23 Σεπ 2011

Ποιος πληρώνει ποιον

Έχει παραγίνει αυτό το παραμύθι, που κυρίως προβάλλεται από γνωστούς παπαγαλίσκους, κρατικοδίαιτους δημοσιογραφίσκους, σαν τον Καμπουράκη  του Μέγκα, παραδείγματος χάριν.
Νομίζουν κάποιοι, που στηρίζονται χρόνια στην κρατική διαφήμιση ή στα δημόσια έργα που παίρνουν τα αφεντικά τους, ότι μπορούν να επιτίθενται επί δικαίων και αδίκων ανεμπόδιστοι.

 

- Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει τους δημόσιους υπάλληλους, αποφαίνονται με ύφος … δέκα καρδιναλίων !!!

 

Για να δούμε την πραγματικότητα την … πραγματική και όχι την εικονική, που προσπαθούν να μας πλασάρουν οι ορκισμένοι εχθροί του δημόσιου υπαλλήλου.
Προφανώς το μίσος αυτό, προέρχεται γιατί δεν ήταν ικανός και εκείνος να γίνει δημόσιος υπάλληλος.

Ποιος δίνει έργα, δουλειές και χρήμα, σε ποιον ;


Δεν είναι το δημόσιο που δίνει και μάλιστα επιλεκτικά δρόμους, γεφύρια, κτήρια, κοινωφελείς χώρους, σχολεία κλπ. σε ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες βγάζουν χρήμα με το τσουβάλι ;

 

Δεν καταργήθηκε η ΜΟΜΑ, οι μεταφορές του ΟΣΕ, δρομολόγια του ΟΣΕ, για να ικανοποιηθούν οι ορέξεις ιδιωτικών εταιριών, οι ορέξεις της πλουτοκρατίας.
Δεν ιδιωτικοποιήθηκε (βλέπε ξεπουλήθηκε) ο ΟΤΕ προς χάριν ιδιωτικών εταιριών ;

 

Το αντίθετο πότε ακριβώς έγινε ;
Ποια ακριβώς ιδιωτική εταιρία έχει δώσει έστω και ένα (αριθ. 1) ευρώ στη Δημόσιο;
Εδώ, ούτε τους φόρους, ούτε τα ασφάλιστρα των εργαζομένων τους δεν δίνουν !

 

Τι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι ;
Δεν παράγουν έργο ;
Δουλεύει ο δημοσιογραφίσκος και όχι ο υπάλληλος του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ, που οι μισοί τεχνικοί των οργανισμών αυτών έχουν αρρωστήσει λόγω του άκρως ανθυγιεινού της εργασίας τους ;
Δεν δουλεύει ο υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού και δουλεύει ο … μόδιστρος ή το … μανεκέν ;
Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δεν δουλεύει ο γιατρός του ΕΣΥ, ο δάσκαλος, ο καθηγητής και δουλεύει ο εφοπλιστής, ο βιομήχανος, ο τραπεζίτης ;
Νισάφι πια !
Δεν πρέπει λοιπόν γι΄αυτή τους τη δουλειά να αμοιφθούν ;
Τι ; Πρέπει να δουλεύουν τζάμπα ;

 

Και μην πάει κανείς να κάνει τον έξυπνο προβάλλοντας τον Οικοδόμο, την Πωλήτρια σε κάποιο κατάστημα, τον βιομηχανικό εργάτη κλπ., γιατί αυτοί, ΟΥΔΕΠΟΤΕ τα έβαλαν με τους δημόσιους υπάλληλους, ίσα – ίσα που τους θεωρούν φυσικούς τους συμμάχους στον κοινό αγώνα για να ανεβεί το βιοτικό επίπεδο το δικό τους και όλων.

 

Μήπως να καταργηθεί το Δημόσιο ;
Να καταργηθεί η αστυνομία, ο στρατός, η Υγεία και η Παιδεία, στην τελική δεν καταργείται και το ίδιο το Κράτος, να δούμε που στο καλό θα στηριχτεί αυτός ο περίφημος «ιδιωτικός τομέας»;
Για να δούμε, τώρα που πραγματικά χτυπιέται αγρίως ο δημόσιος υπάλληλος (εδώ βάζω και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα), πως διάολο θα μπορέσουν να δουλέψουν τα μικρομάγαζα, τα μπακάλικα κλπ. !
Αν δεν πάει να ψωνίσει ο δημόσιος υπάλληλος, να δούμε που θα βρουν τα λεφτά ορισμένοι να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

 

Κοντολογίς, γιατί το θέμα «σηκώνει» να γράφεις επί … μια βδομάδα, η Κοινωνία, χωρίζεται σε δυο κατηγορίες.

- Σ΄αυτούς που πουλάνε την εργασία τους

- Σ΄αυτούς που την αγοράζουν

 

 Και, όπως αυτοί που αγοράζουν την εργασία, οι πλουτοκράτες δηλαδή, είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, έτσι κι αυτοί που πουλάνε την εργασία τους, οι εργαζόμενοι ΚΑΙ στο δημόσιο ΚΑΙ στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να αφήσουν το … σπορ να βγάζουν ό ένας το μάτι του άλλου, παρασυρμένοι από παπαγαλίσκους – ξεπουλημένους στ΄αφεντικά τους, να ενωθούν, να οργανωθούν, να παλέψουν μαζί για τη ζωή που τους αξίζει !

 

Γιατί, η αλήθεια είναι, ότι ο ένας πληρώνει τον άλλον και οι δυο τον πλουτοκράτη, που παίρνει και τα περισσότερα !

16 σχόλια:

  1. Οι πλουτοκράτες που - βεβαίως - είναι ενωμένοι και υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους, έχουν ρίξει στο γήπεδο ακόμα και τους "άμπαλους" (ποδοσφαιρική ορολογία καφενείου) δήθεν και καλά - "δημοσιογράφους", πρώην κινηματογραφικούς κριτικούς, πρώην “αμετανόητους κομμουνιστές” κλπ, κλπ, για να κάνουν παιχνίδι με τάκλιν σαν του Βαμβακούλα.
    (τάκλιν= υποδαύλιση του κοινωνικού αυτοματισμού)

    Πάρτε ένα μ@λΑκ@ για παράδειγμα:

    http://wp.me/p1pa1c-cAY

    Όλοι είναι στο στόχαστρο γιατί τα αφεντικά τους ΦΟ-ΒΟΥ-ΝΤΑΙ!

    Ερώτηση προς τους "ψιττακούς":
    - Εσείς ρε καλόπαιδα, τι σκ@τ@ παράγετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oχι πείτε μου, τι σκ@τ@ παράγουν αυτοί οι ... αρκουδιαραίοι:

    http://youtu.be/M1XhPsx9x4E

    Στο Αμέρικα όλους τούτους τους λεν' “Gofer boys”!
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gofer

    (είμαι και σε επικίνδυνη ηλικία για έμφραγμα ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ μου Φίλε, spiral architect, το καπιταλιστικό σύστημα, για να μπορεί να διατηρείται τόσα χρόνια, ασφαλώ και έχει μπορέσει να δημιουργήσει πολλά "ποδάρια" !

    Άσχετα με ιδεολογικές ή άλλες καταβολές ή παρελθόν, άλλωστε οι "δημοκρατικοί" γίνονται και πιο πιστευτοί ...

    Ξέρουν αυτοί ...

    Το θέμα είναι να μην μπορούν να παρασέρνουν και όλους εμάς τους υπόλοιπους !

    υ.γ.: πρόσεχε, δεν αξίζουν ούτε σεντ, για να τους χαλαλίσουμε την υγεία μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισα ισα, χωρις το κρατος δεν θα υπήρχε ιδιωτικός τομεας.
    Το κράτος για αυτούς δουλεύει, οι δημόσιοι γηι ααυτους δουλεύουν, και οταν δεν δουλεύουν πάλι για αυτούς δουλέυουν γιατι και αυτο σκοπιμότητες εξυπηρετει.

    Τοσα δισ πηραν οι τράπεζες
    Τοσα δισ απο το ΕΣΠΑ
    Τοσα δισ τους εχουν στην ουσία χαριστει απο φορολογιες, φοροαπαλαγες, σβησημο χρεων(πχ για τα ναυπηγεια και τους τοκους υπερημεριας για παραγγελια που δεν ξερω αν εχουμε ακομα και τωρα παραλαβει)
    Τοσα χρονια τσεπωνουν τοσα δις απο το δημοσιο σε υπερτιμολογημενα εργα

    τσεπωνουν ανελεητα, και οι εργατες, στην πεινα...

    Η λιστα με τις αρπαγες δημοσιου πλούτου απο ιδιωτες δεν εχει τελειωμο, αλλα σταματαω εδω γιατι ειναι σε ολους μας λιγο πολυ γνωστα.


    Οι δημοσιογραφισκοι βεβαια τη δουλεια τους κανουνε, φαιρεφωνα της πλουτοκρατιας ειναι ειναι, περιμένεις τιποτα καλύτερο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αντί άλλης απάντησης στα παπαγαλάκια:

    http://tinyurl.com/3hz7r7c

    (όχι τίποτ' άλλο, να εκτονωθούμε κιόλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είχα διαβάσει πριν πολύ καιρό μία ανάλυση-έρευνα, όπου με πραγματικούς αριθμούς αποδεικνύοταν πως όσο λιγότερος "κρατικός παρεμβατισμός" υπάρχει στην οικονομία μίας χώρας, τόσο πιο κρατικοδίαιτο σε ποσοστά είναι το μεγάλο κεφάλαιο. Δηλαδή σχεδόν όλες οι μεγάλες μπίζνες έχουν να κάνουν με το κράτος. Αυτά από την κατασκευή δημόσιων έργων, μέχρι αυτή των εξοπλισμών, ενώ στις ΕΠΑ έχει αποκαλυφθεί "παραδικαστικό κύκλωμα" το οποίο επέβαλε με το παραμικρό ποινές φυλάκισης σε συνεργασία με τους ιδιωκτήτες των ιδιωτικών φυλακών.
    Ερώτηση κρίσεως:
    Βρείτε έναν(αρ.1) έλληνα (ή άλλο) καπιταλιστή που δεν κάνει ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΕΣ δουλειές με το κράτος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδη ρε παιδια θελει μυαλο για να καταλαβει καποιος, πως οτι παίρνουν απο τις κοινωνικές δαπάνες, πηγαίνει στον ιδιωτικό τομέα; Τι διαολο σε παράλληλα σύμπαντα κινειται ο καπιταλισμος και το κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ΡΟΕ:
    Στο μυαλό πολλών συμπολιτών μας δυστυχώς ναι. Είναι πολύ διαδεδομένη η αντίληψη πως αν "λιγοστέψει το σπάταλο κράτος" ο πλούτος που θα προκύψει θα οφελήσει την κοινωνία και όχι τους μεγαλοκαρχαρίες. Δυστυχώς αυτονόητα όπως αυτό που αναφέρεις πρέπει να τα αποδυκνείουμε συνεχώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστά TRASH !

    Προσπαθούν να δηλητηριάσουν τα μυαλά των ανθρώπων και σε μεγάλο βαθμό το έχουν κάνει !

    Κι απ΄την άλλη, τρίβουν τα χέρια τους, κοροϊδεύοντας και χαμογελώντας χαιρέκακα, που ενώ "την είπαν", θα πάνε να εισπράξουν από το Κράτος !

    Όλα τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα περιοδικά, έτσι και δεν παίρναν παχυλές αμοιβές από ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ, δεν θα υπήρχαν ούτε για μια βδομάδα !
    Χώρια τα μαύρα ...

    Θυμάμαι, έναν διάλογο που είχα πριν αρκετό καιρό με έναν ταξιτζή.
    - Εγώ σε πληρώνω ρε, μου λέει με ... ύφος !
    - Μπα, του λέω, και εσένα ποιος σε πληρώνει ρε μάγκα μου όταν εγώ παίρνω το ταξί σου να με πας κάπου ; Δεν σε πληρώνω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος, άρα το Δημόσιο ; Έ ;

    Φυσικά, με κοίταξε με ανοιχτό το στόμα και ... έφυγε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το ζήτημα, Παιδιά, είναι το εξής:

    Προσπαθούν μέσω αυτής της ψεύτικης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους δημόσιους και τους ιδιωτικούς υπάλληλους, να σπείρουν ζιζάνια, να στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλον, είτε για την μονιμότητα, είτε για το ύψος των αμοιβών κλπ., ώστε οι πραγματικοί, ταξικοί, εχθροί μας, να ζουν και να ... βασιλεύουν !

    Ότι βρίσκονται "πρόθυμοι" και με το ... αζημίωτο, να παίξουν τον ρόλο του ... λαγού, έ, είπαμε, αν δεν είχε δημιουργήσει "ποδάρια" ο καπιταλισμός, θα είχε πέσει προ πολλού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νομίζω πως κάποια στιγμή το ζήτημα αυτό πρέπει να το πιάσουμε και οικονομικά. Με δεδομένο πως ιδιωτικός τομέας που να μην σχετίζεται με κάποιον τόπο έμμεσο ή άμεσο με τον δημόσιο δεν υπάρχει.
    Με δεδομένο δεύτερο, πως οι κάπως υψηλότεροι (κατά μ.ο.)μισθοί του δημόσιου τομέα συγκρατούσαν την κατανάλωση, άρα και την λειτουργεία σε όλα τα επίπεδα (κατανάλωση-απασχόληση-παραγωγή).
    Να δείξουμε όλο αυτό το χρήμα που ουσιαστικά θα αποσυρθεί από την αγορά με τις μειώσεις μισθών ή τις απολύσεις από το δημόσιο, που ακριβώς θα πάει. Γιατί ακόμη και με τα δεδομένα της αστικής πολιτικής οικονομίας είναι οφθαλμοφανές πως η μείωση της κατανάλωσης θα οδηγήσει πρώτα στην απόλυση την δική μου από το μαγαζί που δουλεύω λόγω πτώσης του τζίρου, την συρρίκνωση (τουλάχιστον) των παραγωγικών μονάδων που τροφοδοτούν αυτό το μαγαζί, την αύξηση της ανεργίας και την παραπέρα μείωση της κατανάλωσης σε έναν φαύλο κύκλο που πάτο δεν έχει.
    Και το πιο ωραίο από όλα; Στην μείωση των φορολογικών εσόδων του κράτους για την αύξηση των οποίων υποτίθεται πως γίνονται όλα αυτά.
    Νομίζω πως τελικά μας δίνουν καλό πάτημα για την ανάπτυξη των θέσεων μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. TRASH: Έχω την εντύπωση, ότι το θέμα "μισθοί" είναι παρεξηγημένο ...
    π.χ. ποιος δημόσιος υπάλληλος παίρνει όσα παίρνει ο Χατζηνικολάου ή ο Τριανταφυλλόπουλος ;

    παράδειγμα, δεν είναι ο κανόνας ... ούτε αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να "περάσω".

    Πολύ σωστές οι επόμενες επισημάνσεις, γιατί δείχνουν ανάγλυφα πόσο σωστό είναι το σύνθημα:
    "εργατιά χωρίς λεφτά, μαγαζιά χωρίς δουειά".

    Εντάξει, κάποια στιγμή τα παραμυθάκια των κυβερνόντων θα τελειώσουν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φάρε, προκειμένου να μην παρεξηγηθώ έγραψα κατά μέσο όρο. Εννοείται πως δεν θεωρώ υψηλόμισθους ανθρώπους οι οποίοι ζουν στα επίσημα κατά την Ε.Ε. όρια της φτώχειας.
    Απλά τα πράγματα στους μισθωτούς (γιατί για αυτούς μίλαγα) του ιδιωτικού τομέα, είναι ΑΚΟΜΗ χειρότερα.
    Και εννοείται πως είναι νοητικά στερημένος τουλάχιστον, όποιος υποστηρίζει την εξίσωση των μισθών ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ, όπως επιδιώκεται τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. TRASH: Απλά να ξεκαθαρίσουμε.

    Άλλο πράγμα όταν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα να εννοούμε τους πλουτοκράτες ή τους ολιγάρχες και άλλο για τους ... Οικοδόμους, τους βιομηχανικούς εργάτες, τους πωλητές στα καταστήματα κλπ. κλπ.

    Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία φράση σου.
    ΑΠΟΛΥΤΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε συ φαρο, εσυ ισως ξερεις
    πριν κανα χρονο εναμισι ειχαν βγαλει απο τον οτε μια λιστα με τους μισθους των υπαλληλων, τι ποσοστο επαιρνε μεχρι 1500 ευρω
    τι ποσοστο μεχρι 2000 κλπ

    Τωρα ψαχνω και δεν το βρισκω, νομίζω ήταν στην φωνη των τεχνικων, δες ρε συ αμα μπορεις να το βρείς και να μου το σκαναρεις, θα με υποχρεωσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Που να το βρω ρε Poe ;

    Εντάξει, θα ρωτήσω κανέναν τεχνικό του ΟΤΕ, αν τον βρώ, αν έχει την εφημερίδα και το σχετικό, αλλά δεν υπόσχομαι τίποτα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάθε χρήστης μπορεί να σχολιάσει στο γλόμπινγκ αφού επιλέξει διακριτικό ψευδώνυμο για αποφυγή συγχίσεων είτε με λογαριασμό Google είτε με τη χρήση της υπηρεσίας openID είτε με την απλή επιλογή ονόματος χρήστη.
Προσβλητικά ή υβριστικά σχόλια για συντάκτες ή σχολιαστές θα διαγράφονται. Δεν ενθαρρύνεται η χρήση υβριστικών λέξεων ή εκφράσεων.
Ο σχολιασμός γίνεται με το ελληνικό αλφάβητο και με μικρά γράμματα

Οι διαχειριστές έχουν τη δυνατότητα να προβαίνουν σε διαγραφή σχολίων που δημιουργούν σκόπιμη ή μη σύγχιση και απομάκρυνση από το θέμα της ανάρτησης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...