27 Σεπ 2011

Μούτζα στα ανθρώπινα δικαιώματα, το σύμβολο του αίσχους



Διαβάζω στο in.gr ότι τα Ηνωμένα Έθνη, σε σύνοδο τους στην Νεα Υόρκη, διάλεξαν μεταξύ πολλών προτάσεων το παραπάνω σύμβολο ως επίσημο σύμβολο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
Κατά την γνώμη μου δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο σύμβολο από αυτό, την πατροπαράδοτη για εμάς μούτζα, μιας και αυτό ακριβώς κάνουν καθημερινά στα ανθρώπινα δικαιώματα οι έχοντες χρήμα και εξουσία του πλανήτη, έχοντας μάλιστα και την υποστήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος έρχεται κάθε φορά να σκουπίσει τα αίματα να χύσει δάκρυα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.  

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)
 

9 σχόλια:

  1. Γαμάτο χαχαχαχαχα, μιλα από μόνο του...

    Βέβαια μη τα λιβανίζουμε και πολυ γιατί νομίζω λέει και για το δικαίωμα στην ατομική ιδιοκτησία, που "καταπιέζουν" οι προσπάυειες για σοσιαλισμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλλιώς τα βλέπουν τα δικαιώματα αυτοί και αλλιώς εμείς, αυτό ειναι το μόνο σιγουρο.

    Του καθε ενος η ελευθερια σταματα εκει που ξεκινα του άλλου, τι και αν ο αλλος εχει την 300πλασια ελευθερια που του παρέχουν οι νόμοι, το χρήμα και η θέση του στην κοινωνια, εσυ ωφείκεις να την σεβαστείς.

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειλικρινα ωρες ωρες πιστευω οτι η γη δεν ειναι πλανητης, αλλα στουντιο στο οποιο γυριζεται ριαλιτι και χοντροκωληδες εξωγηινοι απολαμβανουν τον θεαμα τρωγωντας ποπ κορν με τις προβοσκιδες τους

    (κλεμμενο κατα το ημισυ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως πρέπει να κάνουμε αναφορα και στα αγγλικα, να διαδωσουμε τις πατροπαραδοτες χειρονομιες στα περατα του κοσμου και να εξαγουμε πολιτισμο.

    Ισως κατσω το βράδυ να το κάνω, απλα πρεπει να περιγράψω και το τι εστι μουτζα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα που το σκέφτομαι ισως θελουν να καπελώσουν την μουτζα, να την μετατρέψουν απο σύμβολο διαμαρτυρίας σε ξενέρωτο σύμβολο των ηνωμένων εθνων.

    Αλλα το παω σε πολυ συνωμοσιολογικα νερα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ειλικρινά, διαβάζοντας το σχόλιο του Μάννυ Καλαβέρα απορώ πως τόσα χρόνια δεν είχα καταλάβει πως όντως η γη είναι στούντιο στο οποίο γυρίζεται ριάλιτι. Αλλά ο σκηνοθέτης δεν έχει καθόλου χιούμορ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στρατολάτη ασχετο αλλα σήμερα που διάβαζα το τελευταίο άρθρο στο μπλογκ σου αναρωτιόμουν γιατί δεν δημοσιεύεις κι εδω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Η ελευθερια του ενος τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου".Μια αλλη φραση του ρουσσω,για την ακριβεια του πιο ωριμου ρουσσω ειναι η εξης : "εσεις κυριως πολιτες της γενευης , κρατήστε τη θεση σας και μη στρεφεστε προς τα υψηλα αντικειμενα που σας παρουσιαζουν για να σας κρυψουν την αβυσσο που σκαβουν λιγο πιο μπροστα σας.Δεν ειστε ρωμαιοι,ουτε σπαρτιατες, δεν ειστε καν αθηναιοι...Ειστε εμποροι , μαστοροι,Αστοι,απασχολημενοι συνεχως με τα ιδιωτικα σας συμφεροντα,τη δουλεια σας,το εμποριο σας.Ανθρωποι για τους οποιους η ιδια η ελευθερια ειναι απλως ενα μεσο για να αποκτησουν αγαθα ανεμποδιστα και να τα κατεχουν με ασφαλεια."Για τον ρουσσω, τον Φεργιουσον και τον Μπενζαμεν Κονσταν το συντομο αυτο ανθρωπολογικο πορτραιτο της συγχρονης δημοκρατιας ηταν προφανες.Εγινε αορατο για τους συγχρονους "πολιτικους φιλοσοφους".

    Αυτα απο τον καστοριαδη εν καιρο αντεπαναστασης:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δες και εκει

    http://poexania.wordpress.com/2011/07/03/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82/

    νομιζα οτι το ειχα ανεβασει και στο γλομπινγκ αλλα δεν το βρίσκω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...