21 Σεπ 2011

Νέα από το Μεξικό

Γράφει ο Manny Calavera



Διαβάζω ένα άρθρο του BBC, το οποίο αποτελεί συνέχεια σειράς άρθρων που αφορούν τον "Πόλεμο κατά των Καρτέλ Ναρκωτικών", τον οποίο έχει κηρύξει τάχα μου, ο πρόεδρος Καλδερόν από το 2006.


Τα νέα από το Μεξικό είναι άκρως ανησυχητικά και δυσάρεστα, καθώς μέχρι σήμερα, τα θύματα του άτυπου αυτού πολέμου, ξεπερνούν τις 40.000!! Η τελευταία είδηση αφορά 35 πτώματα, που βρέθηκαν σε δύο φορτηγά. Κάποια από αυτά ήταν δεμένα και είχαν σημάδια  βασανισμού!

Ένοπλοι μπλόκαραν υπόγεια διάβαση σε πολυσύχναστο δρόμο της Βερακρούζ και μπροστά σε έντρομους περαστικούς, παράτησαν τα δύο φορτηγάκια με το μακάβριο φορτίο. Όσα  θύματα έχουν αναγνωριστεί μέχρι στιγμής έχουν όλα βεβαρημένο ποινικό μητρώο.


Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση της εγκληματικότητας της περιοχής σε πόλεμο συμμοριών, οι οποίες προσπαθούν να ελέγξουν την περιοχή και να αυξήσουν την παγκόσμια εμβέλειά τους.

Υπάρχουν ένα σωρό παρεμφερή περιστατικά, σε διάφορες περιοχές του Μεξικού, όπως αυτό  που είναι ένα από τα πολλά. 
116 πτώματα ανακαλύφθηκαν σε ομαδικό τάφο. Είχαν προηγηθεί και άλλες δολοφονίες φτωχών λατινοαμερικάνων, οι οποίοι προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα και εκτελέστηκαν κυριολεκτικά από τις ναρκο-συμμορίες όταν αρνήθηκαν να δουλέψουν γι αυτούς! Το ίδιο άρθρο μας πληροφορεί ότι έχουν στα κοντινό παρελθόν απαχθεί και δολοφονηθεί μέχρι και επιβάτες υπεραστικών λεωφορείων!
Έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους και αξιωματούχοι σε υψηλές θέσεις καθώς και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας ενώ έχουν χαθεί τα ίχνη πολλών ανθρώπων .




Ως τελευταίο περιστατικό, αυτής της φρικιαστικής ανταπόκρισης από το Μεξικό, αναφέρω αυτό, από άρθρο του Βήματος: 

Τα πτώματα δύο νεαρών βρέθηκαν κρεμασμένα από μία γέφυρα στην πόλη Νουέβο Λαρέντο στο βόρειο Μεξικό, ενώ έφεραν εμφανή σημάδια βασανιστηρίων. Δίπλα από τη γέφυρα βρέθηκαν επιγραφές που έγραφαν: «Αυτό θα είναι το μέλλον όσων γράφουν περίεργα πράγματα στο Ίντερνετ».

Οι δύο νεαροί, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, διατηρούσαν σελίδες στο Facebook όπου επέκριναν τις δραστηριότητες της μαφίας των ναρκωτικών στην περιοχή τους. 

Οι παραπάνω ειδήσεις, έτσι όπως παρουσιάζονται απο τα διεθνή και ντόπια αστικά μέσα ενημέρωσης, είναι αξιόλογα μονάχα ως προς την παράθεση των γεγονότων, τα οποία καταδεικνύουν ότι ο απλός κόσμος στις χώρες παραγωγής η/και διακίνησης ναρκωτικών, βρίσκεται μπλεγμένος σε έναν πόλεμο συμφερόντων και δέχεται τα διασταυρωμένα πυρά, της ντόπιας μαφίας που προσπαθεί να ανεξαρτητοποιηθεί από τα διεθνή κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, τα οποία φυσικά έχουν άμεση σχέση με κυβερνήσεις, κράτη, παρακράτη, μυστικές υπηρεσίες και οικονομικά συμφέροντα. Για την ουσία του προβλήματος τα ΜΜΕ φυσικά κρατούν σιγή ιχθύος ... και ρίχνουν τις ευθύνες σε κάποιους "κακούς" εγκληματίες, ανθρώπους, που μάλλον γεννήθηκαν για να σκοτώνουν και να μοιράζουν στον πλανήτη ναρκωτικά ...

EDIT
Δείτε αυτό το πολύ ενδιαφέρον ντοκυμαντερ του εξάντα (ευχαριστώ  το φίλο αναγνώστη που μας το έστειλε)..Δίνει μία καλή εικόνα για την κατάσταση, τη φτώχεια (η οποία ως απόρροια του εκμεταλλευτικού συστήματος--δική μου σημείωση-- σπρώχνει ανθρώπους στο έγκλημα) , τις συμμορίες και τις διασυνδέσεις τους, το πόσο αναποτελεσματικοί είναι οι θεσμοί (πχ σωφρονιστικά καταστήματα) αλλά και την κριτική που κάνουν πολίτες στον πρόεδρο Καλδερόν (ότι βρήκε ευκαιρία να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους με αφορμή τον πόλεμο των συμμοριών)..
http://www.exandasdocumentaries.com/vimeo.php?movie=22527194

3 σχόλια:

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...