5 Σεπ 2011

ΟYΓΓΑΡΙΑ:(Μέρος β´) Η καταναγκαστική εργασία των Ρομά


Jobbik, ''το κινημα για μια ...καλυτερη Ουγγαρια'', οπως λεει το συνθημα τους
Μολις πριν λιγες εβδομαδες ειχαμε αναφερθει σε αρθρο της Αrbetaren για το «ουγγρικό σχέδιο εργασίας», το οποιο και δημοσιευσαμε, ενω μολις προχθες  στην ιδια  εφημεριδα διαβασαμε και για ενα ακομα..."μεγαλεπηβολο" project, στην Ουγγαρια, (δεν τους προλαβαινουμε σε..."δημιουργικες ιδεες καταπιεσης πληθυσμων") που, ομως, φορα τους ...Ρομά της χωρας.

Οπως αναφερει το αρθρο:

"40 Ρομά άνδρες και γυναίκες εξοπλισμένοι με δρεπάνια, τσεκούρια και μαχαίρια – και ενα ηλεκτρικο πριονι -κοβουν θάμνους έξω από το χωριό Gyöngyöspata, στην Ουγγαρια. Αυτοι ειναι οι πιονιεροι της μεγαλεπηβολης καταναγκαστικης εργασιας της κυβερνησης Fidesz.

Ρομα μεταφερουν τα υπαρχοντα τους στο χωριο Gyöngyöspata

Μετά το «ουγγρικό σχέδιο εργασίας» το οποιο περασε απο το Κοινοβούλιο τον Ιούλιο, οι Ρομα έγιναν η πρώτη ομάδα που στη πραξη τους εχει ανατεθει καταναγκαστική εργασία, με αποζημίωση ίση με την κοινωνική πρόνοια....

- Έχω ανάγκη τα χρήματα, αλλά εδω δεν υπάρχουν τουαλέτες, και κάθε φορά που πηγαινει κανεις στους θάμνους εχει μυρμηγκοφωλιες και δεν υπάρχει σκιά πουθενά, λέει ένας από τους ανέργους για την εφημεριδα «168 Òra», όπως αναφέρεται στο blog Contrarian Hungarian.

Αν πρόκειται να αναγκασθουν να κάνουν τα ίδια καθήκοντα, ακόμη και στη βροχή και το κρύο δεν το ξέρουν.

- Θα μάθουν γεωργία και κτηνοτροφία, και να παράγουν τρόφιμα για τους ανθρώπους του τοπου, εξήγησε ο Károly Papp, επικεφαλής του έργου.

Σύμφωνα με το blog, οι εκπροσώποι του κυβερνώντος κόμματος Fidesz εχουν μια εμμονή να μαθουν τους Ούγγρους να καλλιεργούν τη τροφή τους. Μια ομάδα ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχει επίσης εγκατασταθει σε μια μακρινή τοποθεσια μακριά από αλλες ομαδες εργασίας, αλλά με χώρο για ατομικους λαχανόκηπους.

Το κοψιμο των θαμνων στο χωριο Gyöngyöspata, λέει το blog Contrarian Hungarian, είναι ένα project που θα χρησιμοποιηθει σαν μοντελο απο τις αρχές για τα ΜΜΕ που αναμενεται οτι θα επισκεφθούν τη τοποθεσια. 
Αργότερα, τον Αύγουστο, τουλάχιστον μία ακομη ομάδα εργασιας στελνεται με παρόμοια αποστολη από ένα κοντινό χωριό. Μέχρι στιγμής, καμία ομάδα δεν σταλθηκε μακριά από τον τοπο κατοικιας τους, γι 'αυτό μένει να δούμε αν οι πληροφοριες περι στεγασης σε κοντεινερ ειναι ακριβεις.


Οι Ρομα επι το..εργον, που η κυβερνηση Fidesz τους εξαναγκαζει!
Tα ατομα που αρνούνται να συμμετάσχουν στο σχεδιο εργασίας χάνουν το δικαίωμα για κάθε είδους κοινωνική υποστήριξη για ένα χρονο. Αν κάποιος αποκλεισθει εξαιτίας «κακής εργασίας» χανει τις επιδοτήσεις για τρία χρόνια. 

Η επιλογή της θεσης του Gyöngyöspata ως πρώτου τάγματος εργασίας έχει προφανή συμβολισμό. 
Αυτό ήταν το χωριό που νωρίτερα τη χρονια καταλήφθηκε από 2000 ένστολους παραστρατιωτικούς που συνδέονται με το φασιστικό κόμμα Jobbik μετά απο συγκρούσεις μεταξύ Ρομά και της εθνικης ουγγρικής μειονότητας, και οι οποίοι αργοτερα επέλεξαν δήμαρχος από το κομμα Jobbik.

Το φασιστικο κομμα Jobbik ειχε προηγουμένως απαιτησει οι κατηγορουμενοι για εγκληματα Ρομά σταλουν σε ειδικα περιφραγμενες και παρακολουθούμενες απο την αστυνομια περιοχες, μια πρόταση που η κυβερνηση Fidesz, στη συνέχεια, απέρριψε ως "φρικτή" και "αντισυνταγματικη".


Σύμφωνα με το Contrarian Hungarian, όλοι οι συμμετεχοντες στην ομαδα στο Gyöngyöspata ειναι Ρομά, επειδή, συμφωνα με πληροφοριες, όλοι οι άνεργοι ουγγρικής μειονότητας που κλήθηκαν την τελευταία στιγμή μπορεσαν να παρουσιασουν πιστοποιητικά για απασχόληση που πληρούν τις προϋποθέσεις για μια νέα περίοδο με επιδομα ανεργίας.
Παρ 'όλα αυτά, απο το φασιστικο κομμα Jobbik δήλωσαν απογοητευμένοι από τον νέο νόμο, που το κόμμα επέκρινε για «να μην γίνουν διάκρισεις μεταξύ λαθραιων και τιμια εργαζόμενων που μένουν άνεργοι χωρίς να φταίνε» και να «εξορίσει ανθρώπους που κατέβαλαν εισφορές κοινωνικής ασφάλισης τους για πολλά χρόνια σε όλη τη χώρα, για να ζουνε σε παραγκουπόλεις », σύμφωνα με την Βudapest Times.

Είναι πιθανό ότι τα - υποτίθεται ψευδή - πιστοποιητικά εργασίας ήταν έργο των τοπικών δημοτικών αρχών στην Gyöngyöspata, και ότι το Jobbik φοβαται ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με ενα λιγότερο εθνικα διακρισιμο τροπο αλλού. Τον τελευταίο καιρο η χρηματοπιστωτική κρίση στην Ουγγαρία επιδεινώθηκε, με μηδενική ανάπτυξη και νεες απαιτησεις για λιτοτητα. 

Είναι αβέβαιο κατά πόσο αυτό θα οδηγήσει στη μειωση των μεγαλεπηβολων σχεδιων για εργασια, ή το αντίστροφο, να παραμένει με τη σκεψη να αποτρεψει οσους έχουν αλλες επιλογες, ωστε να μην κανουν αιτηση για επιδοματα.

Στην Gyöngyöspata οι εργατες εχουν μέχρι τώρα καθαρισει ένα μικρό λόφο. Το έργο, το οποιο με τις μηχανές θα επαιρνε μια εβδομάδα, αναμένεται τωρα να παρει τέσσερις μήνες. Στη συνέχεια, είπε ο δήμαρχος απο το κομμα Jobbik, η καλλιεργούμενη έκταση θα φυτευθει με «πραγματική ουγγρική βελανιδιά".

Ο εργατης Pal, ο οποίος είναι ένας έμπειρος ξυλοκόπος, ωστόσο, επισημαινει για τον Γερμανο δημοσιογράφο του Der Spiegel οτι ένα δάσος βελανιδιάς θελει τουλαχιστον 80 χρόνια για να μεγαλώσει, ενώ οι θαμνοι hibiskus τους οποιους τωρα καθαριζουν δίνουν ήδη καρπούς που αξίζουν μισό ευρώ το κιλό, αν δηλαδη κανεις εκανε συγκομιδή''.

32 σχόλια:

  1. Επιστροφη στο μεσαίωνα δεν έχουμε, ε και στην φεουδαρχία χρειαζόταν να ξέρεις να καλλιεργείς για να αποδίδεις τα ωφειλώμενα στον αφέντη σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ""40 Ρομά άνδρες και γυναίκες εξοπλισμένοι με δρεπάνια, τσεκούρια και μαχαίρια""

    αν τους δωσουν και σφυρια (μαζι με τα δρεπανια) ο συμβολισμος θα ειναι τελειος!
    (ελπιζω να τα χρησιμοποιησουν οπως πρεπει)

    τωρα σοβαρα, τα νεα ανα τον κοσμο ειναι νοσηρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα οχι πως δεν έχουν έτοιμα τα ίδια και για την Ελλάδα
    http://e-globbing.blogspot.com/2011/08/blog-post_1477.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poe

    Πως αλλιως δλδ να εξηγησει κανεις αυτη την εμμονη της κυβερνησης Fidesz; Μονο με τη παραπομπη τους στα φεουδα αλλων εποχων!

    Oι υπολοιποι εταιροι που ''κοπτονται''για τη..
    ...δημοκρατια, πως και δεν παρεμβαινουν με οσα βλεπουν να γινονται στην Ουγγαρια; :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μanny

    Mα, εκ των πραγματων δεν θα αντεξουν οι ανθρωποι πολυ, ειτε με σφυρια, ειτε και με το συνδυασμο που λες, θα τους παρουν στο κυνηγι!
    Η κυβερνηση εχει ομως και τη ..συνδρομη των φασιστων του κομματος Jobbik που τους βοηθα να περνανε ο τι νομοσχεδια θελουν! Μας θυμιζει τιποτα αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poe

    Ως θαυμαστες τους που ειναι, λες στην Ελλαδα τετοια σχεδια να μην αντιγραφονταν; Απο καπου πρεπει να ξεκινησει κανεις.....
    Παρομοιες τακτικες, σ ενα βαθμο, προωθηθηκαν κι εδω σε ορισμενες κατηγοριες μακροχρονια ανεργων, αλλά συναντησαν κριτικη και μερικα μετρα τα πηραν πισω, άλλα ειπαν οτι θα τα βελτιωσουν.
    Εγινε, ομως, ντορος και το καλο ειναι οτι εδω η Τιβη καταγγελει ακομα και δεν χαριζεται στο βαθμο που συμβαινει αλλου!
    Βεβαια, δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι θα τα επαναπροωθησουν σε καποια αλλη στιγμη,οταν πεσει λιγο ο θορυβος, αλλα ο κοσμος πρεπει και να ενημερωνεται και να επαγρυπνα, γιατι τα ''σχεδια εργασιας'' δεν ισχυουν μονο για την Ουγγαρια, αλλα και για οσους λαους δεν κινητοποιουνται και δεν εναντιωνονται στα μετρα λιτοτητος, νομιζοντας οτι αυτα ειναι μονο για τους ...ξενους, μονο για ...ανεργους, μονο για τους ..Ρομά!
    Δυστυχως ετσι ξεκινουν και μετα μας υποδηλωνουν ολους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έλβα,πραγματικά η ενημέρωση από το τι γίνεται στην Ουγγαρία είναι φοβερή. Πως και έτσι ενδιαφέρεται τόσο η Σουηδική Εφημερίδα (καλά κάνει μη παρεξηγηθούμε, απλά μου κάνει εντύπωση);

    Σχετικά με τις χώρες στην Ανατολική Ευρώπη να μην ξεχνάμε ότι δεν έχουν καμμία σχέση αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα και αυτό επειδή εκεί η οποιαδήποτε επαναστατική δύναμη όχι μόνο είναι συντριμένη, αλλά ειδικά στο νεότερο πληθυσμό έχουν περάσει σε ένα βαθμό ότι αυτή ακριβώς η λαϊκή εξουσία ευθύνεται για την κατάσταση αυτή, ότι βρισκόταν χρόνια πίσω από τη "δύση" και αυτό το πληρώνουν με αυτό τον τρόπο, σε νέους ανθρώπους από την ανατολική ευρώπη συναντάς τις πιο αντιδραστικές ιδέες να εμφανίζονται σαν νέες έναντι του "παππουδίστικου σοσιαλισμού". Εδώ έχρεται και το άλλο θέμα με το ξαναγράψιμο της ιστορίας και τα αντικομμουνιστικά μέτρα (στην Ουγγαρία απαγορεύεται να φοράς-δείχνεις κομμουνιστικά σύμβολα πχ), γιατί ο πληθυσμός ειδικά των μεγαλύτερων ηλικιων, που έχει και τη σχετική εμπειρία, προτιμά "το παρελθόν", ειδικά για την Ουγγαρία, σε γκάλοπ το 2009, το 92% του πληθυσμού έλεγε ότι ήταν καλύτερα επί σοσιαλισμού.

    Η χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου αυτών των λαών συγκρινόμενη με αυτή που βιώνουν οι έλληνες εργαζόμενοι είναι πολύ μεγαλύτερη. Το περίεργο είναι ότι παρόλα αυτά και το όλο κλίμα, το Εργατικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ουγγαρίας δεν συσπειρώνει πολύ κόσμο.

    Στην Ελλάδα θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία για την εφαρμογή τέτοιων παργμάτων επειδή η κοινή γνώμη θα αντιδρούσε ύπο την επιρροή του κινήμταος που στην ελλαδα εχει μια επιρροή πιο αυξημένη σε σχέση με έξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σορυ μπουκ αλλα η "κοινωφελής εργασία" έχει τόσο μεγάλη διαφορά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο παραλογισμος του αυταρχισμου .Σε τι αραγε διαφερουν απο τα γκουλάγκ της περιοδου του στσλινισμου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιωργο

    Η συγκεκριμενη εφημεριδα ειναι εργατικη και ασχολειται και με θεματα τοπικα, οπως και διεθνη..Mη νομιζεις οτι οι αλλες αστικου τυπου αναφερονται στο ζητημα της Ουγγαριας.Εγω παντως αν δεν το διαβαζα εκει, δεν θα ηξερα τιποτα.

    Σχετικά μ αυτο που λες για τις χωρες του πρωην Ανατολικου μπλοκ ειναι αληθεια οτι εχουν περασει τη νοοτροπια που λες (οτι δλδ η λαϊκή εξουσία ευθύνεται για την κατάσταση αυτή), και οι νεοι μαλιστα ειναι αυτοι με τις πιο αντιδραστικές ιδέες συγκριτικα με τον υπολοιπο πληθυσμο.
    Για τα συμβολα εχω κι εγω ακουσει, οτι εκει εχουν απο καιρο απαγορευθει και δεν μου φαινεται τοσο αδιανοητο αν σκεφτει κανεις ποσα ...φιλοναζιστικα κομματα εχει αυτη η χωρα και τι μετρα περνανε απο το κοινοβουλιο!

    Το οτι η χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου των λαών αυτων ειναι σε χειροτερη μοιρα κι απο αυτη των Ελληνων, ισως λεει κατι για τις τακτικες που ακολουθουνται απο τα εκει κομματα, τα οποια ισως δεν εχουν ισως πιασει τον παλμο της εποχης και εχουν μεινει στο παρελθον, οσον αφορα τις αναγκες της κοινωνιας. Ισως, λεω, επειδη πραγματικα δεν γνωριζω λεπτομερειες για τη καθε χωρα.

    Στην Ελλάδα λες οτι ''θα υπήρχε μεγάλη δυσκολία για την εφαρμογή τέτοιων πραγμάτων''..Nαι, αλλα παρα τα αντιλαικα μετρα που εχουν εξαγγελθει και αλλα που προωθονται αμεσα, δεν βλεπω να γινονται προς το παρον μεγαλες λαικες κινητοποιησεις, εκτος κι αν περιμενουμε απο τα μεσα Σεπτεμβρη να επιστρεψουν και οι τελευταιοι...αδειουχοι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.newpost.gr/post/71723/%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-902-/

    ασχετο αλλα αναμένω αρθρο και κουβεντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως εμείς εδώ στην Ελλάδα, πρωτοπορούμε στο κόψιμο μισθών και συντάξεων, έτσι και στην Ουγγαρία πρωτοστατούν στην εφαρμογή "νέων εργασιακών σχέσεων" !

    άσχετο αλλά ας το πούμε για κάποιους ...
    Γκούλαγκ είναι αρτικόλεκτο και σημαίνει φυλακές ... φυλακές για ποινικούς , γκέγκε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευτυχως η φιλολογικη παρατηρηση ελυσε το προβλημα της υπαρξης τους για τους μη αρεστους στο καθεστως.Μη θιγετε τα κακως κειμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η παρατήρηση δεν ειναι φιλολογική αλλα ουσιαστική, επειδή δείχνει οτι τα γκουλαγκ, που προυπήρχαν της Σ.Ε δεν ήταν σαν τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλα φυλακές.

    Πέρα απο αυτο όμως, εξορστηκαν εκεί και πολιτικοι αντίπαλοι του σοβιετικού κράτους, αντίπαλοι όμως που το πολέμησαν και που δημιουργούσαν εμφυλίους και έριδες(διάβασε για κουλάκους αν πραγματικά σε ενδιαφέρει το θέμα).

    Και σε ρωτάω, τι έπρεπε το κόμμα να κάνει με όλους εκείνου που ξεσηκωνώταν κατά της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και ζήταγαν επιστροφή στα χρόνια της φεουδαρχίας, επειδή εκεί κα κονόμαγαν χοντρά εκμεταλλευόμενοι τους εργάτες και χρησιμοποιώντας τους ως δουλοπάροικους; Να τους πει και συγνώμη για την αναστάτωση;

    Απλά ρωτάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6420825 για τον ανώνυμο παραπάνω που ρωτά για τον 902, εδω η επίσημη απάντηση του κόμματος από το σημερινό ριζοσπάστη...Εμείς δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος 09.46.
    Ποια είναι τα "κακώς κείμενα" ;;;
    Εδώ είμαστε για όποια κουβέντα θέλεις - έχω κάνει στο μπλογκ μου άπειρες συζητήσεις, είμαι και εδώ έτοιμος αν νομίζεις ότι κάπου μπορείς να σταθείς σε διάλογο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Giorgos Bookhunter
    Πολύ σάπια η απάντηση του ριζοσπάστη και αντιφατική. Το οτι δεν θα πειτε τιποτα παραπανω δειχνει το οτι δεν ξέρετε να πειτε τιποτα παραπάνω και περιμέντε την γραμμή. Πολύ βρώμα η δουλειά στα ψηλά κλιμάκια του Περισου. Αυτο λεω εγω και τιποτα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Εγώ πιστεύω ότι καλύτερα να αφήσουμε το κόμμα να απαντήσει επισήμως,από το να πούμε τίποτα εμείς που δεν θα βοηθά αλλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

    Από την άλλη καταλαβαίνω ότι ακριβώς αυτό το θέμα θα ανοίξει από τον χώρο του οπορτουνισμού ως κύριο με την τακτική του πετάω τη μπάλα στην εξέδρα, αντί να αντιπαρατεθώ σε άλλα ουσιώδη πολιτικά όπου καταλήγω να γίνομαι καθημερινά ρεζίλι με τις ΠΑΣΟΚικες-ρεφορμιστικές λογικές μου να βγαίνουν συνεχώς και οφθαλμοφανώς offside. Θυμίζει την παλιά τακτική του ΠΑΣΟΚ, του αυριανισμού μεγένθυσης γεγονότων ή ακόμα και δημιουργίας τους. Αυτό θα δημιούργήσει πίεση σε μέλη και φίλους του κόμματος που ψάχνουν εναγωνίως απαντήσεις και ρωτάν σε μπλογκς. Κανονικά το ίδιο το κόμμα πρέπει να απαντήσει ξεκάθαρα και να παραδεχτεί ασυνέπειες κτλ αν κρίνει ότι υπάρχουν. Παρεπιτπόντως το 902 TV θα κλείσει έτσι και αλλιώς και από ότι είδα αυτοί είναι τεχνικοί τηλεόρασης, οπότε έτσι και αλλιώς θα έμεναν χωρίς δουλειά.

    Παρά τις όποιες ασυνέπειες δείχνει στο λόγο η επιστολή που στείλαν οι εργαζόμενοι αυτοί που επισημάνθηκαν από διαφορους σε κουβλεντες σε μπλογκς νομίζω ότι είναι καλύτερη μια επίσημη απάντηση που και καλύτερα θα ξέρει πράγματα και καταστάσεις.Το θέμα κομματικές επιχιρήσεις δεν ανοίγει τυχαία πάντως, έχει σχεση και με τα δημοψηφίσματα του ΠΑΣΟΚ και τα οικονομικά των κομμάτων. Με αυτό θα προσπαθήσουν να μαγκώσουν το ΚΚΕ και να περάσουν το όλοι ίδιοι είναι...

    Στο κοντινό μέλλον θα έχουμε συνεχώς τέτοια, το πράγμα αρχίζει να σφίγγει και όσοι είναι κοντά στο Κόμμα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι, μηνύματα είναι αυτά πχ με το σύλλογο στη Λαμία και τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου στη βουλή για την εφαρμογή του νόμου πλαίσιο...

    Και επειδή υπάρχει τάση το θέμα να χοντρύνει δες το σημερινό δημοσίευμα του Ρίζου http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6423279 αλλά και το ρεπορτάζ του Σκάι http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=218356 (με σκηνοθεσία-στο περιεχόμενο όχι στη μορφή- και γενικά σχολιασμο επιπέδου δημοτικού).

    Επίσης αγαπητέ φίλε θα προτιμούσα να τοποθετηθείς επί του θέματος και το τι θα πρότεινες εσύ σχετικά με το θέμα, θα ήταν πιο έντιμο εκ μέρους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΚΑΙ ειδησεις δε βλεπω μολις εφαγα.
    Επι του θεματος εχω να τοποθετηθω οτι Νομος ειναι το δικιο του εργάτη. Απο τη στιγμη που αποφασισες (σαν ΚΚΕ) να φτιαξεις επιχειρηση μεσα στον καπιταλισμο θα πρεπει να την κουμανταρεις με ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ. Αμα πιστεύεις πως δεν γίνεται ΜΗΝ κάνεις ανοίγματα.
    Δεν ξερω τι θα κανεις θα κανεις ερανο?Θα ανοιξεις λογαριασμο για να μην απολυθει κανεις? Θα βγαλεις κουπονι για να μην γινουν απολυσεις? Εγω κουπονι αλληλεγγυης στο φεστιβαλ μια φορα θα εκοβα τωρα μπορει και να μην παω καν.
    Αμα δεν μπορεις να τα βγαλεις περα κλειστο το γαμοκαναλο .Αφου κανεις δε το βλεπει. ΤΙ να δω σηριαλ του υπαρκτου?? 'Η εκπομπες που συμφωνουν όλοι μεταξύ τους? και όταν λεω κλείστο ενοοώ κλείστο με όλους πληρωμένους και αποζημιωμένους. Όχι ντεμεκ χρεοκοπώ όπως κάνουν τα λαμόγια.
    Τα ΜΜΕ είναι δευτερεύοντα. Πρωταρχικός στόχος είναι η δουλειά με τον κόσμο. Μαζί με την διάδοση του Ριζοσπάστη. Αντε και το ραδιόφωνο. ΜΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ,που δεν υπαρχει ,τι μυαλα κουβαλατε εκει στον Περρισο? Ενα βήμα μπροστά ο 902 σαν προσπάθεια 2 πίσω με τις απολύσεις. Αλλά σου λέει η στελεχάρα που είναι διευθυντής. Να τον κλείσω και να χάσω την καρέκλα?? Προτείνω στην ΚΕ απολύσεις. ΞΕΦΤΙΛΑ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΑ.

    Ή με το ΚΚΕ ή με κανέναν είμαι γιαυτό θα πω το εξής. Ξυπνάτε και πετάξτε τους γραφειοκράτες από το κόμμα για να γίνετε πραγματικά κόμμα ΝΕΟΥ τύπου γιατί αλλιώς ο λαός θα σας έχει στα ίδια σκατά με τους υπόλοιπους. ΤΩΡΑ πίσω τις απολύσεις με οποιαδήποτε δικαιολογία για να γυρίσει η λάσπη από κει που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε ανώνυμε, για κάποιον οπως εσενα, που εμφανιζεσαι ως μη κακοπροαίρετος και θελεις να βγάλεις άκρη, οι προβληματισμοί που δημιουργούνται είναι πολλοί, εγω δεν θα έλεγα για προδοτικα στελέχη η καρεκλοκεντναυρους, αλλα για επικύνδυνους χειρισμούς απο τη στιγμή που οι επιχειρήσεις του κομματος ανοίχτηκαν και τώρα έφτασε να είναι με την πλάτη στον τοίχο.

    Αν ρωτουσες εμενα θα σου ελεγα οι επιχειρήσεις του κόμματος να αφορούν μόνο το κόμμα και την προπαγάδνδα του και να στελεχώνονται μονο απο μέλη του ΚΚΕ, όμως...

    ...η αντίδραση των προήν εργαζομένων στον 902 στα ματια μου έμοιαζε πολύ φτιαχτή και δεν ξέρω κατα πόσο αυθόρμητη ήταν πραγματικα, η επιστολή τους δε θεωρώ ότι περιέχει πολλά ψέματα και υπερβολές. Επίσης η προβολή του θέματος έτσι όπως έγινε ήταν εμμετική.

    Παρόλα αυτά το ΚΚΕ πρέπει να φυλάγεται απο αυτές τις κακοτοπιές και να προσέχει, το ενδεχόμενο κλεισίματος των προπαγανδιστικών του μέσως 902 και Ριζοσπάστης είναι κάτι που δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε έτσι απλα "ας κλείσουν τα γαμημένα", εδω έρχεται και κολλαει αυτό που είπα να στελεχώνονται απο μέλη του ΚΚΕ, αυτά θα κατανοούν τον ρόλο τους καλύτερα και δεν θα το βλέπουν απλά ως δουλειά.

    Θεωρώ πως απο αυτήν την άσχημη εμπειρία όλοι κάτι θα μάθουμε και θα είμαστε πιο προσεκτικοί στο μέλλον, και οι φίλοι και τα μέλη και το κομμα.

    Ως τότε, απέναντι στην προπαγάνδα των αστικών ΜΜΕ, πρέπει την κριτική μας να προσέχουμε που πως και για τα μάτια ποιου την κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "η επιστολή τους δε θεωρώ ότι περιέχει πολλά ψέματα και υπερβολές."

    Εδω το δε δεν εχει την έννοια του δεν, για να μην παρεξηγηθει το νοημα, θεωρω δηλαδή ότι περιείχε ψέματα και υπερβολες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εύκολα κατηγορείς τους άλλους ...
    Εσύ όμως τι έκανες για να μην φτάσουμε μέχρις εδώ ;;;

    Θα την πω την ... αμερικανιά και ας κατηγορηθώ κι ο ίδιος:

    - Μην σκέφτεσαι τι κάνει το ΚΚΕ για σένα, σκέψου τι έκανες εσύ για το ΚΚΕ !

    υ.γ.: χρόνια άκουγα την εξυπνάδα: μα, τι κάνει το ΚΚΕ και δεν κάνει έναν σταθμό ; Έ, τον έκανε ! Εύκολο είναι ... ή ήταν ;;; Τώρα, που δυσκολεύεται γιατί τον χτυπάνε από παντού, βρέθηκαν κι οι ... καλοθελητές !
    Ουφ, νισάφι πια !
    Στον πιο άγριο καπιταλισμό (ελλείψει αντιπάλου δέους) βρισκόμαστε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Φάρο ετσι ειναι, δεν μπορούμε να περιμένουμε απο το ΚΚΕ να ειναι ο απο μηχανης θεος και το τέλειο ον, αν και οι καταστάσεις που ζούμε ειναι τραγικες, στον πραγματικο κόσμο δεν ισχύουν οι κανόνες της τραγωδίας.

    Το ζήτημα ειναι απο τα λαθη που κάνουμε να μαθαίνουμε, χρειάζεται και η κριτική, αλλα άλλο κριτική άλλο αντιπροπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Μην σκέφτεσαι τι κάνει το ΠΑΣΟΚ για σένα, σκέψου τι έκανες εσύ για το ΠΑΣΟΚ. Μας δουλευετε? Επειδή δεν εχω κάνει κατι για το ΚΚΕ δεν μπορω να κριτικάρω? Που έχω κανει δλδ. αλλα αμφιβαλω αν θα ξανακάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αγαπητέ Ανώνυμος, μας λες ότι είσαι ΠΑΣΟΚος ...
    Με γεια σου ... με χαρά σου...
    Αφού σου αρέσει η πολιτική του, πρόβλημά σου, εμείς τι να πούμε ...

    Τώρα για το αν μπορείς να κριτικάρεις.
    ΦΥΣΙΚΑ και μπορείς ...
    Και καλά κάνεις ...
    Μόνο, να σκεφτείς, απλά, ότι κι ο κρίνων κρίνεται!
    Οπότε, τις εξυπνάδες αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πόε- Λίγο μπαγιάτικη η απάντηση, έχει διαφορά με την κοινωφελή εργασία. Στην Ουγγαρία από ότι φαίνεται είναι απλά δουλειά για να γίνεται, προκειμένου να πάρεις το επίδομα ανεργίας.Το μέτρο έχει καθαρά ρατσιστικά χαρακτηριστικά προκειμένου οι Ρομά να δουλεύουν και να μην επιδίδονται σε εγκληματικές δραστηριότητες, αυτό το επιβεβαιώνει τόσο αυτό που γράφεται σχετικά με τις βελανιδιές, όσο και αυτό ότι θα μάθουν τους Ούγγρους να καλλιεργούν, όταν ως γνωστόν η αγροτική οικονομία καταστρέφεται από το διεθνή αναταγωνισμό με χώρες που έχουν υψηλή τεχνική/οργανική σύνθεση κεφαλαίου στον αγροτικό τομέα ή προς το παρόν εξαιρετικά φτηνά εργατικά κόστη.

    Η "κοινοφελής εργασία" εξυπηρετεί, από τη μία την ανάγκη απόσυρσης του καπιταλιστικού κράτους από χώρους όπως η υγεία, προκειμένου αν αανοίξει ακόμα ένας τομέας επένδυσης για υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια. Δεύτερο, να μπουν στο παιχνιδι ΜΚΟ, που συνδέονται και αυτές με καπιταλιστικές επιχειρήσεις.Με όλα αυτά να ρίξουν το ποσοσστό ανεργίας, ως διαχείρηση της ακραίας φτώχιας, εδώ έχει κάποια σχέση με αυτό που γίνεται στην Ουγγαρία αλλά όχι ειδικά για τους Ρομά και πάλι είναι πολύ πιο ήπιο αυτό στην Ελλάδα, αποτέλεσμα και των συσχετισμών που υπάρχουν.

    Το τελευταίο δείχνει και το πως μια κεντρική καπιταλιστική ιδέα, που πήρε και νόμπελ πέρσι εννοώ του Πισαρίδη, δηλαδή να μη δίνεται έτσι απλά το επίδομα ανεργίας αλλά σαν κίνητρο εφαρμόζεται σε διαφορετική μορφή σε κάθε χώρα ανα΄λογα με το συσχετισμό, εδώ εκτός της κοινοφελούς που λες υπάρχει και η σκέψη για τους 55000 που θα πέρνουν το επίδομα ανεργίας αφού θα δουλέυουν δινοντας, όλο τον εργάσιμο χρόνο τους σαν υπεραξία στην πραγματικότητα. Στην Ουγγαρία στην πραγματικότητα λειτουργεί πιο ανορθολογικά με τα αστικά κριτήρια και τυφλωμένα από τον ρατσισμό και τις φασιστικές λογικές που παρεπιπτοντως πάντα υποφόσκανε στην Ουγγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Πότε είπα ότι είμαι ΠΑΣΟΚΟς???? Οτι θες διαβαζεις?? Ή οτι σε συμφέρει? Με τι το κολατε το μυαλο εκει στο κομμα ρε παιδια??? Στην τελική δε με ενδιαφέρει τι λέει και τι κάνει το ΚΚΕ αλλά δε γουστάρω και να μου πουλάνε φούμαρα ότι νομος είναι το δίκιο του εργάτη και μετά να απολύει κόσμο ποιός?? Το υποτιθέμενο κόμμα του λαού. Μάγκες, όποιος ανακατεβετε με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες λέει ο λαός και αυτό έχει γίνει και με τις επιχειρήσεις του κόμματος. Πείτε μια φορά στη ζωή σας. ΝΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΛΑΘΟΣ. Εγκαιρα όχι μετά από 40 χρόνια. Όσο ανήκα στο δυναμικό της ΚΝΕ πάντα ήμουνα αντίθετος με τις επιχειρήσεις και να που δικαιώνομε. Όπως επίσης δικαιώθηκα και για την αιτία της διαγραφής μου. Φυσικά δεν προσχώρησα σε καποιον άλλο χωρο , αυτό για να σε προλάβω εξυπνακια Φάρε, και γενικά σε κουβέντες υπερασπίζομαι την γραμμή του κόμματος. Εδώ τι να υπερασπιστώ?? Το λάθος? Ευτυχώς δεν με δεσμεύει πλέον ο Δημοκρατικός Συγκεντρωτισμός και μπορώ να λέω τα πραγματα με το όνομα τους. Άμα αγαπάτε το κόμμα κάντε το ίδιο. Εντός και εκτός οργάνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ανώνυμε λίγο υπομονή θα σου απαντήσω σε λίγο και σε όλα τα σχόλια σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. "εξυπνακια Φάρε" ... "Μην σκέφτεσαι τι κάνει το ΠΑΣΟΚ για σένα, σκέψου τι έκανες εσύ για το ΠΑΣΟΚ"

    Εγώ τα είπα αυτά ; Εσύ τα είπες !

    Από τα παραπάνω φαίνεται ότι σε διέγραψαν γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις σωστό διάλογο ...
    π.χ. τι σχέση έχουν οι ΠΕΡΣΥΝΕΣ απολύσεις στον 902 με το ποστ ;;;;;;;;;;;
    Ε ;;;;;;;;;;;;

    Λάθος οι επιλογές σου να είσαι ενάντια στα κομματικά μέσα ενημέρωσης !
    Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος ;
    Απ΄τον ... σκάι ή το μέγκα ;;;;;;;;;;
    Που πέρασαν 3 μήνες καλοκαιριού και το ΚΚΕ ήταν ανύπαρκτο σε ΟΛΑ τα κανάλια ...

    Δεν θέλουμε να υπερασπιστείς το Κόμμα.
    Την ΑΛΗΘΕΙΑ θέλουμε να υπερασπιστείς ... δύσκολο είναι ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τη ζητησα τη διαγραφη μου Φάρε εξυπνάκια γιατί ο διάλογος δεν οδηγούσε σε αποτελέσματα. Και μιας και δικαιώθηκα ,κατόπιν εορτής βέβαια, μπορώ να ισχυριστώ ότι δεν ειχα να κάνω με ωτα ευήκοα αλλά με κολοτουμπες ανθρώπους που η άποψη τους ήταν αντανάκλαση της γραμμής.

    Την παραπάνω φράση την εγραψα (copy-paste) για να δεις ότι αν όπου ΚΚΕ βάλεις ΠΑΣΟΚ βγαζεις λάδι το ΠΑΣΟΚ. Γίνεται??

    "Από τα παραπάνω φαίνεται ότι σε διέγραψαν γιατί δυσκολεύεσαι να κάνεις σωστό διάλογο ...
    π.χ. τι σχέση έχουν οι ΠΕΡΣΥΝΕΣ απολύσεις στον 902 με το ποστ ;;;;;;;;;;;
    Ε ;;;;;;;;;;;; "

    Αυτό το θέμα υπήρχε στα αμμιγως ΚΚΕ blog μεχρι εκείνη τη στιγμη.

    "Λάθος οι επιλογές σου να είσαι ενάντια στα κομματικά μέσα ενημέρωσης !
    Πως θα ενημερωθεί ο κόσμος ;
    Απ΄τον ... σκάι ή το μέγκα ;;;;;;;;;;
    Που πέρασαν 3 μήνες καλοκαιριού και το ΚΚΕ ήταν ανύπαρκτο σε ΟΛΑ τα κανάλια ..."

    The Revolution wont be televised. Χώροι δουλειάς. Απλά και συνομωτικά. Τα ποσοστά του ΚΚΕ ΔΕΝ ανεβήκαν λόγω του 902 ανεβήκαν λόγω κρίσης.

    "Δεν θέλουμε να υπερασπιστείς το Κόμμα.
    Την ΑΛΗΘΕΙΑ θέλουμε να υπερασπιστείς ... δύσκολο είναι ;"

    Αυτό κάνω κρίμα που για μένα η αλήθεια δεν ταυτίζεται με αυτή που προπαγανδίζει το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Να ρωτησω κατι? Πως ειναι καλυτερο για τους ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ το να μην υπηρχαν καν ολα αυτα τα χρονια οι επιχειρησεις του κκε?

    Εκτος και αν το ολο επιχειρημα σου φιλε ανωνυμε, εχει να κανει με το οτι θα ηταν καλυτερο για το κκε το να μην ειχε επιχειρησεις, οποτε παω πασο γτ αυτη ειναι η γνωμη σου (με την οποια διαφωνω btw)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Συνεχίζεις, Ανώνυμε, να προκαλείς αποκαλώντας με "εξυπνάκια" λες και με γνωρίζεις ...

    Αν νομίζεις ότι μόνο εσύ έχεις το δικαίωμα να ασκείς κριτική, εντάξει, τι να πω !

    Πουθενά δεν δικαιώθηκες, αλλά αν το νομίζεις, να μην σου το χαλάσω - μείνε με το όνειρο !

    Και πάλι λάθος εχτίμηση κάνεις !
    Τα ποσοστά του ΚΚΕ ανεβαίνουν (λυπάμε αν σε στενοχωρεί αυτό) γιατί το Κόμμα δουλεύει νύχτα μέρα μέσα στην εργατική τάξη !
    Και αυτό αποδίδει !
    Τουλάχιστον όσον αφορά τους καλοπροαίρετους.
    Και γι αυτούς, η αλήθεια, ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ πλήρως με όσα λέει το ΚΚΕ !
    Τώρα, αν εσύ έχεις άλλη γνώμη, δικαίωμά σου, αλλά δεν είναι έτσι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...