14 Σεπ 2011

Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι

Μετά τον σταυρώνεις ή δεν τον σταυρώνεις;

Ακούγαμε από τους παππούδες μας και από τους γονείς μας όταν ήμασταν μικροί και δεν τρώγαμε το φαί μας απο ιδιοτροπία ή ζητούσαμε ακριβά παιχνίδια, συχνά την φράση.
«Εμείς παιδί μου στην ηλικία σου δεν είχαμε ούτε παπούτσια να φορέσουμε, μην ζητάς πολλά και βολέψου με αυτά που σου παρέχουμε»
Μερικές φορές, έτσι όπως το έλεγαν, ήταν σαν να ευχόταν, έστω και για λίγο, να βιώσουμε και εμείς αυτές τις συνθήκες που έζησαν και εκείνοι για να καταλαγιάσουν οι απαιτήσεις μας.
Πέρασαν τα χρόνια, εναλλάχθηκαν οι ίδιοι και οι ίδιοι στην εξουσία με την ανοχή, και συχνά την υποστήριξη των περισσοτέρων γονέων και παππούδων μας, μετέπειτα και τη δική μας, και φτάσαμε να αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο τα παιδιά μας σε λίγο καιρό, όντως να μην έχουν παπούτσια να φορέσουν(κάποιων ήδη δεν έχουν).
Και ενώ βρισκόμαστε στην μεταμοντέρνα εποχή, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ κάνει τις υποσχέσεις της πραγματικότητα και καταργεί τα βιβλία, χάριν της ηλεκτρονικής εποχής, των υπολογιστών και του ίντερνετ. Σε μια περίοδο(που αναμένεται να είναι μακρά) που πολλές οικογένειες δεν έχουν να αγοράσουν στα παιδιά τους παπούτσια, τώρα καλούνται να τους αγοράσουν υπολογιστές, και όχι μόνο ένα, αφού αν έχουν περισσότερα του ενός παιδιά θα πρέπει αυτά να κάνουν βάρδιες προκειμένου να διαβάσουν. Θα μου πει κάποιος, «ναι μα τώρα τα παιδιά δεν θα χρειαστεί να αγοράσουν τσάντα για να μεταφέρουν τα βιβλία στο σχολείο, αφού μια απλή cd θήκη αρκεί». Ναι αλλά έλα που πρέπει να πάρουν και τσάντα για το λάπτοπ…
Πέρα από την πλάκα πάντως η κατάσταση είναι τραγική, τώρα ακούσαμε και για τους παιδικούς σταθμούς ότι καλούνται να ταΐζουν 75 και πλέον παιδιά με 1,5 κιλό ψάρι, τι θα κάνουν δηλαδή οι νηπιαγωγοί, θα φωνάξουνε τον Χριστό να τους τα πολλαπλασιάσει;
Και δεν κάνει να ξεχνάμε ότι προηγήθηκε το κλείσιμο των παιδικών βιβλιοθηκών και των σχολείων για κωφά παιδιά.
Θα έπρεπε μέχρι τώρα, να είναι φανερό στον καθένα, ότι οι βουλές του μεγάλου κεφαλαίου, και οι εκτελεστές αυτού, οι κατά τόπους πολιτικοί δηλαδή, δεν δείχνουν κανένα έλεος, ούτε σε μικρούς, ούτε σε μεγάλους, ούτε σε υπερήλικες. Είναι καιρός να καταλάβει ο ελληνικός λαός πως δεν ωφελεί σε τίποτα να περιμένει, και πως όσο το κάνει, τα πράγματα θα αλλάζουν μόνο προς το χειρότερο, διότι η κρίση του κεφαλαίου δεν έχει ακόμα εκτονωθεί ούτε στο ελάχιστο.
Ακούγαμε τον ΓΑΠ πριν μερικούς μήνες(δεν ξέρω αν το λέει ακόμα) να επαναλαμβάνει συνεχώς το «εμείς την κρίση θα την μετατρέψουμε σε ευκαιρία», και είναι αλήθεια, κάνουν ότι μπορούν για να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία για το μεγάλο κεφάλαιο, και το πετυχαίνουν.
Εμείς από την άλλη, οι προλετάριοι, εργάτες, μικρομεσαίοι, πρέπει αντίστοιχα να κάνουμε ότι μπορούμε για να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία υπέρ μας. Γιατί, όπως λένε και οι ιάπωνες(νομίζω), πρόκειται να ζήσουμε σε ενδιαφέροντες καιρούς μέσα στους οποίους αναμένεται να γίνουν πολλές ζυμώσεις. Ας μην αφήσουμε λοιπόν την ευκαιρία να μας φύγει από τα χέρια, το ψωμί που θα ζυμώσουμε αυτήν την φορά να το κόψουμε κομμάτια και να το μοιραστούμε εμείς, όχι να το χαρίσουμε στα αρπαχτικά και να περιμένουμε τα ψίχουλα(ή το 1,5 κιλό ψάρια για 75 νήπια).

Αγώνας, αντίσταση, επιμονή, μέχρι να έρθει η ανατροπή!!!

Λαγωνικάκης Φραγκίσκος(Poexania)

12 σχόλια:

  1. Λέγανε κάποιοι: Α, ρε κατοχή που σας χρειάζεται !!!

    Έ, να που "με χρόνια με καιρούς", ερχόμαστε σε κείνα τα χρόνια ...
    Για να ... δικαιωθεί το ρηθέν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κατοχη, χούντα, ναζισμός

    αλλα με δημοκρατικά κρητίρια...

    ας γελάσουμε ολοι μαζι

    Το θεμα βέβαια για τον λαο δεν ειναι να του δώσουμε ενα ψάρι, όπως ο Χρηστός αλλα να τον μάθουμε να ψαρεύει, το λεγε και ο βούδας νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξύλο με Κνίτες στην ΑΣΟΕΕ...

    http://tasosnastos.blogspot.com/2011/09/indymedia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ καλύτερη η εικόνα τώρα. Στην αρχή νόμιζα ήρθε το Πάσχα :) Η περίφημη παραβολή με τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια... Μόνο με θαύματα θα χουμε να φάμε το χειμώνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ακριβως ειχε η εικονα πιο πριν; Απο το.. ..κατηχητικο την ειχες μαζεψει,βρε poe; :))

    Kαι επειδη αναφερεστε σε ..παραβολες εδω, βαλτε και αυτη του ...αφρoνος πλουσιου! :) Εκει θελω να δω ποιων την εικονιτσα θα βαλεις! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγω, αντιθετα με εσας του αθεους οταν ήμουν μικρος Αλεξ ξημεροβραδιαζόμουνα στην εκκλησία(είχε πινγκ πονγκ στον περίβολο).

    Τωρα μας σωζει μονο ενα θαυμα που λεει και το τραγουδακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ελβα δεν υπάρχουν αφρονες πλούσιοι, μόνο σοφρωνες, γιατί όπως ξερεις, στο αξιοκρατικο σύστημα που ζουμε, οι ικανοι και οι εξυπνοι πανε μπροστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Poe

    Να τα μας! Δε μου λες,μηπως πηγες τελευταια σε κανενα ..νεοφιλελευθερο σεμιναριο του συρμου; :)
    Σερνεται..μικροβιο, τετοια εποχη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο σχόλιο του φίλου με το nickname Sartiv στο μπλογκ Αμπελοφιλοσοφίες.

    Και που ειστε ακομα,

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/09/20_15.html

    Απο το νηπιαγωγειο Καλαμαρια ζητησανε απο τους γονεις 20€ για ειδη πρωτης αναγκης!! Απιστευτο και ομως αληθινο.
    Στο 23 γυμνασιο-7 δημοτικο-και νηπιαγωγειο καλαμαριας σημερα ζητησαν απο τους γονεις 75 παιδιων απο το νηπιαγωγειο 20 ευρω εναντι προφασιζομενοι οτι πρεπει να παρουν ειδη πρωτης αναγκης οπως χαρτι υγειας –χαρτι κουζινας – κρεμοσαπουνο -και κανενα καρεκλακι εαν χρειαστει οπως ειπαν οι δασκαλοι του νηπιαγωγειου .εκπληκτοι οι γονεις αναρωτηθηκαν αν εστειλαν τα παιδια τους σε ιδιωτικο νηπιαγωγειο η σε δημοσιο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ααα, κι εγώ παπαδοπαίδι ήμουνα, χωρίς πλάκα. Μέχρι και έψαλλα μια φορά! αλλά βέβαια ο πάτερ - λαϊκός, καλός άνθρωπος- με είχε πάρει χαμπάρι τι κουμάσι ήμουν και σε τι κομμούνι εξελισσόμουν και δεν με ξανάβαλε να ψάλλω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλα προς αποφυγη παρεξηγήσεων εγω δεν ημουν παπαδοπαιδι, στον περιβολο πηγαινα για να παιξω πινγκ πονγκ.

    Ο σουβλατζης βεβαια με αποκαλεί Πάτερ αλλα εγω του χω δωσει το μανιφεστο και του εχω πει οτι ειναι η αγια γραφη:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...