κ@λο, όσες ξυλιές κι αν πέσουν ..." !

    Να και τα συνεργεία ...
    Δήθεν τους λυπήθηκαν ...
    Που τα πουλάν, μωρέ, αυτά ;

    Οι ... ευαίσθητοι πασκέδες της ΔΕΗ !!!
    Που, όπου μπήκε στους συλλόγους τη θέμα να καταδικασθεί η έκτακτη εισφορά, κάναν την ... παλαβή και ψήφισαν ... λευκό !

    Άστα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περίμενα πολλά περισσότερα από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Μάλλον δεν είχα καταλάβει πόσο πράσινη γλίτσα υπάρχει εκεί πέρα.

    Το εγώ-κάνω-απλώς-την-δουλειά-μου δεν είναι δικαιολογία. Το ίδιο λέει και ο πληρωμένος δολοφόνος.

    Ντροπή και σιχασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλλον εκείνο τον παλιό μύθο με την δέσμη από τα κλαράκια που δεν σπάει με τίποτε, αλλά αν τα βγάλεις ένα-ένα τα τσακίζεις για πλάκα, πρέπει να τον επαναλαμβάνουμε συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αγαπημένος μου μύθος (το έχω χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα μια ζωή) !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...