22 Σεπ 2011

Eσθονία-Ελλάδα: Κάθε πέρισυ και καλύτερα!



Απο την Εσθονια στην Ελλαδα με πολυ...ανεργια!


Χθες βλεποντας ενα ρεπορταζ στο κεντρικο δελτιο της SVT συνειδητοποιησα για πρωτη φορα ποσα κοινα σημεια αρχιζει να εχει η χωρα μας, με την...Εσθονια, που καποιοι, ακομα και τωρα, συνεχιζουν να αποκαλουν ..."τιγρη της Βαλτικης" (!).

"Aυτο που με ανησυχει περισσοτερο, ειπε μια Εσθονη βουλευτης, του κεντρωου κομματος, ειναι οτι εδω "υπαρχει μια γενια που μεγαλωνει και δεν εχει ιδεα τι σημαινει μια καλη ζωη". Πιστευω οτι η κυβερνηση ηταν πολυ ενημερη για τις επιπτωσεις στην οικονομια της χωρας, οταν εισηγαγε (απο 1η Ιανουαρίου 2011) το ευρω. Αναγκασθηκαμε να κανουμε γενναιες περικοπες μεταξυ αλλων και στον κοινωνικο τομεα".

Η υπευθυνη ενος ασυλου αστεγων ειπε οτι "η μεσαια ταξη εγκαταλειπει τη χωρα, εφ οσον βρισκουν καλυτερες δουλειες στην Ευρωπη, ενω εκει παραμενουν μονο οσοι εχουν χειροτερους πορους, μορφωση και γι αυτο δεν μπορουν να βρουν δουλεια". 
Καποιοι αλλοι που εχουν καλες δουλειες, ισχυριζονται ομως οτι η χωρα παει πολυ καλυτερα τωρα με το ...ευρω, απ ο τι με τη κορωνα!

Αλλοι ομως, οπως μια μητερα δυο παιδιων που μεγαλωνει μονη της τα παιδια της, 3 και 6 ετων,  λεει οτι "δεν εχει 350 400 ευρω για να πληρωσει ενοικιο. Παλιοτερα 45 κορωνες Εσθονιας ηταν κατι, λεει, τωρα 3 ευρω δεν ειναι τιποτα".

Ενα ποσοστο 16% των παιδιων, συμφωνα με τις στατιστικες στην Εσθονια, πανε για υπνο νηστικα. Τεσσερα μολις χρονια πριν το ποσοστο ηταν 11%. ....


"Η ζωη εχει γινει πιο σκληρη", λεει μια κοινωνικη λειτουργος και "αυξανεται ο αριθμος των ανεργων στη χωρα, ενω οι τιμες των τροφιμων εχουν ανεβει υπερβολικα πολυ, μετα το ευρω, σε σημειο που και οσοι εργαζονται αντιμετωπιζουν δυσκολιες!", oπως αποκαλυπτει.

Εσθονικος...ΟΑΕΔ
Εκει, στο ασυλο αστεγων υπαρχουν πολλοι Ρωσοι και ο λογος ειναι οτι αν δεν γνωριζει κανεις τη γλωσσα, δεν μπορει να βρει δουλεια. 
Οι μονες θεσεις εργασιας που μπορουν να βρουν οσοι δεν εχουν καποια μορφωση, ειναι ως καθαριστριες, ή στη λαντζα. Ομως τα χρηματα για τετοιες δουλειες ειναι πολυ λιγα, γυρω στα 150-200 ευρω και δεν φτανουν.



Στην Ελλαδα, διαβαζουμε σχεδον καθημερινα για αυξηση των αυτοκτονιων και οχι μονο μεγαλοεπιχειρηματιων, οπως διαβαζαμε προχθες, αλλα και ατομων που ειτε δεν αντεχουν να ειναι βαρος στις οικογενειες τους, ειτε δεν μπορουν να ξεπερασουν το ψυχολογικο τραυμα του να εισαι ανεργος, (αρα .."αχρηστος" κατ αλλους), επι μεγαλο χρονικο διαστημα.

Αν τα παιδια, oμως, δεν μπορουν να αντεξουν το αδιεξοδο αυτο, της ανεργιας και της ανεχειας, τοτε τι να πουν οι γονεις πολλων, που ουτε στους χειροτερους εφιαλτες τους δεν θα περιμεναν στα γεραματα τους και ενω πολλοι εχουν περασει τις χιλιες δυσκολιες στα παιδικα τους χρονια, τωρα σε μεγαλη ηλικια ειναι τουλαχιστον αδικο και εξοργιστικο σαν γονιος να βλεπεις οτι η ζωη σου, ειτε στην Εσθονια, ειτε στην Ελλαδα, ειτε σε μια αλλη χωρα της ΕΕ, ειναι αυτο που λεμε ''καθε....περισυ και καλυτερα''!

Τελικα, αν τα καθεστωτα αυτα, σε ολη την Ευρωπη, βαλθηκαν να μας εξολοθρεύσουν ως εργαζομενους με καθε τροπο, τοτε και εμεις ως πολιτες εχουμε ιερο δικαιωμα και υποχρεωση να τους παραπεμψουμε και αυτους και τα σεναρια τους σε....πολιτικη αυτοκτονια, οσο πιο γρηγορα γινεται, μια και καλη!

Το γιατι δεν το τολμαμε ειναι ενα...αλλο μεγαλο θεμα, που αν και μας εχει απασχολησει αρκετες φορες κι εμας, οπως και αλλους συνbloggers, συνεχιζει να παραμενει ...αλυτο!

Mεχρι πότε, ομως; 


Σημ. Eυχαριστω το φιλο @erodotos, που μου υπεδειξε το video με τη Κανελλη, σημερα στη Βουλη, το οποιο και αναρτω, για oσους δεν το εχουν ηδη δει.


ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ - ΒΟΥΛΗ 22.9 by ligomilitos

9 σχόλια:

  1. Επισης διαβαστε ενα αρθρο για την ανοδο του αντικομμουνισμου και...στην Εσθονια!


    http://www.edupame.gr/print/1223

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν τολμάμε; Είναι αυτο που λέμε στα κουκουέδικα "δεν έχει ωριμάσει ο υποκειμενικός παράγοντας".
    Δηλαδή δεν έχει ωριμάσει ταξικά η συνείδηση του κόσμου να ξεσηκωθεί με στόχο το σοσιαλισμό και όχι ξεσηκωμό για τον ξεσηκωμό.
    Σ'αυτό υπάρχουν πολλές αιτίες: μια η αντεπανάσταση στην ΕΣΣΔ που γύρισε όλο το επαναστατικό, κομμουνιστικό κίνημα 100 χρόνια πίσω (κυριολεκτικά) και τώρα ψάχνουμε να διδαχτούμε απ' αυτό. Αυτό είχε επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα στην εργατική τάξη.
    Άλλη αιτία η αδυναμία του κομμουνιστικού κινήματος συνολικά να επανασυνταχτεί. Στην Ελλάδα πάμε σχετικά καλά, θέλει όμως πολύ δουλειά στον κόσμο ακόμα και οι συνθήκες τώρα είναι κρίσιμες.
    Στην Εσθονία που ο κομμουνισμός απαγορεύεται (! - και μετά λεν η Σοβιετία ήταν καταπιεστική!) χλωμό το κόβω για επαναστατικό κίνημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 950 ευρώ ανά τετραμελή οικογένεια κάθε χρόνο για μια φρατζόλα και ένα μπουκάλι γάλα...
    Θυμάμαι κάτι γερόντους που μας έλεγαν κάποτε: "εσείς δεν ζήσατε πείνα, δεν ζήσατε κατοχή"...πως τα φέρνει η ζωή όμως ε;

    http://erodotos.wordpress.com/2011/09/22/liana-kanelli-bouli/

    Βίντεο: Λιάνα Κανέλλη στη Βουλή – Η ομιλία που “προσέβαλλε” το κοινοβούλιο – Μία φρατζόλα ψωμί και ένα γάλα για μια τετραμελή οικογένεια 950 Ευρώ το χρόνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελλάς - Εσθονία = ... συμμαχία !!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑλεξΔ

    Τα λεω στη ...."νυφη για να τ ακουσει η πεθερα", βρε Αλεξ! ;)

    Αντε να δουμε ποτε θα "έχει ωριμάσει ο υποκειμενικός παράγοντας". Αν ο κοσμος δεν ξεσηκωθει με στόχο το σοσιαλισμό, οταν μερα με τη μερα χανει ολα του τα δικαιωματα, ζει μεσα στην ανεργια και η φορολογηση του εχει γινει καθημερινοτητα, τοτε, πότε;

    Οι αιτιες που δινεις ειναι βεβαια ενα μερος του προβληματος και ειδικα η δευτερη, η αδυναμία δλδ του κομμουνιστικού κινήματος να επανασυνταχτεί, αν και δεν ειμαστε, βεβαια, σαν την Εσθονια που ακομα και η αναφορα στην απελευθερωση τους, απο τους ναζι, χαρις στο Σοβιετικο στρατο, απαγορεύεται επειδη παρουσιάζεται ως «κατοχή» από τα σοβιετ, συμφωνα με μια προκλητικη επιγραφη που φροντισε το το υπουργείο Αμυνας της Εσθονίας να τοποθετησει στο αντιφασιστικό μπρούντζινο μνημείο του Σοβιετικού στρατιώτη στο Ταλιν.

    http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6190997

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. erodotos

    Πολυ καλα εκανε η Λιανα και πηγε ετσι στη Βουλη με μια φρατζόλα και ένα μπουκάλι γάλα, εφ οσον αυτοι δεν συγκινουνται αλλιως απο τα μετρα που ψηφιζουν κατα του λαου!

    Ολοι θυμομαστε τι μας ελεγαν για τη κατοχή, ομως καποιοι τα ξεχασαν και στο τελος θα μας πουν (και αυτοι) οτι δεν εγινε ποτε και το...
    Oλοκαυτωμα, ετσι που πανε!

    Eυχαριστουμε και για το link!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. faro

    Ελλάς - Εσθονία = ..... συμμαχία!!!

    (Να υποθεσω δηλαδη ο τι θελω, σχετικα με τα... αποσιωπητικα που εβαλες πριν τη λεξη "συμμαχια";)
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elva: Δηλαδή ;
    Τι θα μπορούσες να ... υποθέσεις ;
    π.χ. σ@@@ά ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. faro

    Πιπερι απο τη...Σουηδια θα στειλω! :)

    Δεν εννουσα αυτο που ..περιγραφεις, (αλλα κατι.. χειροτερο!) χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...