16 Σεπ 2011

Το ΚΚΕ δεν είναι η νεράιδα με το μαγικό ραβδάκι


Διαβάζω σε διάφορα blog και ακούω καθημερινά στις συζητήσεις μου, να ζητώνται ευθύνες από την αριστερά, όσον αφορά την ικανότητα της να μπει μπροστά και να πρωτοστατήσει στις εξελίξεις.
Τα παράπονα είναι διαφόρων ειδών, ενώ άλλοτε γίνονται καλοπροαίρετα και άλλοτε εκ του πονηρού. Οι περισσότεροι πάντως αναρωτιόνται, γιατί η αριστερά, παρόλο που η κοινωνία περνάει μια τόσο μεγάλη κρίση, δεν καταφέρνει να πείσει τον κόσμο να την ακολουθήσει, ενώ μερικές φορές η απορία τους είναι, «γιατί δεν ζητάτε στον κόσμο να πάρει τα όπλα να πάτε να πάρετε την εξουσία;».
Το αστείο είναι, ότι οι περισσότεροι που μας κάνουν αυτού του είδους την κριτική, ζητάν από εμάς να πάρουμε τα όπλα αλλά οι ίδιοι δεν διατίθενται να μας βοηθήσουν στον ένοπλο αγώνα που οραματίζονται, έχουν μόνο απαιτήσεις.
Η αριστερά λοιπόν κύριοι, και συγκεκριμένα το ΚΚΕ(στο οποίο εντάσσω εγώ τον εαυτό μου και υπό αυτήν τη σκοπιά θα μιλήσω), δεν υπόσχεται ούτε στις 18 σοσιαλισμό, ούτε κατακτήσεις χωρίς αγώνα, ούτε φρουφρού και αρώματα, αυτού του είδους οι μικροαστικές υποσχέσεις χαρακτηρίζουν τα αστικά κόμματα όλων των αποχρώσεων. Εμείς λέμε υπάρχουν δυο δρόμοι, ο δρόμος της υποταγής, δηλαδή σκύβω το κεφάλι και δέχομαι καρτερικά τη μοίρα μου, και ο δρόμος του αγώνα, δηλαδή σηκώνω το κεφάλι και αντιστέκομαι.

Και οι δυο αυτοί δρόμοι, όπως κάθε τι σε αυτήν την ρημάδα τη ζωή, έχουν και τις ανάλογες συνέπειες, υπάρχει ως τόσο μια βασική διαφορά. Ποια είναι αυτή; Το γεγονός ότι εκείνος που θα διαλέξει τον δρόμο τις αντίστασης, εκτός του ότι η πράξη του είναι από μόνη της ηρωική, έχει και πιθανότητες να πετύχει, αλλά ακόμα και αν δεν πετύχει, γίνεται ο κρίκος εκείνος της αλυσίδας της ιστορίας  που φέρνει τις κοινωνικές αλλαγές και εξελίξεις(ο παραλληλισμός μου είναι κάπως ιδεαλιστικός αλλά έγινε για φιλολογικούς και μόνο λόγους).
Εμείς λοιπόν, ζητάμε από τον λαό, αυτόν που φωνάζει, που διαμαρτύρεται, που μας ασκεί κριτική από την πολυθρόνα, να κάνει το αποφασιστικό βήμα και να μας συντροφεύσει στον δρόμο του αγώνα, έτσι ώστε να δώσει δύναμη στο εργατικό κίνημα, για την ενίσχυση του οποίου παλεύουμε, και που χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα. Και θα μου πει κανείς, γιατί κάποιος να αγωνίζεται αν δεν υπάρχει εγγυημένο αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν πάνω στην κλιμάκωση του αγώνα, αλλά και σε καθημερινές συνθήκες, θα απειλείται η ίδια του η ζωή και η επιβίωση αυτού και της οικογένειας του.
Οι λόγοι που διαλέγει κάποιος να είναι κομμουνιστής ποικίλουν, μπορεί να είναι ζήτημα αξιοπρέπειας, μπορεί να είναι ζήτημα συνειδητοποίησης του ταξικού ρόλου, μπορεί να γίνεται για λόγους αντίδρασης στην πίεση, μπορεί να το κάνει για να εναντιωθεί στην κοινωνική αδικία. Το σίγουρο είναι πως με την τριβή στο λαϊκό κίνημα και στους ταξικούς αγώνες, όλα αυτά σου γίνονται συνείδηση και τρόπος ζωής, γίνεσαι άλλος άνθρωπος, αναγκάζεσαι να αφήσεις τα ατομικά σου συμφέροντα ως ένα βαθμό κατά μέρος, προκειμένου να εξυπηρετήσεις τα συλλογικά, ή πιο σωστά τα ταξικά.
Το να γίνεις κομμουνιστής λοιπόν απαιτεί θυσίες, το να αντισταθείς στο πλευρό του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, του ΜΑΣ, απαιτεί θυσίες, για αυτό και καταλαβαίνουμε όλους εκείνους που προτιμούν να κάθονται στην ασφάλεια καναπέ(όχι ότι και αυτοί δεν θυσιάζονται, απλά αντί για τα συλλογικά, θυσιάζονται για τα συμφέροντα τα ατομικά). Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε όμως ή πιο σωστά που δεν δικαιολογούμε, είναι όταν οι καναπεδιασμένοι περιμένουν από εμάς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα ή πιο σωστά, το απαιτούν.
Υπάρχουν όμως και οι άλλοι, αυτοί που κατηγορούν εμάς τους ΚΚΕδες, τάχα ότι είμαστε του συστήματος, τάχα ότι έχουμε βολευτεί, τάχα ότι δεν την θέλουμε την επανάσταση και την ανατροπή. Πολλοί από αυτούς που τα λένε αυτά θεωρούν τον εαυτό τους αριστερό ή ανήκουν σε κάποια αριστερή οργάνωση και με την ιδιότητα αυτή μας κάνουν την πιο σκληρή, και συχνά την πιο χυδαία κριτική. Θυμάμαι συγκεκριμένα ότι την περίοδο εκείνη με την υπόθεση της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου, μπορεί να είχα ακούσει και 1000 φορές την φράση, «γιατί δεν πήρατε τον λαό να μπείτε μέσα να τα σπάσετε και να πάρετε την εξουσία;». Όπως επίσης και όταν γίνονται τα επεισόδια στις διαδηλώσεις συχνά πυκνά μας ρίχνουν ευθύνες που δεν αρχίσαμε ή δεν συνδράμαμε στον ανταρτοπόλεμο με τα ΜΑΤ.
Κύριοι, εμείς δεν θέλουμε ούτε πρόκειται, ούτε μπορούμε να τεθούμε επικεφαλής του όχλου. Εμείς δεν εξαντλούμε τη δράση μας σε αψιμαχίες με τα ΜΑΤ, όχι επειδή φοβόμαστε, αλλά επειδή καταλαβαίνουμε τις παγίδες που στήνει το σύστημα. Εμείς οι ΚΚΕδες το λέμε ξεκάθαρα, θέλουμε οργανωμένο, συνειδητοποιημένο, μαζικό, δραστήριο, εργατικό κίνημα, γιατί μόνο μέσω αυτού πιστεύουμε ότι μπορεί να έρθει  εκείνη η ανατροπή, την οποία θα ακολουθήσει με αξιώσεις η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Την φάση εκείνη, και το έχουν αποδείξει οι παλαιότερες γενιές κομμουνιστών, δεν θα φοβηθούμε να συγκρουστούμε ούτε με τα ματ, ούτε με τα τανκ. Εμείς την επανάσταση δεν θα την κάνουμε για να αποδείξουμε ότι είμαστε παλικάρια, ούτε θα παρασύρουμε τον λαό σε μια πρόωρη σύγκρουση που θα έχει ως αποτέλεσμα να πισωγυρίσει πάλι το εργατικό κίνημα. Σαφώς μεν εγγυήσεις δεν υπάρχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι το ίδιο μια όπως όπως κατά μέτωπο επίθεση στα τυφλά με αδύναμο εργατικό κίνημα, και μια οργανωμένη, καλοσχεδιαμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή.
Το κριτήριο πάντως για το πότε μπορεί και πότε πρέπει γίνει η επανάσταση δεν είναι μόνο οι δύσκολες συνθήκες για τον λαό, αλλιώς στην Αφρική και την Ινδία θα γινόταν ασταμάτητα επαναστάσεις κάθε 5 λεπτά, αλλά το κατά πόσο είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο. Η δική μας αποστολή, όπως το βλέπουμε εμείς τουλάχιστον, είναι να προετοιμάσουμε τον λαό, να τον εξοπλίσουμε ιδεολογικά(και όχι μόνο), και να τον καθοδηγούμε, όχι μόνο την στιγμή της επαναστατικής έξαρσης, αλλά και σε ολόκληρη την πορεία μέχρι εκεί, μια πορεία που σας διαβεβαιώνω ότι δεν στερείται αγωνιστικής δράσης.

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

58 σχόλια:

  1. Φαντάζεσαι αντί για ραβδάκι η νεραϊδούλα να κρατούσε σφυροδρεπανάκι; θα έκαμνε "γεννηθείτω σοσιαλισμός, τιβιτιγκλόννν!" κι όλα θα γινόταν έτσι όμορφα, μαγικά!
    Κι έτσι ο απλός συμπολίτης θα ξυπνούσε ένα ανοιξάτικο πρωινό απ' τον καναπέ που είχε αποκοιμηθεί αποβραδίς, και όλα θα μύριζαν λαϊκή εξουσία! Χωρίς κόπο, χωρίς πόνο και κούραση :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παω να το φτιαξω στο φοτοσοπ!!!
    θα αλλαξω την φωτο!
    Ευχαριστω για την ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε τελος με τις παραγγελιες:)

    στο τελος θα την θελετε και χωρις φουστανακι:)

    Με κοκκινο φουστανακι σου χω αλλη


    http://poexania.wordpress.com/2010/07/24/%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%BF-%CF%87%CE%BB%CE%BF%CE%B5%CF%81%CF%8C/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χε χε, εγώ έγραψα για το κόκκινο φουστανάκι, αλλά το έσβησα γιατί έβαλα λινκ που δεν ισχύει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κριτική εκ των έξω απαγορεύεται, κριτική εκ των έσω (εδώ γελάνε) . Τι σου είναι τελικά αυτό το κώμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ με την προϋπόθεση της επιλογής από μέρους του διακριτικού ψευδώνυμου για διευκόλυνση του διαλόγου κι αποφυγή συγχίσεων. Η επιλογή ψευδωνύμου γίνεται είτε με την τεχνική δυνατότητα που παρέχεται από τον φορέα του ιστολογίου (blogger - λογαριασμός Google), είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID, είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη στο παράθυρο σχολιασμού στο blogger, είτε με διακριτή υπογραφή στην αρχή ή το τέλος, εντός του σχολίου."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανωνυμε, επειδη το χεις πρακανει, απο το επομενο και περα, ανωνυμο και ανουσιο σου σχολιο, εχει διαγραφη.

    Αν εισαι μαγκας και ομορφοπαιδο, κολλησε μας στον τοιχο με επιχειρήματα...

    ...τα υπολοιπα ειναι οδοντοκρεμες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε δύο ανώνυμοι βασικά.
    Τα δικά μου σχόλια έσβησες,πώς τώρα το ΚΚΕ κάνει απολύσεις κ είναι ''αναγκαίο κακό'' αλλά ταυτόχρονα το καταδικάζει όποτε το κάνει κάποιος άλλος είναι τραγελαφικό,από εδώ κ περά ορθά θα του χτυπάνε ότι κάνει αυτά που καταδικάζει....
    Εξαιρετικό φασκέλωμα από το κόμμα,το ότι η επιχείρηση δεν είναι καπιταλιστική επειδή προπαγανδίζει τις θέσεις του κόμματος είναι επίσης επιχείρημα χωρίς ουσία,πάλι καπιταλιστική είναι,κάτι πουλάει,ότι δεν αγοράζεται δεν έχει σημασία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Με λίγα λόγια ο ανώνυμος μας λέει, πως δεν δυναται να υπάρξει κομμουνιστής σε αυτό το σύστημα. Διότι όλοι μας στηρίζουμε την πραγμάτωση της υπεραξίας απο τους κεφαλαιοκράτες και την κλοπή της από τους εργαζόμενους, καθώς ψωνίζουμε τρόφιμα, ψωνίζουμε ρούχα και γενικά γευόμαστε την ύλη ...

    Και μην μου πείτε ότι είναι αναγκαίο κακό η αγορά της τροφής. Να πάτε στο βουνό να βοσκήσετε ...

    Καλά δεν τα λέω ανώνυμε ?

    Βέβαια εαν μπορούσαμε να επιβάλλουμε σοσιαλιστικούς κανόνες στον δικό μας μικρόκοσμό, στις επιχειρήσεις μας και στην ζωή μας γενικότερα, γιατί άραγε προσπαθούμε να πείσουμε τους εργαζόμενους να μας ακούσουν και να πάρουν την εξουσία ? Χμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν είστε δύο ... φίλοι, για να μπορούμε να σας απαντάμε ας υπογράφετε από κάτω από το σχόλιό σας, όπως εσείς θέλετε ...

    Επί της ουσίας, έτσι για μαγκιά, οι άλλες απολύσεις (1.000.000 είναι οι άνεργοι και μην μου πεις ότι φταίει το ... ΚΚΕ, γιατί θα ... μαλώσουμε), οι ελαστικές μορφές εργασίες σε ΟΛΑ τα άλλα κανάλια και εφημερίδες, οι απαγορεύσεις τύπου Μεσαίωνα σε όλες τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, οι συνθήκες γαλέρα που επικρατούν στα πλοία, ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ;

    Μπα ... έ ;;;
    Μόνο τα ψέματα σε βάρος του ΚΚΕ, σε νοιάζουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίγο πολύ άσχετο, αλλά αξίζει το κόπο να το δείτε.

    http://www.youtube.com/watch?v=btEZFqzfBzs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ... και ο Σαμαράς στη ΔΕΘ είπε ότι "το ΚΚΕ που είναι κατά της ιδιοκτησίας, είπε όχι στο χαράτσι".
    Tι να λέμε τώρα ρε ανώνυμε?

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΗ ΨΩΜΙΑΔΗ)
    (να 'ούμε ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Σοσιαλισμός - Κομμουνισμός δεν είναι ατομική επιλογή ΑΛΛΑ κοινωνική. Κανένας πολιτικός φορέας δεν μπορεί να λειτουργήσει έξω απο τα πλαίσια και τους κανόνες της κοινωνίας, ακόμα και εαν θέλει να τους ανατρέψει.

    Στο κάτω κάτω ακριβώς επειδή η ανεργία και οι απολύσεις, είναι αποτέλεσμα του ανταγωνισμού, της συγκεντροποίησης των μέσων παραγωγής, της πτωτικής τάσης του ποσοστού κέρδους, της απλής κερδοσκοπίας σε κάποιους, της εξέλιξης της τεχνολογίας που συγκρούεται με τα όρια του συστηματος, ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, το ΚΚΕ προτρέπει την κοινωνία να πάρει την εξουσία και ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ, πάνω σε νέες βάσεις, σοσιαλιστικές, λαίκες με στοχο τον Κομμουνισμό. Για να μην υπάρχει στο μέλλον κανένας λόγος, καμία αιτία, τα οποία θα οδηγούσαν ξανά σε απολύσεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μάλιστα,βαφτίστηκα φυσικά αντίκομμουνιστης όπως ήταν αναμενόμενο.
    Με απλά λόγια,όταν το ΚΚΕ κάνει ό,τι όλοι οι άλλοι γιατί κανείς να πιστέψει το ΚΚΕ;;;
    Στην τελική αν δεν μπορείς να κρατήσεις κανάλι κλείστο,αν ο 902 κλείσει θα είναι δικαιολογημένες οι απολύσεις ως ένα βάθμο(όχι ότι το ΠΑΜΕ κ το ΚΚΕ δεν κινείται αδιακρίτως ενάντια σε όποιον κάνει απολύσεις αλλά ντάξει).
    Φυσικά όλα αυτά είναι μέσα στο σύστημα,δεν αντιλέγω σε αυτό...το ΚΚΕ όμως όπως κ να'χει πρέπει να κινείται διαφορετικά αν θέλει κάποτε να πείσει άλλους από τον κόσμο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ωραία ,και εσύ σαν κουμουνιστής πρέπει να έχεις μια διαφορετική στάση ζωής και το κόμμα σαν φορέας πρέπει να έχει μια άλλη ηθική . Αυτή που δεν αφήνει ανθρώπους χωρίς δουλειά. Αυτή την ηθική που οι λέξεις πρέπει να συμβαδίζουν με τις πράξεις. Μέσα στον καπιταλισμό. Πλέον είμαι δύσπιστος απέναντι στο ΚΚΕ και ΛΥΠΑΜΑΙ γιατί ήμουν οπαδός του. Και ας το αμφισβητείται με περισσή ειρωνεία. ΟΚ? . Adios και να είστε αυστηροί με το κόμμα σας.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε από πάνω τσάμπα παιδεύεσαι, δε θα βγάλεις άκρη.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμε αν δεν δούμε τον 902 να κλείνει όλα είναι δικαιολογίες κ θεάτρο του παραλόγου...πρέπει να'ναι ο 2ρος αν όχι ο 3τος χρόνος που οι επιχειρήσεις του ΚΚΕ είναι μέσα κ δεν έχουν κλείσει,πώς γίνεται ας μας το εξηγήσει κάποιος κομμουνιστής.
    Προσωπικά έχω ψηφίσει αρκετές φορές το ΚΚΕ αλλά δεν ξέρω αν θα το ξανα κάνω μετά τα τελευταία γεγονότα,πρέπει να βρουν καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
    Μόνο αν ο σταθμός κλείσει θα έχουν δίκιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άμα κλείσει εγώ κάνω κολοτούμπα 360 μοίρες σαν την κομανετσι. Αν επίσης δε δώσει τα μέλη και του κόψουν τα λεφτά κόβω κουπόνι 20ευρω κάθε μήνα συν ότι γίνομαι μέλος του.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανέλυσε μας ρε ανώνυμε το οτι το ΚΚΕ πρέπει να κινείται "διαφορετικα"...Επιχειρήματα σε παρακαλώ!Να κλείσει δηλαδή όλα τα μεσα προβολής των θέσεων του ενώ ταυτόχρονα ουσιαστικά φιμώνεται απο τα αστικά μέσα? Τα μέσα προβολής του ΚΚΕ δεν είναι καπιταλιστικές επιχειρήσεις με την έννοια οτι δεν έχουν ως σκοπό την συσσώρευση χρήματος αλλά ταυτόχρονα λειτουργούν μέσα σε αυτό το γ@@@@@νο σύστημα.Οχι μόνο επιδερμική κριτική και λάσπη!Επιχειρήματα...
    Α!Εμείς την κριτική την επιδιώκουμε και την λαμβάνουμε υπόψιν μας (απάντηση σε σχόλιο παραπάνω) αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι λαικισμούς και λασπολογία!Γκέγκε?

    Ακροβατιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Το κόμμα είναι σίγουρο οτι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει τα προπαγανδιστικά του μέσα.Οσο και να χτυπιέστε η φωνή του ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.Αυτό θέλετε ε?Να φιμωθεί η μόνη φωνή που δείχνει την λύση στα αδιέξοδα του λαού...ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ οση λάσπη και αν ρίξετε!!!

    Ακροβατιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμε 9:59μ.μ.
    Είσαι αδίστακτος!Η Αλέκα έχει απαντήσει για αυτή την προβοκάτσια χρόνια τώρα...Το ξέθαψες και έβαλες΅από δίπλα το "αν δεν κάνω λάθος" ενώ ξέρεις οτι είναι χυδαίο ψέμμα.Στο δια ταύτα το κανάλι θα κλέισει οταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα μέσα...Οσο και να χτυπιέστε!Καταλαβαίνω οτι δεν έχεις μάθει να συνδιαλέγεσαι με επιχειρήματα πετάς την λάσπη και όπου πιάσει.Αυτό που δεν μπορείτε να χωνέψετε κύριοι (απευθύνομαι και στο trollaki) είναι οτι ο κόσμος στηρίζει και οικονομικά το κομμα!
    Θα θέλατε πολύ να "δώσει" τον κόσμο του αλλά δεν γίνεται γιατί θα έχει δώσει τον εαυτό του.
    Το κόμμα δεν λειτουργεί όπως τα αστικά κομματα.
    Κομμα = ο Λαός του
    Αυτά και δεν αξίζει νομίζω να επεκταθούμε άλλο.
    Η απάντηση μου δεν απευθύνεται σε εσάς(είστε trollakia του κερατά)
    αλλά κυρίως προς τους υπόλοιπους αναγνώστες.
    ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΕΔΩ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΚΙΑ ΣΚΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ!

    Ακροατιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κοκκινοςδρόμοςΠαρ Σεπ 16, 10:34:00 μ.μ. EEST

    "Τέλος η γ.γ. αν δεν κάνω λάθος παραδέχτηκε ότι έστειλε την κορούλα της στο αμερικάνικο κολλέγιο(κομμουνιστικότατο)."
    Τι λες βρε πειδί μου, έχουμε τέτοιες ανατροπές! Πέφτουν επιτέλους οι μάσκες τστστσ. Ευτυχώς έχουμε έναν καλά ενημερωμένο άνθρωπο να μας μεταφέρει και σε εμάς τα φρέσκα νέα-κοτσάνες.

    υγ 1.και εναπαλαμβάνω αν εσύ ήσουν οπαδός του ΚΚΕ τότε εγώ είναι Μπορα-Μποριανός και σου σας στέλνω τα φιλιά μου από τον μακρινό Ειρηνικό.

    υγ2. Ωραία τα λες βρε Ποε αλλά αυτή η (Κ)ΝΕράιδα γιατί κρατάει ανάποδα το σφυρί; Τι σημειολογία είναι αυτή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Γιατί με έσβησες,τί είπε η Αλέκα για την κορούλα της αλήθεια;;;για θυμησού κ θυμησέ μου...
    Ααα ότι δεν τα κατάφερε αλλιώς κ έπρεπε να μορφωθεί,τι και αν είναι από την αμερικάνικη παιδεία,έπρεπε...
    Έτσι κ τώρα οι απολύσεις έπρεπε να γίνουν...
    Αν εκφράζατε πραγματικά τον λαό θα είχατε πάνω από 8%.
    Κρίμα...κατάντια το τιμημένο κάποτε κόμμα με Λαμπράκη,Μπελογιάννη,κρίμα τόσο αίμα που έχυσαν κάποιοι για την ιδέα.
    Περαστικά σας σύντροφοι....

    το trolaki :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κοκκινέδρόμε δεν είπα ότι είμαι οπαδός του ΚΚΕ,οπαδός κανενός δεν είμαι,είπα ότι έχω ψηφίσει ΚΚΕ,αν δεν έσβηναν τα σχολιά μου θα μπορούσες να το δεις.

    Βέβαια για εσάς εδώ είμαι ένα αντικομμουνιστικό trolaki!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λοιπόν, παιδάκια, αρκετά ... παίξατε !

    Το επόμενο σχόλιο εχτός θέματος θα σβηστεί και κάντε τα παράπονά σας στο φίλο σας τον ... Καρατζαφέρη !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Προς ανώνυμους τρολετάριους:
    Η κουβέντα για τον 90,2 έχει γίνει και διεξάγεται ακόμη σε άλλα ποστ, με αυτό το θέμα. Το ξέρω πως σας είναι σπαστικό αλλά μια και το μπλοκ είναι κομμουνιστικό (αλλά και πολιτισμένο)η διεξαγωγή των συζητήσεων έχει και κάποιους κανόνες.
    Ναι μεν τα σχόλια δεν λογοκρίνονται (εκτός ακραίων περιπτώσεων) αλλά (επιτακτικός τόνος φωνής) "οι τοποθετήσεις γίνονται επί της εισήγησης"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κοκκινοςδρόμοςΠαρ Σεπ 16, 11:41:00 μ.μ. EEST

    όχι τρολ για μένα δεν είσαι αντικομμουνιστής. Ούτε καν αυτό. Αντίθετα με αυτά που λες, κάνεις τσάμπα διαφήμιση στο ΚΚΕ και τον κομμουνισμό. Συν σε εποχές δύσκολες για τον κόσμο, σκορπάς απλόχερα το γέλιο. Σε ευχαριστούμε τρολ. Κιπ τρολινγκ.

    υγ προς διαχειριστάς! Καταχράσομαι την φιλοξενία σας για να ειρωνευτώ για τελευταία φορά τον τρολαλίσταντα. Παρακαλώ δείξτε κατανόηση, άνθρωπος είμαι και εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Για άλλη μία φορά.

    Όλοι σας, σεβαστείτε την επιθυμία μας να μιλάμε εντός θέματος χωρίς τρολλινγκ !

    Απλά πράγματα και παστρικά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Θεωρω οτι για τον 902 το έχουμε κλείσει το ζήτημα
    αυτα που λες οτι δεν δεχομαστε κριτική, η απάντηση ειναι οτι όχι μονο την δεχόμαστε, αλλά απαντάμε και αναλόγως με αρθρα σαν και αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κοκκινε δρομε, αμα δεις την αρχικη φωτο θα καταλάβεις, ταίριαζε να το κάνω έτσι και ψιλοβιαζομουν γιατι επρεπε να παω στην δουλεια.

    Ε τι μονο στην ελληνοφρένεια θα τα βάζουν ανάποδα;

    Δεν υποννοεί κάτι παντως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πείτε μου με το χέρι στην καρδιά. Ακόμα και αν πιστεύατε ότι το ΚΚΕ έκανε λάθος με τις απολύσεις,κόντρα στις αιτιάσεις της ΚΕ, θα το λέγατε δημόσια και εκτός οργάνων? Εδώ απαγορεύεται από το καταστατικό σας να συζητηθεί εσωκομματικό θέμα μεταξύ συντρόφων εκτός οργάνων,μακριά δηλαδή από το άγρυπνο βλέμμα της καθοδήγησης. Έτσι θα χτιστεί μια άλλη κοινωνία? Με φοβικά σύνδρομα? Με καχυποψία? Δημοκρατικός συγκεντρωτισμός θα μου πείτε. Δοκίμασα δε θέλω ευχαριστώ. Προτιμώ να μπορώ να λέω τη γνώμη μου ελεύθερα. Αποψή μου είναι έτσι? Και η άποψη του καθενός καθορίζεται και από υποκειμενικούς παράγοντες. Εγώ το βρίσκω ανελεύθερο εσείς δε θέλετε να δημιουργούνται φράξιες. Ο αυτάρχισμός και η δεξιά παρέκλιση σας την έχουνε στημένη στη γωνία να το ξέρετε. Και εδώ μέσα διαπιστώνω αυταρχικές συμπεριφορές όπως για παράδειγμα την ειρωνεία και το σβήσιμο σχολίων.Ακόμα αυτό που έγινε με το αρχικό πόστ ,να πάρετε μια κουβέντα που είχαμε ,να την κουτσουρέψετε και να την κρεμάσετε σαν ανάρτηση για να δείξετε πως σκέφτεται ο εχθρός.

    Τα γράφω αυτά για να δείξω σε σας και σε όποιον άλλο διαβάζει το blog ότι η κουβέντα δεν έχει νόημα. Είτε μιλάς σε τοίχο είτε σε μέλος του ΚΚΕ το επιφανειακό αποτέλεσμα είναι το εξής. Δίκιο είναι αυτό που λέει το κόμμα. Ελπίζω τουλάχιστον να προβληματιστήκατε και να μην αφήσετε το θέμα να περάσει έτσι στα όργανά σας.Ή μπορεί να με γράψετε και στα όργανά σας. Δικαίωμα του καθενός.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εγω την γνωμη μου για τον 902 στην ξαναπα, ανετρεξε στα παλια σχολια στο αρθρο για τον 902 να την δεις, να μην λεμε τα ιδια.

    Επισης την θεση του κομματος την ξερεις

    Απο μενα τι αλλο θελεις;


    Τα σβησηματα σχολιων γινονταν σε υβριστικα σχολια, αν δεν σεβεται κάποιος τους κανονες να μην σχολιαζει.

    Κανενα ουσιαστικο σχολιο δεν σβησαμε, μην κοιτας το αλλο ποστ που εγινε χαμος.

    Κατι του σταλιν η μανα χεζει στον ταφο του λενιν σβηνουμε.

    Αυτα για τις αυταρχικες συμπεριφορες αστα...εμεις προειδοποιήσαμε σχετικά με τις υβριστικές συμπεριφορές.

    και επισης απαιτουμε και ενα Nick οπως πολυ ωραια πλεον εβαλες.

    Κατα τα αλλα,εμεις γραφουμε ολοκληρα αρθρα και υποστηριζουμε την θεση μας και απανταμε στην πολεμικη που μας γινεται, δωστε επιχειρηματα σε σχεση με τα συγκεκριμενα αρθρα η ανοιξτε ενα δικο σας blog να μας κοπανατε μερα νύχτα.

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΝ 902, ΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ

    τοσουνς μηνες γινονται οι απολυσεις, περιμενατε το σκαι να το κανει θεμα για να παρετε το πράσινο φως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Και ενα τραγουδι αφιερωμενο

    http://www.youtube.com/watch?v=aPAgOkQghNs&feature=related

    Εξτρα μπονους σαν να πουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1. Δες το Disclaimer σχετικά εμ το ΚΚΕ, εδώ δεν είναι οργάνωση ή κάτι τέτοιο. Τους περισσότερους δεν τους δεσμέυει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, αν καταλαβαίνεις τι λέω. Επίσης αμα θες μπορείς να διαβάσεις το κομμάτι από το "τι να κάνουμε" του Λένιν σχετικά με αυτό που λες και ποιοι επικαλούνται την απουσία εσωκομματικής δημοκρατίας πάντα. Επίσης ακριβώς αυτή η κριτική που κάνεις γίνεται από το σύστημα και από τους οπορτουνιστές που κάποια στιγμή είχαν επικρατήσει στο ΚΚΕ, εφαρμόζοντας ακριβώς τις φράξιες τους. Εσωκομματικά υπάρχει η πλατύτερη δημοκρατία και φυσικά και η υποταγή στην πλειοψηφία δες και το διάλογο για την αμεσοδημοκρατία κάπου στο μπλογκ. Από την άλλη αυτή ακριβώς ήταν η δύναμη εν΄ςο τέτοιου κόμματος όπως παραδέχεται και ο π΄ρωην κομμουνιστής και ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ιστορικός του 20ου αιώνα Eric Hobsbawm< λέει ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να πολλαπλασιαστεί η δύναμη ακόμα κια λίγων ανθρώπων. Καταλήγουμε λοιπόν ότι όποιιος χτυπα αυτό το μοντέλο λειτουργίας, είναι συνήγορος της σημερινής κατάστασης.

    2. όταν κάποιος συμπεριφέρεατι αξιοπρεπώς όπως δηλαδή τον συμπεριφέρονται και σέβεται τους συνομιλητές του θα πέρνει και την άναλογη απάντηση, αν δεν το κάνει κανείς δεν μπορεί να υποχρεώση τον άλλο να μην εκνευριστεί.

    3. Επειδή με αφορά προσωπικά, μόνο κάτι τέτοιο δεν έγινε σχετικά με την ανάρτηση, το σκέφτεσαι τελείως λαθεμένα. ήθελα καιρό να κάνω ένα θέμα σχετικό, σχετικά με αντιλήψεις σαν αυτε΄ς που εκπροσώπησες σε εκείνη την κουβέντα, γενικά μου βγαίνει ευκολότερα στην πολεμική να γράψω κάτι αυτό είναι όλο. Σκέψου ακόμα πόσο η πολεμική έχει βοηθήσει την επανασταστική θεωρία και την επιστήμη, πόσοι εξαιρετικοί διάλογοι διαδραματίσθηκαν με αυτό τον τρόπο... Τέλος δεν σου απέτρεψε κανένας να απαντήσει απάο κάτω ανα διαφωνούσες σε κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να σκεφτείς αυτό θέλω.Και στο ΣΚΑΙ σου είπα βλέπω φίδια και αράχνες. Τωρα κάνανε κινητοποίηση τώρα κουβεντιάζεται το θέμα τώρα το συζητάμε. ΜΗΝ βλέπεις παντού εχθρούς στο έχω ξαναπεί. Όσο για τα σβησίματα έχω να πω ότι ψεύδεσαι.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πρωτον εγω δεν εσβησα τιποτα
    δευτερον οσα σχολια ειδα να σβηνονται(εκτος απο το ποστ με την αναδημοσιευση σχολιων που εκει σβηστηκαν ολα, και τα δικα μου) ηταν υβριστικά
    τριτον εδω τελειωνει και ο διαλογος μου μαζι σου οσο αφορα τα ζητήματα

    α) 902-τυποεκδοτικη(εκτος και αν εχει τιποτα ενδιαφερον να καταθεσεις)
    β) Σβησήματα σχολιων

    Οτι ειχα να πω στο ειπα οσον αφορα αυτα τα θεματα, πηγαινε παρακατω, αλλοι στην θεση σου τωρα θα ελεγαν για τον εμφυλιο και τα γκουλαγκ,εσυ εχεις κολλησει με τον 902.

    Τα λεμε

    εντος θεματος ελπίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Βασικά πώς γίνεται να έχει κάποιος νικ,να γνωριστούμε κιόλας;;;
    Kατά τα άλλα με κάλυψε πλήρως ''Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll''.
    Να οδηγούσε κ κάπου ο τόσος δογματισμός....

    Ο ανώνυμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ναι, δεν λετε να τον εγκαταλειψετε τον δογματισμο σας, δεν σας οδηγει πουθενα ειναι αληθεια, γυρω γυρω θαλασσα και στην μεση ο 902.


    Καληνυχτα ανωνυμοι του μεσονυχτιου, αυριο με καλο να μας γ....ε και τα υπολοιπα ποστ με τις εξυπναδες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καταρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να έχουμε πάλι ανάρτηση με θέμα την κουβέντα.

    Το οτι ο Δημ.Συγκ. είναι αποτελεσματικός δε το συζητάω. Μια ομάδα αποφασίζει και δρά προς το στόχο συντεταγμένα, άσχετα αν κάποιοι διαφωνούν.Εμένα δε μου ταιριάζει.Δεν χρειάζεσαι τον Eric Hobsbawm ,που δεν τον ξέρω, για να το καταλάβεις.
    Στην ΚΝΕ είδα μόνο τον Συγκεντρωτισμό και όχι τον Δημοκρατικό.Στην πράξη αυτό που είδα να εφαρμόζεται ήταν η επιβολή της βούλησης της καθοδήγησης. Μιλάμε για αρκετά χρόνια δράσης. Πράγματι ακούω πως τα πράγματα στο ΚΚΕ είναι καλύτερα ως προς το θέμα αυτό αλλά και πάλι για μένα ελοχεύει ο κίνδυνος εκτροπής καθώς καλή η θεωρία αλλά στην πράξη τα πράγματα αλλάζουν αφού έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους ανώριμους και επηρεασμένους από το σύστημα. Στην τελική κατά το διαχωρισμό ΚΚΕ-ΣΥΝ μια "φράξια" δεν κάνατε για να πετάξετε συνασπισμένους και λοιπούς κλωτσηδόν απο τα γραφεία? Μη μου πείς πως μέσα στο κόμμα δεν είχαν μπεί νερόβραστοι.
    Βλέπεις λοιπόν πως και αυτός ο τρόπος δράσης μερικές φορές μπορεί να είναι χρήσιμος. Δεν συνηγορώ λοιπόν υπέρ κανενός καπιταλισμού ούτε εκούσια ούτε ακούσια. Θέλω απλώς να μπορώ να απευθύνομαι με ειλικρίνεια προς τον κόσμο γιατί αυτή είναι και η κοινωνία που θέλω.
    Για μένα η γραμμή πρέπει να κατεβαίνει αλλά και να υπάρχει το κανάλι να ανεβαίνει. Μέχρι εκεί που έχω ίδια εμπειρία δεν μπορώ να πω ότι το είδα, δυστυχώς. Οι ΟΒες κάνανε ότι έλεγε η γραμμή. Μη μου πεις για το ΝΑΡ και τη διάσπαση δεν αποδεικνύει τίποτα για μένα.

    Όταν με σέβονται και δεν κουτσουρεύουν τις απόψεις μου φέρομαι αξιοπρεπέστατα.

    Είχα κάνει επίλογο που εξαφανίστηκε? από το pdf και επίσης τσουβάλιασες συλλήβδην τις διαφορετικές απόψεις σε μία. Του γάμησες τα μάτια εν ολίγοις και είσαι και περήφανος.

    Όσο για τον 902 ξέρετε τι πιστεύω? Τους διώξατε γιατί ήταν συριζαίοι.Αφού κάνατε τη μαλακία να τους πάρετε σε κομματική δουλειά έπρεπε και να τους λουστείτε.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αγαπητέ "Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll", έτσι θέλειες να σε αποκαλούμε, εντάξει, δεχτόν, αν και δεν είναι το καλύτερο, κάνε μου επιτέλους τη χάρη και μην χρησιμοποιείς λέξεις του ... πεζοδρομίου !
    Τόσο δύσκολο είναι ;

    Δεν δείχνεις ΚΑΜΙΑ αξιοπρέπεια με αυτόν τον τρόπο.

    Επί της ουσίας:
    Ο καθένας, έχει και την προσωπική του εμπειρία με την ενασχόλησή του με το Κίνημα. Αυτό, όμως, αγαπητέ δεν σημαίνει ότι ΠΑΝΤΟΥ έτσι είναι. Δεν ξέρω τι συνάντησες εσύ ή τι σου είπαν άλλοι, αλλά πίστεψέ με, ένας ζωντανός Οργανισμός, κυρίως της Νεολαίας, θα έχει και διάφορες εκφάνσεις.

    Δες και εδώ !
    Δεν ξεφεύγουμε κάποιες φορές όλοι μας ;
    Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά προσπαθώ να σου πω ότι δεν είναι αυτή η λειτουργία (που περιγράφεις) ούτε του ΚΚΕ όυτε της ΚΝΕ !

    Ο Δ.Σ., λειτουργεί εδώ και 9 δεκαετίες, έχουμε ήδη τις εμπειρίες που δείχνουν δυο πράγματα.
    1. Όπου δεν λειτούργησε (περίοδος 89-91) είχαμε προβλήματα.
    2. Όσο λειτουργεί, το Κόμμα, σαν μια σιδερένια γροθιά, ατσαλωμένο, παλεύει για τα δίκια της Ε.Τ. - όπως ακριβώς έχει περιγραφεί σαν Κόμμα Νέου Τύπου !

    Είναι φυσικά δικαίωμά σου να θέλεις έναν ... σύριζα, με φράξιες, ομαδούλες, να έχει ο καθένας τον ... ταμπουρά του και λοιπά.
    Εμείς, ΔΕΝ είμαστε σύριζα ...
    Χώνεψέ το !

    Πάλι επανέρχεσαι στον 902. Νομίζεις ότι ... "μας τη λές" ;
    Θα σου πω δυο πράγματα, ξανά, αλλά παράκληση, ό,τι άλλο θέλεις, πήγαινε σε άλλο ποστ, σχετικό.
    1. Κανένας δεν ήταν συριζαίος, κάνεις λάθος.
    2. Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν με πανό, ξέρεις, στον Περισσό, ότι για την κρίση φταίει η ... Τυποεκδοτική, χάσαν κάθε δίκιο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 1. Τελοσπάντων θα κάνω ότι το πιστεύω
    2. Για την κρίση ευθύνεται και η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε όπως όλες οι Α.Ε.

    Ο άλλος ανώνυμος ή αλλιώς troll.Θα υπογράφω σαν τρολλετάριος το είδα από πάνω και μου άρεσε οκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Αν και στα περισσότερα με κάλυψε ο Φαρος. Πραγματικά η κουβέντα θα ήταν τελείως αλλιώς αν δεν γινόταν στο ίντερνετ αλλά κάπου πρόσωπο με πρόσωπο, ειδικά αν είχαμε ήδη πει όλα αυτά, η στάση μου θα ήταν αλλιώς. Επίσης σχετικό και αυτό με τα παραπάνω υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να ειπωθούν μέσω του διαδικτύου για αυτό και δεν θα γίνεται να παραπροχωρήσει το θέμα με τα οργανωτικά. Πάντως αυτό που λες για ανώριμότητα ναι όντως στην ΚΝΕ, υπάρχει, αλλά είναι φυσικότατο λόγω ηλικίας, επίσης φυσικότατο είναι τα σημάδια "πίστης" , έναντι αντίληψης-κατανόησης-εξήγησης. Πρόκειται για νεαρά άτομα που γίνεται προσπάθεια να ετοιμαστούν για ένα άλλο τρόπο σκέψης και στην προσπάθεια αυτή , ειδικά αν δεν δοθεί η απαραίτητη προσοχή, τα κενά στην κατάκτηση της κοσμοθεωρίας (και τι κοσμοθεωρίας- ίσως το πιο στέρεο και εκτεταμένο "σύστημα" σκέψης-το σύστημα μέσα σε εισαγωγικά γιατί ακριβώς σύστημα με την έννοια του κλειστού τρόπου προσέγγισης δεν είναι αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση), γεμίζονται με συναισθηματισμούς και τυφλή πίστη. Αντιθέτως στο κόμμα η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, από όσους ανθρωπους έχω γνωρίσει φαίνεται αυτό, και το τι ανθρώπους έχεις αλλά και τι συνθήκες γενικές δείχνει πως δουλεύει μια τέτοια οργάνωση. Επίσης ίσως σε ενδιαφέρει και αυτή η ανάρτηση http://e-globbing.blogspot.com/2011/05/blog-post_8303.html#comments που είχα κάνει παλιότερα σχετικά με τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

    Για τη "φράξια" το 1991, ήταν σχεδόν τέτοια, επειδή προφανώς η αντίπαλη είχε συγκροτηθεί πιο πριν και έπαιξε τέτοιο ρόλο, ουσιαστικά ήταν τα στελέχη και μέλη που αντιδρούσαν στην φράξια των ανανεωτών. Το πράγμα δεν είναι τόσο απλό-υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Θα στα πει και ο Φάρος που τα έζησε αυτά.

    Για τον επίλογο σου , δεν είχα κανένα πρόβλημα να τον συμπεριλάβω. Απλά το κείμενο είχε ετοιμαστεί προτού γίνει εκείνη η κουβέντα, ήταν δηλαδή όχι ιδεολογικό όπως το παρουσιάζεις αλλά καθαρά λειτουργικό θέμα. Επίσης στόχος μου δεν ήταν να ανεβάσω την κουβέντα μας, αλλά τα κυριότερα σημεία αντιπαράθεσης και την άποψη μου-ήταν δική μου ανάρτηση αν είδες.

    Πάντως μου κάνει εξαιρετιική εντύπωση που ένας άνθρωπος που πέρασε από το συγκεκριμένο χώρο που υιοθετεί ιδεολογήματα που πλασάρουν οι πιο "σκληροί" του συστήματος όπως Πρόβατα, φασίστες κτλ, ειδικά που αντιμετωπίζει άλλη συμπεριφορα εδώ μεσα τουλάχιστον από εμένα.

    Επίσης θα ήθελα να ξέρω. Εδώ έχουμε τη μεγαλύτερη κρίση του καπιταλισμού από τη γέννηση του, την περίπτωησ να έχουμε τίποτα ιστορίες, πολεμικές στη γειτονιά μας που να πάρουν και εμάς μέσα, τον κόσμο να φορτώνεται φόρους και να μην έχει να πληρώσει, το ΚΚΕ να κάνει προσπάθεια να τον κατευθύνει και να τον οργανώσει και εσείς να ασχολέίστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με το 902. Στο βαθμό που το κάνετε εσείς το κάνουν μόνο η Ντόρα, ο ΛΑΟΣ και ο ΣΚΑΙ, σοβαρευτείτε, το πρόβλημα δεν είναι το ΚΚΕ,το θέμα είναι τι θα κάνουμε μπας και ανοίξει κανένα κεφάλι όχι από γκλομπ μπάτσου αλλά σε ΤΑΞΙΚΗ συνείδηση και αυτό δε πετυχένεται με τον τρόπο αυτό. άε που δεν πολέμας τον άλο ιδεολογικά αλλά όπως ο Τρινταφυλόπουλος και ξέρεις αυτός ο τρόπς σκέψης όχι δεν ανοίγει το κεφάλι του εργάτη αλλά τον κάνει τόσο μαλάκα όσο να δέχεται όλα τα μετρα και να βρίζει και αυτούς που τα πολεμούν από πάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εγω παντως χαιρομαι που ο ανωνυμος συμμορφώθηκε με τους κανονες του Γλομπινγκ, έτσι ώστε να μπορει να γινεται διάλογος.

    Οι συνδιασμένες απαντήσεις σας με κάλυψαν και με βγάζουν απο τον κοπο να τοποθετηθω.

    Οσον αφορα την κνε μονο ενα σχολιο, απλα συγκρίνετε την με άλλες νεολαίες κομμάτων και μετα το συζητάμε πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Παιδιά, να με συγχωρείτε, αλλά δεν πάει άλλο ...

    Τι να πεις σε κάποιον που πιστεύει ότι την Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση την έφερε η ... Τυποεκδοτική !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Λέμε στην περιοχή μου:
    1. Τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς.
    2. Στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα !

    Και μια ακόμα για να περιγράψω ακριβώς τι θέλω να πω:

    - ” Το τιποτένιο πράμα κάνει σαματά,
    δειλά ηχεί το μάλαμα, ο τενεκές βροντά ” !

    υ.γ.: Τα παραπάνω δεν αποτελούν απάντηση σε κανέναν, απλά προσπαθώ να πω σε ΟΛΟΥΣ, ότι όσο κι αν προσπαθούν κάποιοι με ανιστόρητες και άκαιρες συκοφαντίες να πλήξουν το ΚΚΕ, δε θα καταφέρουν απολύτως τίποτα γιατί να ξέρουν ότι ΤΟ ΜΑΛΑΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. "Τι να πεις σε κάποιον που πιστεύει ότι την Παγκόσμια Καπιταλιστική Κρίση την έφερε η ... Τυποεκδοτική !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    "

    Όσοι ουδέτεροι διαβάζουν το blog ελπίζω να παρατηρουν την αγωνιώδη προσπάθεια που κάνεις να διαστρεβλώσεις τα λεγόμενα μου. ΤΟ ΜΑΛΑΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ αλλά έχει και κάτι πρόβατα...


    Τρολλετάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ειστε εκτός τόπου και χρόνου σύντροφοι...εδώ ο κόσμος έχει ξυπνήσει και γίνεται χαμός...όλοι κατάλαβαν ότι ο Καπιταλισμός έχει τελειώσει.
    http://parallhlografos.wordpress.com/2011/09/18/%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%8C%CE%BB-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AE%CF%84-%CF%87%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%85%CE%BA%CE%BB/#comment-85483
    Δειτέ εδώ τι γίνεται στην Αμερική?
    Εμείς ακόμα σύντροφοι μιλάμε για καθοδήγηση έλεος...
    Ας ξυπνήσουμε και ας ξεχυθούμε όπως ο Άρης σε νέους αγώνες μακριά απο καθοδηγητές και αφεντικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Βαζω τα παπούτσια μου και παμε, ελπιζω να προλαβω να δεσω τα κορδόνια πριν πέσει και δεν προλάβω να βαλω και εγω ενα χεράκι. Α ρε ο βλάκας, δεν το χα προβλέψει, ειμαι αριστερός και βλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Η καθοδήγηση φυσικά χρειάζεται, ή μήπως περιμένεις ο λαος ο ίδιος που μεσα στα μέτρα του μνημονίου, ψήφησε πάλι την ακροδεξιά του ΠΑΣΟΚ, να κάνει την επανάσταση, να παρει την εξουσία, και να οικοδομήσει σοσιαλισμό.

    Αν το περιμένεις αυτο οκ

    Επίσης όσον αφορά την Αμερική, οι όποιες κινητοποιήσεις, που καλώς γίνονται, είναι αρκετά ανώριμες ακόμα, και δεν πέφτει έτσι απλά ο καπιταλισμός, άσε που έχουν και κάτι Tea Party και εκεί που προσεγγίζουν τους δικούς μας Καρατζαφέρηδες.

    Και καθοδήγηση χρειάζεται, και χρόνος χρειάζεται(ούτε εγω ούτε εσύ δεν ξέρουμε πόσος), αφού ο κόσμος στην Ευρώπη την πιπιλάει ακόμα την καραμέλα, καταλαβαίνει βέβαια σιγά σιγά, αλλά ανατροπη του συστήματος δεν θέλει, ή μήπως θέλει και το κρύβει επιμελώς;

    Εσυ αριστερέ και οχι βλάκα μπορεί να τα βλέπεις αλλιώς τα πράγματα, εμείς είμαστε κομμουνιστές και έχουμε άλλη άποψη, όχι επειδή μας αρέσει, αλλά επειδή έχουμε βάλει τα πράγματα κάτω και τα έχουμε εκτιμήσει.

    Μην φοβάσαι ομως, πρώτοι στους αγώνες θα είμαστε και είμαστε(για τα μαθήματα δεν ξέρω), και όταν έρθει η ώρα για την επανάσταση πάλι πρώτοι, σε θέλουμε μαζί μας, εκτός και αμα έχεις άλλα σχέδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. οταν μιλαμε για αριστερους και οχι βλακες....
    ο θανασης κλαρας εφυγε για το βουνο με εντολη της Κεντρικης Επιτροπης, εδρασε οργανωμενα καθοδηγοντας και καθοδηγουμενος. οτι εγινε και μεγαλουργησε τοτε, εγινε γιατι υπηρχε καθοδηγηση και οργανωση. οποιος νομιζει οτι θα υπηρχε αρης χωρις την οργανωση και την επιμελητεια του ΕΛΑΣ ειναι μακραν νυχτωμενος και ισως ασχετος;;; δεν χρειαζεται να εισαι ειδικος στα ''κινηματικα'' ή καθηγητης με ντοκτορα για να καταλαβεις οτι με το αυθορμητο το μονο που κανεις ειναι ειναι μια τρυπα στο νερο.

    οσο για τα παραμθυια τουμπανα για αυταρχισμους κτλ. την ανικανοτητα να παραδεχθεις οτι δεν μπορεις να λειτουργησεις μεσα στην οργανωμενη ζωη και δραση ενος κομμουνιστικου κομματος και της νεολαιας του, την αναγουν σε θεωριες αυταρχισμου κτλ.
    δεν ειναι κακο να πεις οτι ρε παιδια συμφωνω αλλα εγω δεν μπορω ετσι, δεν ειναι κακο, διαγραφεσαι και λειτουργεις ως οπαδος ισως και καλυτερα. αλλα το αναγεις την δικια σου ανικανοτητα και τον υπερμετρο εγωισμο του εγω τα ξερω ολα και εσεις ειστε προβατα που δεν με ακουτε απεχει ετη φωτος. το συντριπτικο ποσοστο αυτων ειναι περιπτωσεις που θεωρουν αυταρχισμο το αν δεν απεργεις δεν μπορεις να εισαι μελος του ΚΚΕ. και αρχιζουν μετα τα διαφορα. αυτοι μετα καταληγουν ρακη του κινηματος και υπερεπαναστατες σε γκρουπουσκουλα σχηματα. σαν κανει ναριτες και συσπειρωσαδες που κατεβαινουν στις συγκεντρωσεις με 2ωρη απο την εταιρεια και ξαναγυρνανε μετα το περας. ή αλλο παραδειγμα του σεκιτη που πηγε να σπασει την απεργεια στην βονταφον και ειναι και στην διοικηση του σωματειου.

    το καταστατικο της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ειναι συγκεκριμενο και οταν μπαινεις το αποδεχεσαι.
    Υ.Γ. οταν ο αρης και οι αρηδες αυτου του κομματος ελεγαν οτι θα παμε να χτυπησουμε εκει δεν το συζηταγαν πριν, (μετα κανανε την αυτοκριτικη και κριτικη ολοι τους), οι αρηδες αυτου του κομματος οταν καποιος γκρουμπουσκουλιαζε και εβγαζε την γκρινια και ολα αυτα που βγαζουν οι ''ελευθεριακοι'' στην καλυτερη τους εδιωχναν στην χειροτερη του εστειναν στον τοιχο
    Modesto

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. http://pontosandaristera.wordpress.com/2010/06/17/aris/
    Ένα αναλυτικο αφιέρωμα για τον Άρη που ύστερα απο μερικά χρόνια το ΚΚΕ τον αποκαθίστησε...πραγματικός Αντιεξουσιαστής Αριστερός που αν ζούσε θα είχε τρελαθεί με το ΚΚΕ και με την τακτική που κρατάει...
    Καιρός να πάρουμε αδέρφια τα βουνά...τέρμα πια η ανακωχή και όπως έλεγε ο Άρης στον λόγο στην Λαμία

    Αυτοί που πούλησαν τις γυναίκες και τις αδελφές στον κατακτητή, για να κάνουν τα νταραβέρια μαζί του, και μας σκλάβωσαν διπλά, αυτοί πάνε τώρα να μας πείσουν ότι είναι οι κέρβεροι της τιμής και της ηθικής! Μ' αυτά τα μέσα προσπαθούν να εξαπατήσουν το λαό για να συνεχίσουν το ξεζούμισμα και την εκμετάλλευσή του. Και πολλές φορές το καταφέρνουν αυτό και μας πείθουν μάλιστα ότι έτσι είναι όπως τα λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Θα συμπλήρωνα στο τέλος του κειμένου ''και μετά απο κεί κατά τη διάρκεια της οικοδόμησης πράγμα που αποδείχτηκε ίσως δυσκολότερο''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. "οργανωμένη, καλοσχεδιαμένη επίθεση την κατάλληλη στιγμή."

    "Η δική μας αποστολή, όπως το βλέπουμε εμείς τουλάχιστον, είναι να προετοιμάσουμε τον λαό, να τον εξοπλίσουμε ιδεολογικά(και όχι μόνο), και να τον καθοδηγούμε"

    Ωστε το ομολογείτε ότι είστε κατά της νομιμότητας (ενώ δημοσίως κόπτεστε για το ευρώ)! Το ξέρουν όλοι αυτοί που σας ψηφίζουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αγαπητέ υπέυθυνε, το ΚΚΕ πάντα ήταν κατά της αστικής νομιμότητας γιατί τα περισσότερα χρόνια της ύπαρξής του (1929 με το ιδιώνυμο μέχρι το 1974 με την de facto νομιμοποίησή του που επέβαλε στο σύστημα το ίδιο το κόμμα) ήταν παράνομο.
    Την αστική νομιμότητα την αξιοποιεί το ΚΚΕ σαν ένα επιπλέον τρόπο (όχι βέβαια τον μοναδικό) για να προωθήσει τις θέσεις του.
    Το "κόπτεστε για το Ευρώ" είναι προφανής διαστρέβλωση αγαπητέ. Το ΚΚΕ απ' την αρχή ήταν κατά, όχι μόνο του ευρώ αλλά και της ΕΕ. Σήμερα η έξοδος απ' το ευρώ που το βάζουν σαν αίτημα κάποιοι "αριστεροί", ότι έτσι θα σωθούμε κλπ. είναι πολύ πιθανό να το κάνουν οι ίδιοι οι αστοί κι αυτό σημαίνει καταστροφή για το λαϊκό εισόδημα. Έξοδο απ' το ευρώ ναι, αλλά πώς; με λαϊκή εξουσία λέμε εμείς, όχι σαν μέτρο "ανακούφισης" στον καπιταλισμό, που κάθε άλλο παρά ανακούφιση είναι.
    Αν δεν το πιάνεις, ή δεν το εξηγούμε καλά μπορείς να επανέλθεις φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Κι επειδή αγαπητέ έριξα μια ματιά στο blog σου, αν και δε νομίζω ότι θα πειστείς ποτέ, θα σου πω μόνο το εξής:
    Οι νόμοι μιας πολιτείας δεν ορίζονται από κάποια αυθύπαρκτη "ηθική", ή από κάποιο αφηρημένο "περι δικαίου αίσθημα".
    Οι νόμοι είναι η έκφραση των συμφερόντων της κυρίαρχης τάξης, των επιχειρηματιών, των κεφαλαιούχων. Τελεία και παύλα, κι όσο προσπαθείς να πείσεις για το αντίθετο, δεν διαφέρεις και πολύ απ' τον σκοταδισμό του μεσαίωνα.
    Δυστυχώς οι κοσμοϊστορικές αλλαγές στις κοινωνίες αγαπητέ δεν είναι βελούδινες, ούτε όταν την εξουσία έπαιρνε η αστική τάξη που τόσο αγαπάς.
    Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ξέρουν όχι από βαθιά επιστημονική γνώση αλλά από ταξικό ένστικτο τι ψηφίζουν, μη στεναχωριέσαι γι'αυτούς και μην τους θεωρείς ηλίθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Περί νόμων...

    Η Ελληνοφρένεια πιστή στο γράμμα του νόμου και ακολουθώντας πλήρως όλους τους κανόνες της νομιμότητας, γραπτούς και άγραφους παρουσιάζει 10+1 ρήσεις ανδρών που έγραψαν ιστορία. Επειδή οι καιροί είναι χαλεποί και ο νόμος πρέπει πάντα να εφαρμόζεται αφιερώνουμε τα παρακάτω αποφθέγματα, για τις δύσκολες μέρες που έρχονται, σε όλους τους πολίτες.

    Όποτε ο «Α» προσπαθεί να επιβάλλει με νόμο τις ηθικές του απόψεις στον «Β», ο «Α» είναι κατά πάσα πιθανότητα απατεώνας - H.L. Mencken


    Οι άνθρωποι δεν πρέπει να βλέπουν πως φτιάχνονται δυο πράγματα: οι νόμοι και τα λουκάνικα - Όττο Φον Μπίσμαρκ

    Τοις μεν νόμοις, παλαιοίς χρώ, τοις δ΄ όψοις, προσφάτοις - Περίανδρος (δηλαδή να χρησιμοποιείς παλαιούς νόμους και φρέσκα φαγητά)

    Inter arma silent leges - Λατινικό ρητο (ανάμεσα στα όπλα, οι νόμοι σιγούν)

    Όποιος είναι αυστηρότερος από τους νόμους είναι τύραννος - Vauvenargues

    Δεν υπάρχουν αρκετές φυλακές, αρκετή αστυνομία, αρκετά δικαστήρια για να μπορέσουν να επιβάλλουν ένα νόμο που δεν στηρίζεται από τον λαό - Hubert Humphrey

    Όσο πληθαίνουν οι νόμοι, πολλαπλασιάζονται οι παράνομοι - Λάο τσε

    Ratio legis est anima legis - η αιτία του νόμου είναι η ψυχή του νόμου

    Όσο πιο σάπιο είναι ένα κράτος τόσο πληθύνονται οι νόμοι - Τάκιτος

    Το κακό όταν είσαι παράνομος είναι ότι δεν έχεις την προστασία του νόμου - Truman Capote

    Salus populi suprema lex - Κικέρωνας (δε θα σας το πούμε αυτό, βρείτε το μόνοι σας)


    http://www.ellinofreneia.net/details.php?id=686

    Το τελευταίο αν και το ψαξα, σε αφήνω να το βρείς μονος σου υπεύθυνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ΑλεξΔ, "Έξοδο απ' το ευρώ ναι, αλλά πώς; με λαϊκή εξουσία λέμε εμείς"
    Καμμία αντίρρηση φίλτατε. Μέχρι όμως να υπάρξει λαϊκή εξουσία ας στηρίξουμε το ευρώ, συμφωνώ απολύτως.

    "Οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ ξέρουν όχι από βαθιά επιστημονική γνώση αλλά από ταξικό ένστικτο τι ψηφίζουν"
    Εδώ νομίζω προσφεύγετε στη μεταφυσική και την ηθική, την οποία απαξιώσατε ως πολιτική έννοια παραπάνω. Πώς γνωρίζετε ποιοί και γιατί σας ψηφίζουν; Είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Εχετε κάνει δημοσκοπήσεις μεταξύ των ψηφοφόρων σας; Και αν πώς διακρίνατε το "ένστικτό" τους.

    Μα και εγώ για τη σωτηρία του λαού νοιάζομαι, Πόε.
    Και τι εννοείτε "δεν στηρίζεται από το λαό"; Το Πασόκ και τα λοιπά υπεύθυνα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο έχουν περί το 35%. Αν προσθέσουμε και τη ΝΔ που το στηρίζει με τον τρόπο της έχουμε την πλειοψηφία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. ipefthinos: Αν κατάλαβα καλά υποστηρίζεις το Μνημόνιο ;
    Υποστηριζεις την ολιγαρχία του πλούτου ;
    Το καπιταλιστικό σύστημα ;

    Έχεις φυσικά κάθε δικαίωμα γι αυτό, αλλά λάβε υπόψη σου, ότι ένας κόσμος ολόκληρος υποφέρει από αυτές τις επιλογές, και αυτό παίρνει υπόψη του και όχι τις επιστημονικές αναλύσεις, που βέβαια είναι απαραίτητες, αλλά όχι για όλους ...

    Η γιαγιά στο χωριό, ή ο εργάτης, σίγουρα, πίστεψέ με, στηρίζονται στο ταξικό τους ένστικτο (ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνουν απόλυτα αυτό), παρά στο ... χρηματιστήριο ή τις αποφάσεις της ... τρόϊκας και του ΔΝΤ !

    Και, αυτό το ταξικό ένστικτο, σύντομα θα το καταλάβεις και εσύ, θα φανεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογες.
    Να είσαι σίγουρος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...